EMiko Bokashi keukenemmer

 59,95 incl. btw

Geen voorraad
Aanbieding

EMiko Bokashi keukenemmer

 59,95 incl. btw

EMiko Bokashi keukenemmer met 19 liter inhoud.  Voor het fermenteren van organisch keukenafval. Gemaakt van duurzaam kunststof met geïntegreerd EM-keramiek. Uniek in Nederland.

Geen voorraad

EMiko Bokashi keukenemmer,

Deze emmer kunnen we helaas niet meer leveren. Een alternatief kunt u hier vinden:

EMiko Bokashi keukenemmer met 19 liter inhoud.  Voor het fermenteren van organisch keukenafval. Gemaakt van duurzaam kunststof met geïntegreerd EM-keramiek. Uniek in Nederland.

Productinformatie:

EMiko Bokashi keukenemmer is een hoogwaardige kunstof emmer met geïntegreerd EM-X-keramiek. Inclusief 1 liter tuin en grondactivator als een fermentatiestarter voor eenvoudige productie van uw eigen bokashi. Geschikt voor de tuingrond en planten in de tuin. Gebruik de EM Bokashi-emmer om je organisch afval uit de keuken of de tuin te upgraden. De gefermenteerd bokashi is nauwelijks veranderd van het oorspronkelijke materiaal, maar wordt zeer snel in de grond opgenomen. Het levert voedingsstoffen voor alle planten en dient om humus op te bouwen.    

Afmetingen:

De EMiko Bokashi keukenemmer heeft een afmeting van 41 cm x 28 cm x 28 cm (hoogte x breedte x diepte). De emmer heeft een  inhoud van 19 liter.

Leveringsomvang:

Bokashi-emmer inclusief gebruiksaanwijzing en recept, EMIKO-tuin- en bodemactivator van 1,0 liter  

Tip:

Als je bokashi in de wintermaanden maakt, kun je de afgewerkte bokashi gewoon op een lege plek in de tuin verzamelen. Wel bedekken met een beetje aarde en in de lente gebruiken.

Gebruiksaanwijzing:

Welkom in de wereld van duurzame actie! Met uw nieuwe Bokashi-keukenemmer kunt u nu een deel van uw afval omzetten in een waardevolle grondstof en deze blijven gebruiken. U vermindert uw afval en weet zeker dat uw organisch afval goed wordt gebruikt. De voedingsstoffen die het bevat, worden bewaard, zelfs verder ontwikkeld en gaan niet verloren. Met behulp van deze gebruiksaanwijzing willen we u laten zien hoe. Lees onze informatie aandachtig – als u nog vragen, suggesties of problemen met de behandeling en het resultaat heeft, helpen we u graag verder! Stuur uw bericht naar info@deduurzametuin.nl

Bokashi – voorbereiding en recept;

“Bokashi” betekent “alle soorten” en is bij uitstek geschikt voor ecologische recycling van uw eigen keuken- en tuinafval. De EM Effective Micro-organismen® gebruiken o.a. suikers uit het plantaardige afval waardoor ze zich kunnen vermenigvuldigen. Ze verlagen de pH-waarde en negatieve micro-organismen worden verplaatst. Bestaande voedingsstoffen worden al opgesplitst en aangevuld door de natuurlijke metabolische producten van de Effectieve micro-organismen. Er ontstaat een waardevolle meststof met bodemverbeterende eigenschappen. Fermentatie creëert ook een sap dat rijk is aan voedingsstoffen, vitaminen en enzymen en vol Effectieve micro-organismen. Dit sap wordt 1: 100 verdund met water als vloeibare meststof. U kunt dit regelmatig aftappen met het aftap kraantje.

Wat is geschikt voor je eigen Bokashi:

Groenten en fruit, citrus- en bananenschillen, gekookte restjes. Rauw en gekookt vlees en vis. Kaas, yoghurt, eieren en schelpen. Kleinere botten en botten. Tot een handvol haar, bont of veren. Brood, koffiedik, theebladeren en zakjes. Snijbloemen, verdorde bloemen, mogelijk met kluitjes. Kleinere hoeveelheden papieren zakdoeken en keukenpapier.

NIET geschikt voor je eigen Bokashi:

Vloeistoffen zoals azijn, alcohol, vruchtensappen, melk, olie of water, grotere botten. As, dierlijke of menselijke uitwerpselen en veel papier.

Je hebt nodig:

Een Bokashi-emmer, · EMIKO® tuin- en bodemactivator of Bokashi starter.

Voor een super Bokashi adviseer ik u de volgende stappen te doorlopen:

EM Super Cera C poeder, Mogelijk 12 stuks EM-X® keramische buisjes grijs, Een plastic zak gevuld met zand of keukenpapier.

Bokashi-recept:

1. Als u EM-X® keramische buizen grijs gebruikt, voeg dan 12 stuks toe aan de verzamelbak van de Bokashi-emmer voordat u deze vult.

2. Verklein  je (keuken) afval. Hoe kleiner je snijdt, hoe meer oppervlakte de EM-effectieve micro-organismen vinden voor metabolisme en hoe sneller het organische materiaal wordt gefermenteerd.

3. Voeg EM Super Cera C® poeder toe aan uw organisch materiaal. Als het materiaal erg vochtig is, zoals sappig fruit of natte slabladeren, voeg dan Vulkamin poeder toe om het overtollige vocht te absorberen. Spuit alles met EMIKO® tuin- en grondactivator en meng goed.

4. Doe het mengsel in de Bokashi-container en druk het materiaal goed aan met de stamper of met de hand om zoveel mogelijk lucht eruit te persen. De bokashi moet zo anaëroob (zuurstofvrij) mogelijk fermenteren.

5. Plaats bij het vullen van lagen een plastic zak gevuld met zand of keukenpapier bevochtigd met EMIKO® tuin- en grondactivator op het materiaal en sluit vervolgens de container luchtdicht tot de volgende vulling. Als u keukenpapier gebruikt, moet u dit tot de volgende vulling vochtig houden. De crêpe wordt later volledig afgebroken in de grond.

6. Wanneer de container helemaal vol is, sluit u de container luchtdicht. Laat de Bokashi vanaf dit punt minimaal 3 weken op kamertemperatuur fermenteren. Bij lagere temperaturen duurt de bokashi langer om te fermenteren.

7. Laat de vloeistof van de bodem van de emmer om de twee dagen door de kraan lopen. Het is geschikt 1: 100 verdund met water als hoogwaardige bodem en bloemen-meststof.

8. De volledig gefermenteerde bokashi heeft zijn oorspronkelijke uiterlijk nauwelijks veranderd – in tegenstelling tot bij compostproductie – maar wordt snel omgezet in de bodem. Na gebruik is de emmer weer klaar voor gebruik. Maak uw Bokashi-container grondig schoon, met Wipe & Clean.

Aanbevolen gebruik:

De afgewerkte Bokashi kan, net als alle EMIKO® Bokashi, als bodemvoeding in de tuin worden gebruikt. Het sap kan worden gebruikt als een rijke vloeibare meststof. Naast de EM-effectieve micro-organismen leveren ze organisch materiaal voor de bodem. Alleen als er voldoende organische stof in een bodem is, kunnen de bodemlevens humus opbouwen en kunnen er voor de plant beschikbare voedingsstoffen ontstaan. Meer gedetailleerde toepassingsvoorbeelden vindt u in onze gebruikersbrochure.

BELANGRIJK:

Alle Bokashi-soorten zijn erg zuur. Als plantenwortels ermee in direct contact komen, bestaat het risico dat ze worden beschadigd. Vooral bij zaden en kale planten is het raadzaam om de potgrond, ook in het bed, minstens 2 weken voor de plant- of zaaidatum voor te bereiden. Na deze tijd is het zuur in de grond afgebroken en kan het veilig worden gezaaid en geplant.

WAARSCHUWING:

Noch de Bokashi, noch de gistingsvloeistof zijn geschikt voor consumptie!

Reiniging van de EMiko Bokashi emmer:

1. Leeg de Bokashi-keukenemmer volledig voordat u hem schoonmaakt.

2. Als u EM-X® keramische buizen gebruikt, kook deze dan in water.

3. Spoel alle interne oppervlakken en onderdelen (deksel, zeef, kraan, bak) grondig met zeer heet water.

4. Alle buitenoppervlakken kunnen worden gereinigd met bijvoorbeeld Wipe & Clean. Alle EMIKO®-reinigers zijn hiervoor geschikt, met uitzondering van badkamerreinigers. Vermijd chemische reinigingsmiddelen.

5. Vul de container halfvol met heet water.

6. Leeg de emmer en spoel alle interne onderdelen opnieuw met heet water.

7. Nu kun je je Bokashi-keukenemmer weer gaan vullen. Als u de Bokashi-keukenemmer niet wilt vullen, laat u alle onderdelen aan de lucht drogen. Sluit de container pas nadat deze volledig is opgedroogd en bewaar deze op een schone plaats. Leg indien nodig een zak / folie over de keukenemmer om besmetting te voorkomen. Spoel onmiddellijk voor het volgende gebruik alle interne onderdelen (deksel, zeef, kraan, bak) opnieuw grondig af met zeer heet water.

De meeste onderdelen zijn los verkrijgbaar.

Extra informatie

Gewicht 3 kg
Afmetingen 50 × 30 × 30 cm
Andere suggesties…