Nestkast Wilnest

12.50

Nestkast Wilnest

12.50

Wilnest Nestkast

De Nestkast van het merk Wilnest heeft een verwisselbaar  invlieggat. Hierdoor is deze nestkast geschikt voor meerdere soorten vogels. U verwijdert het dakje van de nestkast en verdraait de binnenkant van de nestkast. Hierdoor heeft u een andere maat invlieg-opening en kunt u de vogels van uw keuze naar uw tuin lokken.

 

Beschrijving

Nestkast Wilnest

Koolmezen, pimpelmezen…

U kunt kiezen voor een invliegopening van 32 mm of 28 mm. De 28 mm. is speciaal geschikt voor de pimpelmees en de zwarte mees, de 32 mm. vliegopening zal koolmezen en kuifmezen aantrekken. Er zijn ook huismussen gesignaleerd in deze nestkasten.

De vele voordelen van een Wilnest Nestkast

  • Twee verschillende invliegopeningen.
  • Optimaal binnenklimaat, dubbelwandig uitgevoerd en daardoor niet onderhevig aan grillige veranderingen van de buitentemperatuur;
  • Uitgekiend ventilatiesysteem dat condensvorming voorkomt en overtollig vocht afvoert;
  • Jonge vogels kunnen moeilijk omhoog klimmen langs de gladde binnenwand en vliegen dus pas uit als ze daar echt klaar voor zijn.
  • Buitengewoon duurzaam dankzij een solide kunststofconstructie die minstens 10 jaar kleurvast blijft;
  • Overstekend dak dat voorkomt dat licht en regen ongehinderd kunnen binnenvallen;
  • Dankzij de bevestiging met een beugel kan het kastje niet door roofdieren van zijn plek worden gelicht;
  • Eenvoudig af te nemen om in het nest te kunnen kijken.

Vogelvriendelijke tuin

Een nestkast alleen maakt uw tuin nog niet direct vogelvriendelijk; daar is meer voor nodig. Kijkt u eens op de site van Willemstein Hoveniers.  Maar hier alvast enkele tips voor een vogelvriendelijke tuin. Plaats voldoende groen in de tuin; planten dus, ook bladhoudende planten. Zorg ook voor planten waar bessen in groeien, want die zijn voedsel voor de vogels. Natuurlijk kunt u ook bijvoeren. In de webshop van DeDuurzameTuin.nl  vindt u veel duurzame producten, waaronder vogelvoer en andere soorten nestkasten.

Afbeeldingsresultaat voor pimpelmeesAfbeeldingsresultaat voor koolmeesAfbeeldingsresultaat voor zwarte meesAfbeeldingsresultaat voor zwarte mees

Extra informatie

Gewicht 0.4 kg
Inhoud

Kleur

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Nestkast Wilnest” te beoordelen