Biologische pluimvee mix

10.00

Biologische pluimvee mix

10.00

Bio-Ron biologische pluimvee mix

Rijke mix van hele granen en zaden en gebroken mais en luzerne, totaal 11 verschillende ingrediënten.

Door de grote diversiteit een uitstekend basisvoer voor gezond pluimvee. Naar wens aan te vullen met specifieke voeding.

Geschikt voor kippen en ander pluimvee zoals pauwen, eenden, ganzen, hoenders, struisvogels, zwanen etc.

Verantwoorde en duurzame teelt van granen. (EKO/BD)

Beschrijving

Bio-Ron biologische pluimvee mix

Met deze biologische pluimvee mix  heeft Bio-Ron een basisgraan-mix samengesteld die geschikt is voor kippen en al het andere pluimvee zoals: pauwen, eenden, ganzen, hoenders, struisvogels, zwanen etc

Evenwichtige voeding met veel variatie

Gezonde kippen zijn de basis voor een goede kwaliteit eieren en/of vlees. En de basis voor een gezonde kip is evenwichtig voedsel met veel variatie. Dat bereikt u eenvoudig met deze hele granen en zaden mix. Met in totaal elf verschillende ingrediënten* vormt dit mengsel een solide basis waar de vogels gezond én blij van worden.

Als de dieren gewoon lekker vrij kunnen rondscharrelen is deze biologische pluimvee mix het leeuwendeel wat bijgevoerd moet worden. Al scharrelend zoeken ze zelf naar vers groen (bijv. in een kippentuintje), insecten, wormen of waar ze ook maar zin in hebben. Eventueel kan het gewenst zijn de kippen ook van wat korrels te voorzien. In combinatie met Bio-Ron kippengrit plus en op z’n tijd wat extra zeewier, bokashi en bio-chi voor extra vitaminen en mineralen zorgt u voor alles wat ze nodig hebben om gezond door t leven te gaan.

Een richtlijn qua voeren voor een kip van ±1,5 kg:

  • Om het gewicht te onderhouden 50 gram per dag.
  • 1 Gram extra voor elke gram ei die ze produceren (een gemiddeld ei weegt ongeveer 50 a 60 gram).
  • Per graad Celsius onder de 25 graden 1,2 gram extra per dag
    Let op, dit is slechts een richtlijn, de werkelijke benodigde voergift kan sterk afwijken.

Pluimvee in een hok

Bij dieren die geen vrije uitloop hebben kan het wel nuttig zijn wat legkorrel bij te voeren. Al laat  de ervaring  zien dat dit niet nodig is als u voldoende vers groen en fruit voert.

Naast deze biologische pluimvee mix, is het tevens van belang kippen in een hok te voorzien van voldoende dierlijke producten zoals o.a: meelwormen, garnaaltjes of bijvoorbeeld kattenvoer.

De ervaring van Bio-Ron is dat, wanneer deze voedingsrichtlijnen in acht worden genomen, de kippen ook zonder legkorrel een goede leg hebben.

Bij dieren die op een meer natuurlijke manier gehouden moet geaccepteerd worden dat er perioden zijn dat ze even van de leg zijn. Dit hoort bij de natuurlijke cycli, zij sparen bijvoorbeeld krachten om zich voor te breiden op een seizoenswissel.

Op jaarbasis scheelt dit een paar eieren, maar de algehele gezondheid van het pluimvee gaat omhoog door ze op een zo natuurlijke mogelijke wijze te houden.

Biologisch geproduceerd

Alle Bio-Ron producten worden op een biologische, duurzame wijze geproduceerd. Deze biologische pluimvee mix bestaat dan ook volledig uit plantaardige EKO producten:

*Mais, tarwe, gerst, haver, luzerne, erwten, spelt, zonnebloempitten, boekweit, lijnzaad en lupinezaad.

Meer adviezen over aanvullend voer vindt u hier.

Extra informatie

Gewicht 5 kg
Inhoud

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Biologische pluimvee mix” te beoordelen