Wormentoren

 114,50 incl. btw

Wormentoren

 114,50 incl. btw

Wormentorens zijn er in vele soorten en maten. Deze wormentoren kan ik u aanbieden in drie standaard variaties, maar u kunt ook zelf uw eigen wormentoren samenstellen. Een wormentoren of wormenhotel is eenvoudig in gebruik. De wormen verteren uw GFT afval en zetten dit om in compost. Deze compost kunt u gebruiken in uw eigen tuin, als bodemverbeteraar.

Artikelnummer: N/B Categorieën: , , , , Tags: , , , ,

Wormentoren

Wormentorens zijn er in vele soorten en maten. Deze wormentoren kan ik u aanbieden in drie standaard variaties, maar u kunt ook zelf uw wormentoren samenstellen.

Bodemverbeteraar

Een wormentoren of wormenhotel is eenvoudig in gebruik. De wormen verteren uw GFT afval en zetten dit om in compost. Deze compost gebruikt u als bodemverbeteraar in uw eigen tuin.

Hoe werkt deze wormentoren?

De wormentoren bestaat uit een stapel compostringen, met daaronder een opvangbak voor het vrijkomende vocht. De compostwormen die onderin de opvangbak terecht komen, kunnen via de speciaal ontworpen bodem terug naar boven kruipen. U sluit de bovenste compostring van het wormenhotel af met een plantenring of met een standaard deksel.

Compostwormen

In de compostring stopt u speciale compostwormen, die u ongekookte groente- en fruitresten voert. Ook zijn de wormen gek op koffieprut. Elke laag sluit u af met een laagje gescheurd karton. De wormen kunt u meteen mee bestellen met uw wormenbak. Dat doet u hier>>>

Ring voor ring

Als de eerste compostring van het wormenhotel vol is, zet u er een lege ring bovenop die u vervolgens weer vult met GFT-afval en een laagje karton. De wormen kruipen door de gaten in de bodem naar het voedsel toe. Is de laatste ring vol, dan is de inhoud van de eerste ring gecomposteerd. U leegt deze ring en zet hem weer bovenop om opnieuw te vullen. Het vrijgekomen vocht tapt u af via een kraantje. U verdunt deze ‘wormenthee’ met water en geeft dit krachtvoer aan uw planten. Onverdund schijnt het ook de gootsteen te ontstoppen.

Wat wel in de wormentoren?

In uw wormentoren kunt u veilig uw groente- en fruitafval verwerken tot compost. Ook theeblaadjes, granen, zetmeel, bloemen, eierschalen, koffie met filter kunnen prima in de wormentoren. Ook karton (eierdozen), krantenpapier (niet te veel), bladeren, zaagsel en paardenmest kunnen gewoon in de wormentoren.

Wat niet in de wormentoren?

Gebruik het liefst geen citroen en zure sinaasappels, zaden van planten, gemaaid gras, vlees, vis en oliën in uw wormenhotel. Ook het gebruik van honden- en kattenafval, boter, kaas, dressing, zuivel en gist wordt afgeraden. Als u deze soorten afval eigenlijk wel wilt verwerken, dan kunt u beter voor een fermenteersysteem kiezen. Ik kan u dan van harte de Bokashi-keuken-emmerset aanraden, waarin u nagenoeg alle keukenresten kunt fermenteren en snel en reukloos omzet in bodemvoeding. Wilt u hier meer informatie over? Kijkt u dan eens hier>> of  stuur een mail naar info@deduurzametuin.nl

Drie soorten

We hebben drie verschillende soorten wormentorens:

  • Small, een instapmodel met 3 ringen.
  • Type medium met 4 ringen en een plantenring. (€129,50)
  • En het type XL met 5 ringen. (€ 131,50)

Small

Deze kleine wormenbak op wieltjes bestaat uit 3 compostringen. De capaciteit is voldoende voor een 1 à 2-persoons huishouden of voor een klein gezin. U kunt hem later altijd uitbreiden met extra compostringen of een plantendeksel. Dit type is 49 centimeter hoog en heeft een diameter van 47 centimeter. Hij heeft een capaciteit van 48 liter.

Inhoud van de bestelling

1 zakje met vier wielen en een kraantje.

1 open onderring (het draaiplateau) met daarin vier gaten om de wielen te monteren.

2 gesloten zwarte deksels, waarvan 1 als bodem dient.

1 zwarte opvangbak waarin u het kraantje kunt monteren.

3 tot 5 composteerbakken (in zwart, beige, blauw, fuchsia of groen).

Los te bestellen

U kunt een zwarte plantenring bestellen, vergelijkbaar met de composteerring maar iets minder diep, om planten op uw wormentoren te zetten. Ook de compostwormen kunt u los bestellen.

Schoonmaken? Natuurlijk met Wipe&Clean

Soms moet u de wormentoren schoonmaken. Doet u dat dan met Wipe&Clean. Een volledig 100% natuurlijk schoonmaakmiddel. Wipe&Clean kunt u hier bekijken en bestellen.

 

Extra informatie

Gewicht 4 kg
Kleur

, , , ,

Andere suggesties…