Balkonton

 115,00 incl. btw

Balkonton

 115,00 incl. btw

Balkonton 3.1 is het een wormentoren? Een compostvat? Een verticale tuin? De Balkonton is een verticale tuin.

De nieuwste Balkonton wordt zonder pootjes geleverd. Je zet hem eenvoudig op een stapel stenen of een tafeltje. Dit komt de stabiliteit zeer ten goede.

 

Balkonton

Balkonton 3.1 is het een wormentoren? Een compostvat? Een verticale tuin? De Balkonton is een verticale tuin.

De nieuwste Balkonton wordt zonder pootjes geleverd. Je zet hem eenvoudig op een stapel stenen of een tafeltje. Dit komt de stabiliteit zeer ten goede.

Hoe klein, groots kan zijn:

Op een oppervlakte van 2 stoeptegels kweekt u uw eigen groenten of kruiden. U composteert u uw eigen keukenresten en is er ruimte voor 10 tot 12 planten.

Wormentoren:

De wormen in de buis in het midden van de ton zorgen voor het verteren van het materiaal. Ze woelen de grond om in de ton en zorgen dus voor een prima grond in de balkonton.

Plaatsen Balkonton:

U plaatst de buis in het midden van de balkonton. U doet circa 5 liter hydrokorrels op de bodem van de balkonton. Hierna centreert u de buis in het midden. Daarna vult u de balkon met biologische potgrond. Hierna kunt u de planten plaatsen in de opening van de balkonton. Werk hierbij van beneden naar boven en vul steeds de grond aan. Zorg ervoor dat de buis in het midden niet vol komt te zitten met potgrond. Doe in de buis een “open zak”. Deze zakken worden gebruikt om aardappels in te verpakken. Of uien of bloembollen. De wormen doe je nu in de buis, in de zak dus. Deze zakken worden erbij geleverd. In deze zak stop je ook het GFT materiaal. Na verloop van tijd is de zak vol. Je haalt hem dan uit de buis. De bovenste laag is nog niet volledig omgezet door de wormen. Je stopt een nieuwe zak in de buis. Hierin doe je de onverteerde materialen uit de eerste zak. Ook de aanwezige wormen stop je in de nieuwe zak. Het restmateriaal gebruik je in de tuin als compost.

Hoe gebruiken?

Te plaatsen op uw balkon of in uw tuin. De verzorging kan eenvoudig vanuit uw (rol-)stoel. Een eenvoudigere manier om biologisch te tuinieren is er niet.
De reststoffen van de wormen zijn eenvoudig op te vangen en te gebruiken.

Gelijk mee bestellen:

Bestel gelijk de wormen mee, dan begin je gelijk goed. Compostwormen mix bestel je hier>>>

En…. Een zak Biologische potgrond, deze besteld u hier>>

Afmetingen:

De Balkonton is een verticale tuin met een diameter van 40 cm, met daarin een wormen-compost-buis. Op een oppervlak van minder dan een twee stoeptegels kun je 10 tot 12 planten kweken.

Diameter ton: 40 cm, hoogte 60 cm.

Inhoud ton: 60 liter.

Kleur: Donkergroen.

9 plantgaten.

Let op:

Slechts geschikt voor kleine hoeveelheid afval. Denk aan een handjevol om de paar dagen. Genoeg om je wormen levend te houden en je bodem gezond te houden.

De wormenthee tap  je af met het bijgeleverde kraantje.

Zorg zelf voor  een  verhoging zodat je makkelijk  de  wormenthee kunt aftappen. Een standaard regentonvoet voor smalle regenton (diameter 40 cm) zoals op de foto kost ongeveer €25,00 Een stapel bakstenen voldoet ook.

Waarom de Balkonton 3.1?

Compost maken van GFT afval was nog nooit zo eenvoudig te doen. GFT afval staat voor Groente, Fruit en Tuinafval. We praten dus eigenlijk niet meer over afval, maar over voeding voor uw wormen. De compost oogst u van bovenaf en de wormenthee komt vrij via het kraantje.

Als alternatief kan ik u ook de Keukenemmerset aanbevelen.

Extra informatie

Gewicht 4 kg
Afmetingen 40 × 40 × 60 cm
Artikelnummer

Inhoud

Verpakking

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Balkonton” te beoordelen
Andere suggesties…
 • Bokashi starter
  Opties selecteren

  Bokashi Starter

   4,95 26,95 incl. btw
 • Bokashi Emmerset
  Opties selecteren

  Bokashi Emmerset

   64,50 88,00 incl. btw
 • Aanbieding
  Opties selecteren

  Bokashi container

   169,00 217,90 incl. btw