Sensor voor draadloze grondvochtmeter

11.40

Geen voorraad

Sensor voor draadloze grondvochtmeter

11.40

Sensor voor draadloze grondvochtmeter:

Werking:

De sensor is geschikt voor vrijwel elke soort grond. Hij maakt gebruik van een zelflerend proces, waardoor de sensor steeds nauwkeuriger wordt. Hij past zich steeds aan de omstandigheden aan. De sensor stuurt elke 90 seconden de informatie naar het basisstation. Indien de waarde onder de 50% komt of 1-2 streepje op de bloempot zichtbaar zijn is er een reden om water te geven.

Geen voorraad

Artikelnummer: 08.18.101 Tags: , ,

Beschrijving

Sensor voor draadloze grondvochtmeter:

Werking:

De sensor voor draadloze grondvochtmeter is geschikt voor vrijwel elke soort grond. Hij maakt gebruik van een zelflerend proces, waardoor de sensor steeds nauwkeuriger wordt. Hij past zich steeds aan de omstandigheden aan. De sensor stuurt elke 90 seconden de informatie naar het basisstation. Indien de waarde onder de 50% komt of 1-2 streepje op de bloempot zichtbaar zijn is er een reden om water te geven.

Batterijen:

De sensor voor draadloze grondvochtmeter gebruikt 2 AAA alkaline batterijen. Gebruik geen oplaadbare batterijen maar uitsluitend AAA alkaline batterijen van goede kwaliteit.

Draadloze grondvochtmeter:

Deze sensor is te gebruiken met de draadloze grondvochtmeter. Op deze draadloze grondvochtmeter die standaard met 1 sensor wordt geleverd, kunnen maximaal 3 stuks sensor voor draadloze grondvochtmeter worden aangesloten. De draadloze grondvochtmeter kunt u hier bestellen.

Installatie:

Pak de sensor voor draadloze grondvochtmeter uit de verpakking. Maak nu eerst de sensor open, door met de linkerhand in horizontale positie de sensor vast te houden en met de rechterhand op de plaats van de antenne het dekseltje eraf te trekken. Installeer nu de batterijen, het blauwe LED lampje zal nu circa 20 seconden oplichten. De sensor begint nu gelijk data (vochtigheid en temperatuur) te meten en te zenden naar het basisstation. Deze waarden kunt u nu aflezen op het basisstation.

Maximaal 3 sensoren:

U kunt maximaal 3 sensoren op 1 grondvochtmeter aansluiten. Ga dan als volgt te werk: Alleen als u een 2e en of 3e sensor wilt installeren dient u de sensoren te adresseren. In de linker bovenhoek aan de kant van de batterijhouder zier u 6 pinnetjes met aan de linkerkant het woord “address” en er onder de cijfers 1, 2 en 3. Een klein zwart plastic kapje is over de pinnetje in de positie 1, 2 of 3 geplaatst. Zorg ervoor dat u het kapje over de pinnetjes boven positie 2 plaatst voor de tweede sensor en over de pinnetjes boven positie 3 voor de derde sensor.

Verplaatsen van de sensor:

Als u de sensor gaat verplaatsen naar een andere lokatie dient u eerst de batterijen 10 seconden te verwijderen en vervolgens de procedure opnieuw uit te voeren. Zonder deze “reset” zal de sensor zich niet opnieuw automatisch kalibreren.

Advies:

Gebruik de sensor op een schaduwrijke plek om een zo nauwkeurig mogelijk resultaat te krijgen . Zonder obstakels heeft de sensor een bereik van 100 meter, dit bereik kan nadelig worden beïnvloed door bomen, muren en plafond etc.

 

Extra informatie

Gewicht 0.1 kg
Afmetingen 12 × 4 × 2 cm

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Sensor voor draadloze grondvochtmeter” te beoordelen
Andere suggesties…