Huiszwaluwnest

8.5069.95

Huiszwaluwnest

8.5069.95

Huiszwaluwnest

Dit nest bespaart de huiszwaluw een hoop werk! Zwaluwen broeden het liefst samen met soortgenoten, dus u kunt het beste meerdere nesten bij elkaar hangen, onder een afdak of in een open schuur.

Afbeeldingsresultaat voor huiszwaluw

De nestkast is gemaakt van beton op triplex plaat. De afmetingen zijn: Lengte 9,1 cm., breedte 24,2 cm. en hoogte 14,7 cm.

Wissen

Beschrijving

Huiszwaluwnest

Afbeeldingsresultaat voor huiszwaluw

Een mooie insectenjager

De huiszwaluw bouwt van klei en zand een komvormig nest tegen rotswanden. Maar huizen van baksteen en beton voldoen ook prima en de huiszwaluw is bij ons dan ook een echte cultuurvolger geworden. Huiszwaluwen eten enorme hoeveelheden muggen en andere vliegende insecten, die in volle vlucht worden gevangen. Het zijn lange-afstandstrekkers die helemaal naar zuidelijk Afrika vliegen om te overwinteren. Het zijn mooie vogels, met hun zwarte rug en witte buik. Hun veren zijn glanzend blauw. De korte staart is gevorkt, de voor zwaluwen kenmerkende vorm. Hun zang is ingetogen en kwetterend en ze hebben een raspende roep. De huiszwaluw vliegt meer fladderend dan boerenzwaluw. De huiszwaluw eet verschillende vliegende insecten (vooral muggen), die meestal op grotere hoogte worden gevangen dan waarop de boerenzwaluw jaagt.

Afbeeldingsresultaat voor huiszwaluw

Broeden

De huiszwaluw broedt in kolonieverband, heeft één of twee legsels per jaar met elk 4-5 (soms 2-6) eieren. De zwaluw legt haar eieren van half mei tot begin augustus en broedt 13-16 dagen. Het nest wordt gemetseld van klei en zand, met een kleinere opening dan de nesten van de boerenzwaluw. De huiszwaluw gaat aan de voorzijde het nest in, de boerenzwaluw van bovenaf. Onze nestkast is dus speciaal voor huiszwaluwen. De jongen zitten 23-30 dagen op het nest, en soms langer als het slecht weer is of een groot broedsel.

Staffelprijs

Wilt u meer dan 1 huiszwaluwkast? Per 5 en 10 stuks zijn ze aantrekkelijker geprijsd.

Boerenzwaluw en Gierzwaluw

We hebben ook nestkasten voor de Boerenzwaluw en voor de Gierzwaluw.

Extra informatie

Gewicht 0.84 kg
Afmetingen 9 × 24 × 17 cm
Hoeveelheid

, ,

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Huiszwaluwnest” te beoordelen