Hommelhuis

16.95

Hommelhuis

16.95

Een fijne plek voor hommels: het Hommelhuis is gemaakt van Vurenhout, heeft een zinken dak en een rubber/pvc buisje als ingang.

Beschrijving

Hommelhuis

Het gaat al jaren slecht met de hommels in ons land. Hommels zijn belangrijke bestuivers voor allerlei gewassen voor onze dagelijkse voeding. Met dit Hommelhuis doet u de hommels een groot plezier. Het heeft een zinken dak en diverse openingen geschikt voor hommels. Het Hommelhuis is toegankelijk door een rubber buisje. De vleugels van de hommel zijn dus optimaal beschermd.

Afmetingen

Dit Hommelhuis is gemaakt van Vurenhout, heeft een zinken dak en een rubber/pvc buisje als ingang. De afmetingen zijn circa 17,3 cm. diep, 29,2 cm. lang en 15,4 cm. hoog. Het hommelhuis weegt 1,11 kilo.

Waar hangt u het Hommelhuis op?

Op een hoogte van maximaal 2 meter. De voorzijde kunt u eventueel geel verven. Hierdoor wordt de koningin van de Hommels extra aangetrokken. Zorg ervoor dat het Hommelhuis op een droge plek hangt. Dit huis is voorzien van openingen zodat een goede ontluchting ontstaat. U kunt het dak openen om in de kast te kijken en het Hommelhuis schoon te maken.

Nest materiaal

Nestmateriaal bestaat uit droog hooi en droog mos. Dit materiaal kunt u in de buurt van de opening van het Hommelhuis ophangen. Hierdoor zal de Koningin sneller in uw Hommelhuis haar nest gaan maken. De hommel koningin waardeert oud materiaal van een vogelnest of muizennest ook erg.

Voeding en bestuiving

Hommels zullen het gehele jaar nectar en stuifmeel verdelen over diverse planten. Maak uw tuin aantrekkelijk; zorg voor een levende tuin. Vervang de schutting door een heg en haal tegels uit uw tuin. Advies nodig? Kijk eens hier bij de duurzaamste hovenier van Nederland in 2013 en 2017.

Agressief?

U hoeft voor een hommel niet bang te zijn. Het zijn mooie, zachtaardige en nuttige beestjes. Alleen bij extreem gevaar zullen ze zich verweren door te steken. Blijf op gepaste afstand en geniet van deze mooie beestjes in uw tuin.

Op de grond, in de boom of onder de grond

Er zijn 3 mogelijkheden voor het plaatsen van een Hommelkast. We beginnen op de grond. Zet het huisje op de grond in het halfschaduw. Vlakbij bloemen met rijke nectar. Plaats het huisje op een platte steen en zorg voor een goede bereikbaarheid van de ingang, Voorzie de ingang eventueel van een inloopplankje. U kunt deze Hommelkast ook in de boom ophangen. Hang de kast in de schaduw op een warme plek in de boom. De beste hoogte is tussen de 1,5 en 2 meter; dan kunt u ook de Boomhommel in het huis verwachten. In de grond zitten ook Hommels die in deze kast komen. Daarvoor graaft u dit huis in de grond in. U maakt het bereikbaar met een buis. Zorg voor een droge warme plek in de tuin.

Tip

Spray de ingang van het Hommelhuis in met Bee-Wellness en gebruik ook Bee-Food

 

 

Extra informatie

Gewicht 1.2 kg
Afmetingen 17.3 × 29.2 × 15.4 cm
Artikelnummer

Hoeveelheid

Maat

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Hommelhuis” te beoordelen
Andere suggesties…