Vlindervoederschaal

6.95

Vlindervoederschaal

6.95

Vlindervoederschaal

Meer vlinders in de tuin, wie wil dat nou niet? Met deze decoratieve vlindervoederschaal kunt u vlinders vast en vloeibaar voedsel aanbieden.

Beschrijving

Vlindervoederschaal

De schaal is gemaakt van staal en kunststof en voorzien van prikkers, waardoor het fruit goed blijft liggen.  Vlindernectar kan in het onderste gedeelte van de vlindervoederschaal worden gezet. De vlinders kunnen met hun roltong via de openingen bij de nectar.

Tussen de planten

Met de bijgeleverde haak hangt u de Vlindervoederschaal tussen de bloeiende planten. Ook onder een afdak is de vlindervoederschaal eenvoudig op te hangen. Als u kleine stukjes (overrijpe) banaan, peer, appel of sinaasappel op de pinnen prikt, komen vlinders zoals de dagpauwoog en de atalanta uw tuin massaal bezoeken. De afmetingen van de schaal zijn L x 16,7 x B 22,7 x H 22,7 cm (inclusief de ophanghaak)

Vloeibaar voedselVlinder voederschaal

U kunt eenvoudig zelf vlindernectar maken. U kookt water en voegt suiker toe in een verhouding van 8 kopjes water en 1 kopje suiker. Door het water te koken, doodt u de bacteriën, die gevaarlijk zijn voor vlinders. Na het koken laat u de vloeistof afkoelen. U giet vervolgens de Vlindernectar  in het transparante deel van de voederschaal. Nectar dat overblijft kunt u goed afgesloten bewaren in de koelkast. In de geel gekleurde bovenkant van de voederschaal zitten tientallen minuscule openingen. Via deze openingen zullen de vlinders hun roltong steken om het zoete suikerwater op te zuigen zoals met een rietje.

Meer vlinders in de tuin?

U krijgt vlinders in de tuin als u deze vlindervoederschaal ophangt. Maar een vlinder heeft ook een plek nodig waar zij zich kan voortplanten; eitjes kan afzetten en waar de rupsen zich kunnen verpoppen tot vlinder. Veel vlinders hebben specifieke planten nodig om zich te kunnen voortplanten; hun zogenoemde waardplant. Veel vlinders vinden lang gras en brandnetels een prima plek om in te wonen.

Meer weten over vlinders?

Kijk eens op de site van de Vlinderstichting. En hebt u hulp nodig bij het realiseren van een vlindervriendelijke tuin? Vraag eens een kennismakingsgesprek aan bij Sjaak Willemstein

info@willemsteinhoveniers.nl

 

 

Extra informatie

Gewicht 0.2 kg
Hoeveelheid

Artikelnummer

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Vlindervoederschaal” te beoordelen