Zaadmengsel vogelvriendelijk

3.95

Zaadmengsel vogelvriendelijk

3.95

Zaadmengsel voor een vogelvriendelijke tuin

Voor een tuin vol vogels! Niet alleen gezellig, ook dé remedie tegen schadelijke rupsen zoals de eikenprocessierups.

Beschrijving

Zaadmengsel voor vogelvriendelijke tuin

Door verslechterde milieuomstandigheden worden veel flora en vogelsoorten bedreigd. Vogels hebben behoefte aan voedzame bloemzaden. Deze zorgvuldig geselecteerde bloemzaden kunt u in uw eigen tuin kweken. Op die manier vergroot u de overlevingskans van vogels. Vogels eten ook graag de insecten die door deze bloemzaden worden aangetrokken. Door het zaaien van dit zaadmengsel komen er meer vogels in uw tuin, die hun jongen zullen voeren met bijvoorbeeld de eikenprocessierups. Twee vliegen in één klap… Natuurlijk mag dan een nestkast voor mezen niet ontbreken.

Met dit mengsel kunt u 2 m² van uw tuin in een vogelparadijs veranderen. Zaai de zaadjes op een plek met zon/half schaduw uit, en geniet na enkele weken van  o.a. zonnebloem, vlas, gevlekte bosbloemen, Juffertje in het groen, gierst, maïs en kafferkoren (sorgo).

U helpt het milieu

Een vogelvriendelijke tuin is een lust voor het oog. Maar ongemerkt helpt u ook het milieu. Een rijkere biotoop zorgt voor meer weerstand. Begin met de bodem en sproei Microferm, hierdoor wordt de bodem gezond, waardoor de planten ook gezond zijn. Vervolgens zaait u bloemen voor bijen, vlinders en vogels. Plaats ook planten met bessen, zoals Vuurdoorn, Sierappel Malus ‘Red Sentinel’, Vroegbloeiende planten zoals Mahonia, Viburnum en veel vaste planten.

In een vogelvriendelijke tuin blijft ook wat materiaal liggen, zoals snoeiresten en oud blad. Vogels waarderen een wat grotere boom of conifeer enorm. Ook houden zij van tuinen met beschutting en het liefst een heg op de erfafscheiding. En als u in de winter en in het voorjaar, als de vogels jongen hebben, voor wat vogelvoer, zorgt, zijn de vogels u erg dankbaar!

Onderhoud van een vogelvriendelijke tuin

Het onderhouden van een vogelvriendelijke tuin is eigenlijk heel eenvoudig. Veel vogels zijn zaadeters en komen dus op de zaden van uitgebloeide bloemen af. Knip gerust een mooi boeket voor in huis, maar maak uw tuin niet winterklaar. De zaden kunnen rijpen en komen beschikbaar voor de vogels. In het vroege voorjaar, eind februari, knipt u de planten af en laat u het afgeknipte materiaal liggen.  Uw tuinvogels zullen  u erg dankbaar zijn.

Product van Esschert Design

Extra informatie

Gewicht 0.1 kg
Afmetingen 27 × 20 × 1 cm
Artikelnummer

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Zaadmengsel vogelvriendelijk” te beoordelen
Andere suggesties…