Insectenhotel XL

49.95

Insectenhotel XL

49.95

Met dit insectenhotel XL met steen is uw tuin straks gevuld met onder andere bijen, oorwurmen, groene gaasvliegen, vlinders en lieveheersbeestjes.

Beschrijving

Insectenhotel XL

Insectenhotel XL is speciaal ontwikkeld om onderdak te bieden aan een rijk scala aan insecten. Mooi en stijlvol vormgegeven van FSC gekeurd hout. Eenvoudig op te hangen met de openingen aan de achterzijde van het insectenhotel XL. Een paar schroeven in de wand en het insectenhotel XL hangt stevig.

Welkom, bijen, lieveheersbeestjes, vlinders, hommels…

Het dak is van zink gemaakt en zorgt ervoor dat het insectenhotel XL droog blijft. Bovenin zitten smalle rietstengels voor kleine insecten, soms ook bijen en graafwespen. Tussen de dennenappels zullen insecten zoals lieveheersbeestjes en oorwurmen een fijne schuilplek vinden. De grote steen is van klei gemaakt. Dat geeft hommels en bijen een prima plek om hun eitjes in af te zetten. Bovendien zorgt deze steen voor warmte, waardoor eventuele schimmels en vocht snel weer verdrogen. Het rode vak met de horizontale openingen is voor de groene gaasvlieg. Het vak met de verticale openingen is voor de vlinders en rechtsonder is er een plek voor lieveheersbeestjes. Deze kunnen hun ruimte in via de openingen aan de onderkant.

Hang het insectenhotel op een droge en warme plek in de tuin. Bijen vinden vochtig hout niet prettig en slaan deze plekken dus over.

Tip

Dit insectenhotel wordt fabrieksmatig gemaakt. Wilt u altijd het insectenhotel nazien? Openingen kunnen rafelig zijn, loopt u deze dus nog even na.  Omwikkel een kleine schroevendraaier met schuurpapier en haal deze even door de ronde openingen. Zo verwijdert u zaagsel resten en haaltjes. Hierdoor worden de vleugels van de bijen en insecten niet beschadigd. Controleer het insectenhotel ook op vocht en schimmels; in een vocht- en schimmelvrij hotel komen meer insecten. Bovendien blijven eitjes en larven beter in leven.

Aan tafel!

Een hotel zonder restaurant vinden we zelf ook niet prettig. Dus zorg ervoor dat er wat te eten en te drinken is. Zo zult u veel plezier aan uw insectenhotel XL hebben. Bijen hebben soms net even wat meer energie nodig. Ik werk zelf veel met micro-organismen, deze zorgen voor evenwicht in de natuur. Bij aankoop van dit insectenhotel ontvangt u gratis een fles Bee-Food

Afmeting en inhoud

Dikte 12,9 cm, breedte 33,2 cm en hoogte 54,3 cm. Gewicht circa 6 kilo. Het hotel bestaat uit vurenhout, zink, gebakken steen, stro en dennenappel.

Zelf aan de slag?

Bent u geïnspireerd? Maak dan zelf een insectenhotel! Bijvoorbeeld een insectenhotel geschikt voor alleen bijen, of alleen vlinders.  Zorg voor gladde buisjes, zonder rafels, voor dankbare bijen. In de natuur zijn er veel insectensoorten die niet met elkaar in één hotel willen wonen. Zorg voor voldoende ruimte rondom het hotel en een goede aanvliegroute. Plant kruiden en planten voor de insecten die u in uw tuin wilt lokken. Kijk voor een zelfbouw insecten hotel hier>>

 

Extra informatie

Artikelnummer

Maat

Inhoud

Verpakking

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Insectenhotel XL” te beoordelen