Gratis verzenden vanaf 50 euro (binnen Nederland)
Blije Bijen mengsel

9.9517.50

Geen voorraad
Blije Bijen Mengsel
Blije bijen mengsel

Blije Bijen mengsel

9.9517.50

Blije Bijen mengsel:

Blije bijenmengsel in handige papieren tas.
Dit blije bijenmengsel bevat de volgende bloembollen Anemone blanda Blue Shades, Crocus tom. ‘Ruby Giant, Chionodoxa luc. Gigantea, Muscari arsenicum, Nectaroscordum siculum en Tulipa linifolia.

Wissen

Blije Bijen mengsel:

Blije Bijen mengsel in handige papieren tas.
Dit blije bijenmengsel bevat de volgende bloembollen Anemone blanda Blue Shades, Crocus tom. ‘Ruby Giant, Chionodoxa luc. Gigantea, Muscari arsenicum, Nectaroscordum siculum en Tulipa linifolia.

Waarom is een speciaal bijenmengsel belangrijk?

Door de klimaat verandering merken we dat vroeg in het voorjaar het al best warm kan zijn. Zodra de temperatuur boven de 12 graden komt, kan een bij gaan vliegen. Dat kost dan heel veel energie. Vindt de bij op dat moment geen stuifmeel, dan zal de bij waarschijnlijk niet meer de kracht hebben om terug te vliegen. Vaak is het dan slechts een paar uurtjes warm op zo’n dag en moet de bij dus snel en dichtbij kunnen beschikken over voldoende voeding en stuifmeel. Met dit mengsel voorziet u daar in. De bij zal dan weer terugkeren naar zijn slaapplek, waar hij weer tot rust komt totdat de lente echt gaat beginnen.

Jaren blije bijen in uw tuin:

Het leuke van dit mengsel is niet alleen dat het een mooi mengsel is, maar ook dat het in de tuin langdurig voor kleur zorgt. De bloembollen kunnen gewoon in de tuin blijven, en u en de bijen zullen het volgende jaar er ook weer plezier aan beleven. Laat alles gewoon afsterven en geef wat natuurlijk voeding in de vorm van microferm (geen kunstmest uiteraard). Andere vaste planten zullen gewoon over het afstervende gewas groeien, zodat er geen lelijke plek in uw tuin zal ontstaan.

Geniet vanaf nu van deze prachtige bloembollen in uw tuin. Het bijenmengsel kan uiteraard ook in plantenbakken of in bloembakken worden geplaatst.

Help de bijen:

Bijenvolken zijn onmisbaar in het ecosysteem. Bijenvolken zijn van groot belang voor het ontstaan van onze voedselgewassen. Helaas is er de afgelopen jaren een toenemend gebrek aan voldoende bloeiende planten om bijenvolken gedurende het gehele jaar gezond en vitaal te houden. Met het planten van deze bloembollen en knollen, helpt u de bijen aan een gevarieerde maaltijd en uzelf aan een fleurige tuin of balkon. En indirect helpt u mee aan een betere bestuiving van planten, zodat ons voedselvoorziening niet in gevaar komt.

Plezier jaarrond:

U plant de bloembollen tussen september en het einde van het jaar, op een diepte van 6-8 cm. en circa 10 cm. uit elkaar. De bloei is te verwachten tussen februari en juni. De bloembollen hebben een hoogte variërend van 10 – 90 cm.

NBV:

De Nederlandse Bijen Vereniging heeft samen met Jub Bloembollen dit mengsel samengesteld.

Inhoud:

80 bloembollen: Anemone blanda Blue Shades, Crocus tom. ‘Ruby Giant, Chionodoxa luc. Gigantea, Muscari arsenicum, Nectaroscordum siculum en Tulipa linifolia.

Extra informatie

Gewicht 0.5 kg
Afmetingen 5 x 22 x 25 cm
Hoeveelheid

,

Artikelnummer

Inhoud

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Blije Bijen mengsel” te beoordelen