Bio-Ron Timotee

11.00108.50

Bio-Ron Timotee

11.00108.50

Bio-Ron Timotee

Bio-Ron Timotee is bijzonder geschikt voor hooiwinning. Geschikt voor een hoge droge stof opbrengst. En zeer geliefd door dieren. Dus Bio-Ron Timotee is een goed mengsel voor een echte dierenliefhebber.

 

Wissen
Artikelnummer: 10.20.230 Categorieën: , Tags: , , , ,

Beschrijving

Bio-Ron Timotee

Bio-Ron Timotee is een delicatesse voor paarden en geliefd door alle grazers. Een extra aandeel timotee maakt andere mengsels meer geschikt voor hooiwinning. Het resultaat is een hogere droge stof opbrengst en smakelijker ruwvoer!

Inzaaien

De aanbevolen dosering is 20 à 30 kg per hectare, oftewel 200 tot 300 gram per 100 m². Bij De Duurzame Tuin is Bio-Ron Timotee verkrijgbaar in een verpakking van 0,5 kilo, 1 kilo, 5 kilo en 10 kilo. Hebt u meer nodig? Voor een scherpe offerte stuurt u een mail naar  info@deduurzametuin.nl 

bio ron bijen timotee

TimoteeTimoteegras

Blad: De bladeren zijn groen of grijsgroen en zijn maximaal 45 cm lang. Het blad is onbehaard, maar voelt wel ruw aan, vooral de bovenzijde. Het ovale tongetje (ligula) is tot 6 mm lang en heeft een stompe punt.

Aar: De aartjes zijn 3-4 mm lang en eenbloemig. Aan sommige aartjes zit een vliezig schutblad. De ongeveer 5,5 mm lange kelkkafjes zijn behaard en hebben een naaldachtige punt. Het onderste, meestal vijfnervige kroonkafje (lemma) is twee derde tot driekwart zo lang als de kelkkafjes. Het geheel is een cilindervormige aarpluim van 5-15 (somt tot 30) cm lang en 6-10 mm breed. Deze is grijsachtig groen of purperkleurig en voelt ruw aan. De 2 mm lange helmhokjes zijn geel of roodpaars.

Bloeitijd: Timoteegras bloeit van juni tot augustus.

Vrucht: De vrucht is een graanvrucht. De vruchtwand is vergroeid met de zaadhuid, de zaadkern en met de omhullende kafjes. In de volksmond wordt meestal van (gras)zaad gesproken. Door de haartjes aan de kafjes blijven de vruchten makkelijk hangen aan de vacht van langslopende dieren. Om de vrucht (zaad) te kunnen verzaaien moeten de haartjes eerst verwijderd worden. Dit gebeurt machinaal door wrijving van de vruchtjes.

 

 

Extra informatie

Gewicht Niet beschikbaar
Inhoud

, , ,

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Bio-Ron Timotee” te beoordelen