Olijfolie

12.98

Olijfolie

12.98

Olijfolie:

Extra vierge olijfolie uit Peloponnesos, Griekenland, gemaakt met EM®-technologie. Organisch gecertificeerd, GR-BIO-01. Olijfolie VitaVerde, 0,5 l extra vierge. Gecertificeerde biologische olijfolie uit Griekenland in de glazen fles.

Productinformatie “Olijfolie VitaVerde, 0,5 l”

Extra vierge olijfolie uit Peloponnesos, Griekenland, gemaakt met EM®-technologie. Organisch gecertificeerd, GR-BIO-01.   De rijpheid van de olijven bepaalt de kwaliteit en smaak van de olie. Voor deze olie worden alleen Koroneiki-olijven gebruikt, die van nature zwart op de boom zijn gerijpt. Dit maakt deze olie licht fruitig, niet bitter en buitengewoon smakelijk. Koude extractie onder 25 ° C, de olie wordt niet gefilterd.

Artikelnummer: 10.18.003 Categorieën: , , , Tags: , , , , , ,

Beschrijving

Olijfolie:

Extra vierge olijfolie uit Peloponnesos, Griekenland, gemaakt met EM®-technologie. Organisch gecertificeerd, GR-BIO-01. Olijfolie VitaVerde, 0,5 l extra vierge. Gecertificeerde biologische olijfolie uit Griekenland in de glazen fles.

Productinformatie “Olijfolie VitaVerde, 0,5 l”

Extra vierge olijfolie uit Peloponnesos, Griekenland, gemaakt met EM®-technologie. Organisch gecertificeerd, GR-BIO-01.   De rijpheid van de olijven bepaalt de kwaliteit en smaak van de olie. Voor deze olie worden alleen Koroneiki-olijven gebruikt, die van nature zwart op de boom zijn gerijpt. Dit maakt deze olie licht fruitig, niet bitter en buitengewoon smakelijk. Koude extractie onder 25 ° C, de olie wordt niet gefilterd.

Extra Vierge:

De meest prestigieuze en beste olijfolie is de  Extra Vergine (de Italiaanse benaming),Extra Virgen (op z’n Spaans) ofwel de of Extra Vierge (Frans). Letterlijk betekent dit ‘extra maagdelijk’, onbehandeld, in de zin van onaangeraakt, en dus puur natuur.

Om extra vierge te mogen heten, moet de olie aan strenge normen voldoen, met als belangrijkste criterium dat de zuurgraad onder de 0,8 procent ligt. Ter vergelijking: olijven die gezond aan de boom hangen, hebben een oliezuurpercentage dat lager is dan 0,5 procent.

Omdat de olijven voorzichtig tijdens en na het plukken worden behandelt en de olie wordt zorgvuldig  gemaakt. Blijft dit percentage zo laag. En heb je de beste kwaliteit olie die er is. Bovendien is deze olie van de eerste koude persing.

Certificaat:

EU-biologisch label: dit label is verplicht voor alle biologisch gecertificeerde producten die sinds 2012 in de EU worden geproduceerd. We geven het dienovereenkomstig aan op onze gecertificeerde producten. (voedingssupplementen voor mensen of veevoer). En wijzen dit afzonderlijk toe als een pictogram op het product in onze winkel.

Tip:

Extra virgine olijfolie is de beste kwaliteit olijfolie en bevat een hoge concentratie aan onverzadigde vetzuren, polyfenolen en een aantal ander stoffen, die een gezondheidsbevorderend effect hebben. Een aantal van deze stoffen is hittegevoelig en gaat dus verloren bij verhitten van deze olie. Dit kan uiteindelijk resulteren in schadelijke stoffen. Het gebruik van extra virgine olijfolie voor bakken en braden wordt afgeraden. Niet omdat er giftige stoffen gevormd zouden worden. Maar vooral omdat de gezondheidsbevorderende eigenschappen verloren gaan.

Koroneiki olijf:

Deze olijfolie komt van de Koroneiki olijf. De Koroneiki olijfbomen komen verspreid in heel Griekenland voor, maar vinden hun oorsprong in de zuid-westelijke regio van de Peleponnessos, ook wel Messinia genoemd.
Niet al te rijp wordt deze Koroneiki olijf geplukt en geeft na een snelle verwerking een heerlijk geurende en krachtig smakende olie met een complex aroma. De geur van de olie is die van vers gesneden gras met een zweem van, tomaat, frisse appel, mint en honing en de smaak is van fruitig groen gras met een duidelijk bittere tint. Bij het doorslikken volgt het bekende “pepertje” in de keel. Hoe verser de olie des te meer prikkeling in de keel.

Koroneiki olijven worden  ‘de Koningin’ onder de olijven genoemd. En wereldwijd worden deze olijven erkend als een van de beste olijven voor de productie van olie. De relatief kleine olijven bevatten veel olie met hoge concentraties polyphenol en andere antioxidanten.

Behalve rijk van geur en smaak is deze olijfolie ook erg gezond en heeft een zeer lage zuurgraad van maximaal 0,5%. Dit is de olie die de grote merken gebruiken in zeer kleine hoeveelheden om aan te lengen met mindere kwaliteit, om zo tot net aan de gestelde waarden te komen om nog Extra Virgen Olijfolie te mogen heten.

 

Extra informatie

Gewicht 0.7 kg
Afmetingen 4 × 4 × 27 cm
Inhoud

Verpakking

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Olijfolie” te beoordelen
Andere suggesties…