Bokashi Emmerset

60.9588.00

Bokashi Emmerset

60.9588.00

Bokashi Emmerset

Bokashi Emmerset bestaat uit twee Bokashi-emmers van 15 liter en een gebruiksaanwijzing. U krijgt ook gelijk de stamper, een maatschepje en een opvangbakje voor het Bokashi-sap bij uw bestelling.

Wat is Bokashi?

In de Bokashi emmerset maakt u eenvoudig en snel Bokashi. Hierbij komt in tegenstelling tot composteren geen CO2 bij vrij. Bokashi is het Japanse woord voor goed gefermenteerd organisch materiaal. Met uw keukenresten en klein tuinmateriaal fermenteert u een prima bodemverbeteraar, zonder hinderlijke luchtjes. Het is een goed alternatief voor compost.

Wissen

Beschrijving

Bokashi Emmerset

Het fermenteren in de Bokashi emmerset gebeurt vrijwel zonder zuurstof tussen het organische materiaal. Daardoor zullen de effectieve micro-organismen het materiaal al gedeeltelijk gaan verteren. Hierbij komen veel nuttige stoffen vrij, die zorgen voor een goede stofwisseling. Tijdens het fermenteren (een conserveringstechniek) wordt de energie in het product behouden. Er komt ook geen CO2 bij vrij. De Bokashi heeft hierdoor een hoge voedingswaarde.

Vitamines

Doordat, tijdens het fermentatieproces, veel bacteriestammen worden geactiveerd, krijgt u een rijke en gevarieerde microbiële diversiteit in de bodem. Het materiaal voorziet de aarde van bio-actieve voedingstoffen, zoals vitamines en organische zuren. Uiteindelijk is de bodem ziekte-resistent, waardoor de planten en dieren die in deze bodem wonen ook ziekte-resistent zullen zijn. Er is dan een grote weerbaarheid tegen schadelijke bacteriën en schimmels.

Duurzaam en natuurlijk

De Effectieve Micro-organismen vestigen zich in de bodem, vermeerderen zich en domineren over de aanwezige schadelijke bacteriën, schimmels en virussen. De neutrale micro-organismen die in een ziekteverwekkende bodem eerst kozen voor de, tot dan toe, overheersende schadelijke micro-organismen, zullen zich nu aansluiten bij de Effectieve Micro-organismen van EM. Zo creëert u een duurzame natuurlijke balans.

Bokashi starter

Om in de Bokashi emmerset te kunnen fermenteren gebruikt u Bokashi starter. Dit product kunt u gelijk mee bestellen.

Fermenteren maar!

Vrijwel alle organische materialen zijn geschikt om Bokashi van te maken. Als tuinliefhebber kunt u zelf, tegen geringe kosten, Bokashi maken. Hoe gevarieerder materiaal u fermenteert, des te rijker is de Bokashi.

U snijdt voedselresten in stukjes van maximaal 5 bij 5 cm. Verdeel een kleine hoeveelheid Bokashi-starter op de bodem van de emmer en breng hier bovenop een laag verse keukenresten aan. Verdeel weer Bokashi-starter over het de keukenresten en druk het stevig aan. Sluit de emmer goed af en herhaal totdat de emmer vol is.
Tap dagelijks het vocht af en laat het materiaal minstens twee weken fermenteren. Nu is de zoetzure substantie klaar, het materiaal is nauwelijks van structuur veranderd. Graaf een gat in de tuin en werk de Bokashi door de aarde.

Het sap dat steeds wordt afgetapt en kan gebruikt worden als plantenvoeding. Direct te gebruiken en verdunnen 1 op 100 met water, voor prachtige (kamer)planten.

 

Extra informatie

Gewicht 3 kg
Afmetingen 30 × 20 × 50 cm
Artikelnummer

Leverancier

Inhoud

Verpakking

, ,

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Bokashi Emmerset” te beoordelen
Andere suggesties…