Eekhoorn pindakaas voederhuis

 12,95 32,50 incl. btw

Geen voorraad

Eekhoorn pindakaas voederhuis

 12,95 32,50 incl. btw

Eekhoorn pindakaas voederhuis, speciaal voor de acrobatische eekhoorns. Eenvoudig voederhuis van Esschert Design.

 

Wissen
Artikelnummer: 02.20.922 Categorieën: , Tags: , , ,

Eekhoorn pindakaas voederhuis;

Eekhoorn pindakaas voederhuis, speciaal voor de acrobatische eekhoorns. Eenvoudig voederhuis van Esschert Design.

Duurzaam:

Eekhoorn pindakaas voederhuis is gemaakt van FSC-gekeurd vurenhout. Het is aan te bevelen om het voederhuis jaarlijks met Lijnolie te behandelen, zodat het hout beter beschermd is tegen weersinvloeden.

Waar hang je het voederhuisje op?

Bijvoorkeur in een boom. Hoog in een boom, wellicht onbereikbaar voor katten en andere rovers. De eekhoorn is een snel en behendig knaagdier en zal de pindakaas erg waarderen.

Welke eekhoorn?

Geschikt voor de inheemse gewone en grijze eekhoorn, maar ook voor de Amerikaanse en rode eekhoorn.

Waarom?

De pindakaas geeft de Eekhoorn makkelijk voeding met een hoge voedingswaarde. In najaar en winterperiode voor extra vetreserves op te bouwen en in het voorjaar om de jongen beter te kunnen voeden.

Rode eekhoorn (© Aaldrik Pot)

De eekhoorn:

De eekhoorn (Sciurus vulgaris) wordt ook vaak gewone- of rode eekhoorn genoemd. Het is een echte boombewoner die als een acrobaat door de bomen rent en springt. Hun vachtkleur varieert van rood(oranje) tot kanstanje- of donkerbruin. Eekhoorns vallen op door hun grote pluimstaart, gepluimde oren, grote ogen en lange tenen met lange, scherpe nagels.

De eekhoorn (ook wel gewone of rode eekhoorn genoemd) is net als bevers, hamsters en muizen een knaagdier. De Latijnse naam van de eekhoorn betekent ‘gewone schaduwstaart’. Dat is vanwege zijn karakteristieke zithouding, met de staart over de rug.

Leefwijze en voedsel

Eekhoorns zijn vooral in de vroege ochtend en namiddag actief. Voedsel zoeken ze in bomen en op de grond. Ze kunnen goed springen en klimmen en bewegen zeer behendig tussen bomen en takken. De staart dient daarbij als evenwichtsorgaan. De eekhoorn daalt altijd met de kop naar beneden af van een boomstam. Eekhoorns kunnen prima zwemmen.

Hoewel ze in de winter minder actief zijn, kennen eekhoorns geen winterslaap . Bij regen, storm, ijzel of wanneer er een dik pak sneeuw ligt, blijft de eekhoorn (hooguit enkele dagen) in zijn nest. Met name in de herfst eten ze extra veel om een vetreserve aan te leggen en leggen ze voedselvoorraden aan om de wintermaanden door te komen. Eekhoorns verstoppen voedsel in de grond maar ook in boomholtes of de oksel van een boomstam. De plek waar ze hun voedsel hebben verstopt (slechts enkele noten bij elkaar) kunnen ze dankzij hun reukvermogen weer opsporen. Doordat eekhoorns echter niet alle voedsel terugvinden, dragen ze bij aan de verspreiding van boomzaden in het bos. Eekhoorns ‘stelen’ geen eten van soortgenoten.

Hun voedsel bestaat hoofdzakelijk uit boomzaden zoals eikels, noten en kegels van naaldbomen. Ook eten ze als aanvulling daarop (afhankelijk van het jaargetijde) knoppen, bladeren, bessen, schors, paddenstoelen, rupsen, vogeleieren en jonge vogels

Extra informatie

Gewicht 1 kg
Afmetingen 12.3 × 24.5 × 18.5 cm
Hoeveelheid

Verpakking

, ,

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Eekhoorn pindakaas voederhuis” te beoordelen
Andere suggesties…
  • Winter Vogelvoer
    Opties selecteren

    Winter vogelvoer

     9,25 48,00 incl. btw
  • Aanbieding
    Wipe en Clean Classic
    Opties selecteren

    Wipe en Clean Classic

     2,00 84,00 incl. btw
  • Hangend voederhuis Bamboe
    In winkelmand

    Hangend voederhuis bamboe

     9,50 incl. btw