Aerobin 200 L

 249,00 incl. btw

Aerobin 200 L

 249,00 incl. btw

Wetenschappelijk composteren… In de Aerobin 200 L zit een gepatenteerde long. Omscheppen van het compostvat is niet nodig! De Aerobin is voorzien van een 12 liter tank die overtollig vocht opvangt.

Artikelnummer: 07.20.267 Categorieën: , , , Tags: , ,

Aerobin 200 L

De Aerobin 200 L is echt uniek in zijn soort. In het hart van de Aerobin zit een gepatenteerde long, die er voor zorgt dat deAerobin 200 L warmte compostvat gecomposteerde massa voldoende belucht wordt. Omscheppen van de compost is dus niet nodig! Bovendien is de Aerobin voorzien van een 12 liter tank die vocht opvangt. Dat kunt u weer als meststof gebruiken. De Aerobin is dubbelwandig, en voorzien van een thermometer. Universitaire tests wijzen uit dat de snelheid en kwaliteit van compostering bijzonder hoog is.

Een prachtig rapport

De Aerobin producten zijn onderworpen aan uitgebreide tests en universitaire studies. De resultaten en waarderingen waren ongekend hoog en met name de snelheid van het composteren scoorde hoge cijfers. Bovendien werden de algehele kwaliteit, de uitstraling van het ontwerp en de vloeistofkwaliteit buitengewoon hoog gewaardeerd.

De Aerobin 200 L in het kort

Afmetingen opgebouwd: 51 x 51 x 117 (l x b x h in cm)
Afmetingen verpakt in doos: 51 x 51 x 67 (l x b x h in cm)
Gewicht: 13,5 kg
Inhoud: 200 liter
Ledigen: weerszijde 2 luiken voor verwijderen compost
Voorzieningen: warmtemeter
Kleur: olijfgroen, bodem en deksel zijn zwart
Materiaal: polypropyleen + EPS
Verpakking: compact verpakt als bouwpakket
Garantie: 2 jaar

Gebruik

Wat kan er in een conventionele bak en hoe werkt het allemaal? Succes hangt af van warmte, biologie en een goede balans van ingrediënten, die u in lagen van ongeveer 10 cm. toevoegt. ‘Groen’ afval (gras-, border- en heggensnoeisel, geknipt of versnipperd houtachtig snoeihout) warmt heet op, breekt snel af en kan in lagen eronder worden geroerd om het proces te versnellen. Om de nattigheid van het groen tegen te gaan, voegt u met regelmatige tussenpozen ‘bruin’ afval (bijvoorbeeld versnipperd papier, verpakkingen en stro) toe. Mest van herbivoren zoals kippen en konijnen voegt pit toe aan het hele mengsel, net als af en toe wat aarde. Herfstbladeren kunnen het beste separaat worden gecomposteerd in jutezakken of kooien, omdat ze langzamer en op een andere manier rotten.

Wat mag er niet in?

  • Mos, omdat het niet rot.
  • Onkruid of tuinkruid zaden (d.w.z. Verbascums, Venkel)
  • Wortels van overblijvend onkruid zoals gemalen vlier en akkerwinde – tenzij ze eerst grondig in de zon worden gedroogd.
  • Katten- en hondenmest (d.w.z. carnivoor).
  • Vlees- of kaasresten of plantaardig afval dat hierdoor is besmet.

Problemen

Gaat het niet helemaal naar wens? Onderstaande tips kunnen wellicht helpen.

Te droog? Geef de hoop water en/of voeg meer groen toe. Dek goed af om de warmte binnen te houden.

Stinkt? Voeg meer ‘bruine’ ingrediënten toe, maar voorlopig geen grasresten of keukenafval. Roer de inhoud om het te openen. Laat het deksel eraf.

Ratten? Dit is een lastige – ze kunnen proberen naar binnen te gaan als er een regelmatige voedselbron in de buurt is (bijvoorbeeld een vogeltafel of een kippenhok).

Slakken en slakken?  Daar moet u juist blij mee zijn! Ze dragen hun steentje bij aan het composteringsproces en het houdt ze in ieder geval uit de buurt van uw sla en hosta’s.

Meer doen?

Een nog duurzamer manier van hergebruik van groenresten is het fermenteren ervan. Kijk hier wat wij hiervoor in ons assortiment aanbieden.

Extra informatie

Gewicht 13,5 kg
Afmetingen 51 × 51 × 117 cm
Leverancier

Kleur

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.

Andere suggesties…