Plantenring

 20,00 incl. btw

Plantenring

 20,00 incl. btw

De plantenring maakt van je wormentoren een plantenbak. Het geeft verkoeling aan de wormen en het staat net even wat leuker. Nu ook los verkrijgbaar.

Plantenring

U vult de zwarte ring met potgrond en zet er dan decoratieve planten in, zo eenvoudig is het! De ring past op de ronde wormentorens uit onze webshop. De Medium uitvoering wordt standaard geleverd met plantenring.

Eetbare bloemen erin?

U ontvangt een zwarte plantenring. Zelf zorgt u voor de potgrond, die u overigens hier kunt bestellen, en de planten kunt u naar keuze zelf ergens aanschaffen. Wellicht is het leuk om wat eetbare bloemen voor in uw plantenring te bestellen?

Makkelijk

Als u deze plantenring op de wormenbak zet en u moet de wormen te eten geven, dan haalt u deze plantenring er eenvoudig eraf. Omdat hij niet zo diep is, is hij niet zo zwaar. De wormen kunnen ook door de potgrond kruipen.

Duurzaam

Met deze wormentorens zorgt u ervoor dat uw GFT afval wordt omgezet in rijke wormencompost en wormenpercolaat. U gooit minder afval weg en uw tuin zal er blij mee zijn.

Wormenpercolaat, wat is dat?!

Percolaat is het vocht dat vrijkomt bij composteren. Het wordt ook wel wormenthee genoemd. Het ziet er uit als een niet-doorzichtige vloeistof, zwarte of heel donkerbruin van kleur, vaak wat stroperig. U kunt het gebruiken als vloeibare plantenvoeding of bestrijding tegen plantenziektes zoals luizen en schimmels. Dit geeft verbluffende resultaten, dus gooi het niet weg maar grijp uw kans!

Het beste kunt u het verdund 1:10 à 1:20 toevoegen aan het water dat u aan de plantjes geeft. Het is zeer sterk werkzaam als het puur percolaat is, dus dan moet u het echt flink verdunnen. Vaak is het echter al verdund met regenwater of nog niet gecomposteerd vocht van bijvoorbeeld groentes zoals komkommers. De kwaliteit en werkzaamheid is dan minder sterk en dan hoeft u het minder te verdunnen. U kunt aan de ‘vloeibaarheid’ zien of het al veel verdund is; als het haast de consistentie van pannenkoekenstroop heeft, moet er dus nog flink water bij.

Bij luizen, schimmel- of infectieziektes kunt u het ook sproeien over de plant. De vele nuttige micro-organismen in het percolaat bedekken dan de plant met een beschermend laagje waardoor de aanvallers geen kans meer maken.

 

Extra informatie

Gewicht 1 kg
Afmetingen 60 × 60 × 10 cm
Inhoud

Kleur

Andere suggesties…