Vlinderbloemen zaadmengsel

3.95

Vlinderbloemen zaadmengsel

3.95

Vlinderbloemen zaadmengsel

Vlinderbloemen zaadmengsel is een speciaal samengesteld zadenmengsel om uw tuin om te toveren tot een betoverend vlinder paradijs.

 

Beschrijving

Vlinderbloemen zaadmengsel

Door de verslechtering van hun leefomgeving worden vele vlindersoorten bedreigd. Vlinders hebben een specifieke flora nodig en veel bloeiende planten om nectar uit te drinken. Met dit zorgvuldig geselecteerde zaadmengsel creëert u uw eigen vlindertuin en geeft u vlinders een betere overlevingskans. Vlinders helpen bloemen en planten in uw tuin te bevruchten.

Het mengsel is geschikt om 4 m² tuin in een vlinderparadijs om te toveren. U kiest een plek met zon tot half-schaduw, mengt het zaad met zand en strooit het uit. Daarna kunt u al na enkele weken genieten van een bloemenpracht.  Dit Vlinderbloemen Zaadmengsel bevat: Bolderik Aster, Bernagie, Calliopsis bicolor, Valse Ridderspoor, Dille, Echium plantagineum, Eschscholzia Aurantiaca, Gele Ganzenbloem, Gilia capitata, Kaasjeskruid, Korenbloem, Lavendel, Vlas, Mosterd, Wilde marjolein, Grote Klaproos, Phacelia, Kanariezaad, Vlambloem, Inkarnaatklaver, Oost Indische kers, Verbena tenuisecta, Wikken, Zinnia elegans. Dit is een andere verhoudingsverdeling dan van ons bijenmengsel

Vlinders in de tuin

Vlinders in de tuin zijn gezellig en met dit Vlinderbloemen zaadmengsel krijgt u zeker meer vlinders in de tuin. Maar wil een vlinder zich écht thuis voelen in uw tuin, dan is meer nodig. U moet dan zorgen dat zij in uw tuin kunnen overnachten, zich er kunnen voortplanten, en dat rupsen er kunnen verpoppen.

Vlinders zijn verzot op nectar. Die vinden ze in bloemen. Volwassen vlinders zijn niet zo kieskeurig en drinken nectar van verschillende bloeiende inheemse plantensoorten. Rupsen daarentegen, voeden zich maar met één of enkele soorten. Vlinders gaan gericht op zoek naar deze planten om hun eitjes op te leggen, hun waardplant. Voor de dagpauwoog, atalanta en kleine vos is dat de grote brandnetel. Het icarusblauwtje gaat op zoek naar klaversoorten en het boomblauwtje wil onder meer sporkehout. Zorg dat vlinders hun waardplant kunnen vinden in uw tuin; in een bloemenweide of in een wild hoekje bij de composthoop. Waardplanten hoeven natuurlijk niet in uw tuin te staan. Maar als u vlinders in uw tuin wilt, dan moeten waardplanten toch wel binnen het vliegbereik van de vlinders te vinden zijn.

 

Extra informatie

Gewicht 0.1 kg
Afmetingen 29 × 20 × 1 cm
Artikelnummer

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Vlinderbloemen zaadmengsel” te beoordelen