Dille Bio

 2,25 10,65 incl. btw

Aanbieding

Dille Bio

 2,25 10,65 incl. btw

Dille Bio zaait u vanaf april onder glas en vanaf juli in de volle grond op een zonnige plek in de tuin. Heerlijk en gezond in diverse salades en als garnering bij visgerechten.

Bestel voordelig mee!

Wilde Bijen Hotel

Het Wilde Bijen Hotel is voorzien van doorzichtige buisjes, waarin de bijen hun nestcellen maken en de cyclus van eitje tot bijtje zichtbaar is.

Artikelnummer: 17.23.059 Categorieën: , Tags: , , ,

Dille Bio

Dille Bio zaai je vanaf half april-juli in de volle grond op regels of in bloempotten zaaien. Niet te dicht zaaien en anders iets uitdunnen. Zowel lekker vers als gedroogd bij een visgerecht of in een saus. Als thee ook werkzaam tegen slapeloosheid. De wetenschappelijke naam is Anethum graveolens.

Tip

Heb je Rozen in de tuin groeien? Of wil je dat graag? Zaai dan tussen de rozen deze Dille. Het houdt de bodem tussen de rozen bedekt, waardoor de rozen het beter doen en minder last van luis hebben. De combinatie van Rozen en Dille geeft een super mooi beeld in de tuin. Gebruik dan bij voorkeur donker gekleurde rozen voor het beste effect.

Productkenmerken van Dille Bio

 Ranke planten bloeien prachtig met gele bloemenschermen
 Lekker in salades en sauzen
 Het jonge groen heeft een aparte, zachte smaak

Zaaitijd buiten van april tot juli. Oogsttijd van juli tot september. Zaai de Dille Bio op regel sin de volle grond. Maar natuurlijk kan je ook “door elkaar” zaaien. Meng dan de zaden met andere zaden, zodat je een mooi mengsel in de tuin krijgt. Hierdoor is er minder kans op aantastingen omdat de planten door elkaar heen staan. Houdt de grond voldoende vochtig en zorg voor een mulch laag op de bodem, zodat water minder kan verdampen.

Andere Biologische zaden vindt u hier>>

Het is een kruid met een heel verfijnde, anijsachtige smaak. Dille is vooral populair in soepen en sauzen. Het gedroogde zaad wordt gebruikt voor het wecken van komkommers en augurken. Ook kan azijn ermee worden gearomatiseerd.

Waarom is Dille bio goed voor je gezondheid?

Dille zit boordevol gezonde voedingsstoffen. Het is bijvoorbeeld rijk aan vitamine C, een belangrijke vitamine die onder andere bijdraagt aan het behoud van een goede weerstand en je lichaam helpt beschermen tegen oxidatieve schade. Ook bevat dille veel bètacaroteen.

Welk deel van Dille Bio kun je eten?

Gebruik de blaadjes en het zaad en snijd de dille fijn. Dille smaakt heerlijk bij vis zoals zalm maar is ook erg lekker in sauzen, in een komkommersalade of bij aardappels. Gebruik de blaadjes en de topjes van tijm en snijd dit fijn.

Dille zelf telen

Zaaien
Dille kun je vanaf april zelf kweken in potten, bakken of de volle grond. Zaai op de plek waar het kruid straks uitgroeit. Dit kruid laat zich namelijk niet graag verplaatsen. Kies een plek in zon of halfschaduw. Je kunt in april of mei gaan zaaien. Kies voor een beschutte plek. Zaai op 0,5 cm diepte. Zaad je in rijen? Houd dan rekening met een plantafstand van 10 cm en een loopafstand van 40 cm. Na 2-4 weken ontkiemen de zaden.

Uitdunnen
Dille kan wel uitgroeien tot 1 m hoog. Geef de planten daarom de ruimte. Dun de planten uit als ze tegen elkaar aan groeien. In potten en bakken is uitdunnen vaak niet nodig, het kruid blijft dan kleiner.

Bodem/verzorging  
Dille is een makkelijk kruid, stelt weinig eisen aan de bodem. Zo lang de bodem maar waterdoorlatend is. De voorkeur van dille gaat zelfs uit naar wat armere gronden. Dille houdt van een vochtige grond. Geef tijdens drogere periode regelmatig water, bij de voet van de plant. En wied het onkruid rondom de plant.

Oogsten
Dille kun je eigenlijk de hele zomer oogsten. Meestal kun je ongeveer 8 weken na het zaaien het kruid al gebruiken bij je gerechten. Voor het oogsten kun je het kruid zo’n 5-10 cm boven de grond afsnijden of knippen.

Tip

Ook al gebruik je er niet zoveel van, het telt wel mee voor je dagelijkse portie groenten. Als het zorgt dat je komkommersalade dubbel zo lekker wordt, dan eet je daar ook dubbel van!

Dille smaak

Het is een kruid met een heel verfijnde, anijsachtige smaak.

Dille met zalm is een klassieke combinatie, maar dille kun je ook zo gebruiken:

  • In koude komkommersoep.
  • In groenten- en vleessoepen.
  • In magere kwark bij gerookte zalm op toast.
  • In sausjes voor gebakken of gegrilde zalm.
  • In een tortilla gevuld met Chinese kool en krabsalade.
  • Op salade met bijvoorbeeld gerookte makreel, komkommer en gekookt ei.
  • In gestoofde gerechten, lekker bij kip.
  • Voor het inmaken (wecken) van bv. augurken.

Verpakking

De verpakking is Bio-Based. Het bestaat uit restmateriaal van tomatenplanten en gerecycled FSC papier.

Skal

Skal ziet erop toe dat het produceren of verhandelen van biologische producten voldoet aan de biologische EU verordening.

Extra informatie

Afmetingen 15,2 × 10 × 0,03 cm
Artikelnummer

Artikelnummer leverancier

Hoeveelheid

,

Inhoud

Kleur

Leverancier

Maat

Verpakking

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Dille Bio” te beoordelen
Andere suggesties…