Kippentuin

7.5025.00

Kippentuin

7.5025.00

Mengsel van biologische grassen-, bloemen- en kruidenzaden.

Ook zeer geschikt voor knaagdieren.

Creëer een biologische kippentuin, waar de dieren zelf kunnen kiezen wat ze eten al naar gelang waar ze behoefte aan hebben.

Wissen

Beschrijving

Biologische kippentuin

Als je er de ruimte voor hebt kan het ontzettend leuk zijn om kippen te houden. Wie wordt er nou niet blij van verse eieren elke ochtend? Voor zowel jezelf als voor de kip is het uiteraard het leukst om kippen op een zo natuurlijk mogelijke wijze te houden. Lekker scharrelen in een biologische kippentuin. Dat is met ‘Bio-Ron Kippentuin’ eenvoudig te realiseren.

Grassen, bloemen en kruiden

‘Bio-Ron Kippentuin’ bestaat uit een mengsel van biologische grassen-, bloemen- en kruidenzaden.

Grassen: timotee, beenmdlang, festolium, rietzwenk, raaigras, roodzwek en kropaar.

Verder bevat het minimaal 30 verschillende soorten bloemen en kruiden.

Je hebt ongeveer 5 tot 8 gram per vierkante meter nodig. Pas ingezaaide grond goed afzetten om te voorkomen dat de kippen direct de zaden opeten. Het is belangrijk dat de zaden kunnen uitgroeien tot volwassen planten. Gebruik bijvoorbeeld gaas om de kippen wel van de planten te kunnen laten eten, maar dat de zaden en plantenwortels beschermd zijn.

Natuurlijke tuintjes

Bij een ruime uitloop kan het leuk zijn om allerlei verschillende kippentuintjes aan te leggen, waar de kippen wel vrij kunnen scharrelen. Ze zullen dan ook het bodemleven opgraven. Dit omwoelen helpt bij het creëren van een luchtige, vruchtbare bodem, die gezonde plantengroei mogelijk maakt voor een volgend tuintje.

Ook binnen een reeds bestaande grote, of zelfs vrije uitloop waarin de dieren al vers groen tot hun beschikking hebben is het altijd zinvol om d.m.v dergelijke tuintjes de algehele biodiversiteit te vergroten.

Dit schept de mogelijkheid voor de individuele dieren precies díe plantjes te kunnen vinden waar ze op dat moment behoefte aan hebben, bijvoorbeeld medicinale kruiden.

Net als in de natuur zullen de kippen dan selectief foerageren. Daarbij worden sommige planten wel of juist niet gegeten, en maar zelden wordt de hele plant geconsumeerd.
Planten die op een gegeven moment niet gegeten worden kunnen in een ander moment weer wel in trek komen. Laat de kippen zelf maar kiezen en laat de tuinen zich zoveel mogelijk op een natuurlijke manier ontwikkelen.

Ook planten die uiteindelijk geheel niet gegeten worden hebben altijd een functie binnen de ontwikkeling van het biologische tuintje. Deze planten kunnen bijvoorbeeld bijdragen aan de kwaliteit van de bodem. Wat weer gunstig is voor de kwaliteit van de overige vegetatie. Alles vanuit het biologische oogpunt: gezonde bodem, gezonde plant, gezond voedsel.

Extra informatie

Gewicht 0.05 kg
Afmetingen 25 × 10 × 35 cm
Artikelnummer

Inhoud

, ,

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Kippentuin” te beoordelen