Boerenzwaluwnest

7.9569.96

Boerenzwaluwnest

7.9569.96

Boerenzwaluwnest

Zwaluwen broeden het liefst samen met soortgenoten, dus zij waarderen het erg als u meerdere nesten bij elkaar hangt. Een goede plek is in een open schuur of onder een afdak.

De diepte van het nest is 9,3 cm., de breedte 24,2 cm. en de hoogte 14,7 cm. Het product is gemaakt van beton op een triplexplaat. Bij aanschaf van meerdere nesten, ontvangt u korting.

Wissen

Beschrijving

Afbeeldingsresultaat voor boerenzwaluw

Vrolijke insecteneter

Zwaluwen zijn zeer nuttige vogels: één zwaluw eet wel 50.000 vliegen, muggen en andere insecten per week! Milieuvriendelijker insectenbestrijders bestaan niet… De Boerenzwaluw is de enige vogel die geheel vrijwillig ‘binnenshuis’ zijn vrolijk, kristalhelder kwetterliedje komt zingen.

Broedtijd

Boerenzwaluwen zijn een echte boerenlandvogels. Zij maken hun nesten op plaatsen waar ze in en uit kunnen vliegen: boerenschuren, stallen, loodsen en dergelijke. Van april tot oktober verblijven zij in Nederland, de winter wordt in zuidelijk Afrika doorgebracht. De aantallen zijn in het laatste kwart van de twintigste eeuw afgenomen. De afname is een gevolg van modernisering van bedrijven en verscherpte hygiënemaatregelen, waardoor in stallen vliegende zwaluwen geweerd worden.  Sinds de eeuwwisseling is de stand gelukkig stabiel tot licht herstellend. Ze lijken op huiszwaluwen, maar het voorhoofd en de kin zijn rood en ze hebben een zwarte borstband.

Gierzwaluw?

Ook voor de gierzwaluw is er een nestkast. Deze vindt u hier>>

Een Esschert Design product

Extra informatie

Gewicht 0.85 kg
Hoeveelheid

, ,

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Boerenzwaluwnest” te beoordelen