Bokashi voor Vleeseters

15.50163.00

Bokashi voor Vleeseters

15.50163.00

‘Bio-Ron Bokashi voor Vleeseters’ is gefermenteerd biologisch aanvullend voer voor o.a: honden, katten en fretten.

Bevat effectieve micro-organismen voor een gezonde darmflora en een goed functionerend immuunsysteem.

Geschikt voor alle rassen en leeftijden.

Rijk aan natuurlijke mineralen, vitaminen en bio-actieve stoffen.

Alle voordelen kort op een rij:

  • Geschikt voor alle vleeseters
  • Verbetert de werking van de darmflora
  • Inzetbaar als uw huisdier modder of poep eet
  • Hoeveelheid voedsel kan verminderd worden
  • De vacht conditie verbetert aanzienlijk (glans, stevigheid en een volle vacht)
  • Minder ontlasting
  • Makkelijk te doseren en aan te passen op het individuele dier
  • Frisse adem
  • (Bijna) alle vleeseters vinden dit lekker
  • Eenvoudig en schoon te gebruiken
Wissen

Beschrijving

Biologische Bokashi voor Vleeseters

‘Bio-Ron Bokashi voor Vleeseters’ is gefermenteerd biologisch aanvullend voer voor o.a: honden, katten en fretten.

Bokashi is Japans voor organisch materiaal wat door goede micro-organismen is gefermenteerd. Enkele dagelijkse voorbeelden hiervan zijn: het omzetten van melk naar yoghurt, het rijzen van brood door gisting en het verwerken van witte kool tot zuurkool.

Bio-Ron Bokashi voor vleeseters

‘Bokashi’ staat nu nog vooral bekend als bodemverrijker. Door de uitermate positieve eigenschappen die het heeft op het bodemleven en de plantengroei.

Maar Bio-Ron heeft tevens een lijn met traditionele Bokashi-producten speciaal ontwikkeld als aanvullende dierenvoeding.
Zo ook deze biologische bokashi voor vleeseters. Misschien zal u bij een product dat bestaat uit gefermenteerde groenten en granen niet snel denken aan honden-/kattenvoer, maar toch is het ook juist voor vleesetende huisdieren van belang dat ze voldoende van deze stoffen binnen krijgen.

Back to nature

Om te weten waarom het voeren van bokashi zo belangrijk is kijken we naar de soortgenoten van onze huisdieren die in het wild leven.

Deze dieren eten daar voornamelijk vlees en een klein deel plantaardig voedsel. Bij het eten van hun prooi beginnen ze met de ingewanden en dan met name de inhoud van de maag. Dit is een interessant fenomeen omdat haast alle prooien planteneters zijn.

In maag van deze prooidieren vinden we gefermenteerde grassen, zaden, kruiden, bladeren, vruchten en noten.
Een roofdier dat deze maag eet, voorziet zichzelf hiermee van o.a ruwvezel, vitamine, mineralen, micro-organismen en andere belangrijke stoffen die de spijsvertering optimaal houden.

De inhoud van de maag van een prooidier bevat dus voedsel, dat al deels verteerd (gefermenteerd) is door de daar aanwezige micro-organismen en is daarmee vergelijkbaar met bokashi voor vleeseters.

Vuile Pens t.o.v Bokashi

De bovengenoemde essentiële micro-organismen ontbreken veelal in het meeste voedsel omdat mensen etenswaar graag steriel maken. Vroeger kregen honden nog weleens ‘vuile pens’ om een goede vertering en fermentatie in stand te houden. Vanwege de stank en onsmakelijke beelden is het begrijpelijk dat bijna niemand hier weer op zit te wachten. Daarbij komt ook nog eens zo dat de pens die tegenwoordig nog wél te krijgen is niet meer de positieve micro-organismen bevat door het vele anti-biotica gebruik in de veehouderij.

Gelukkig is er voor al deze problemen één gemakkelijke oplossing: Bokashi voor vleeseters; heeft wel alle voordelen van vuile pens, maar zonder de nadelen.

Bio-Ron produceert de bokashi door middel van gecontroleerde fermentatie met positieve EM micro-organismen. Dit zorgt voor een stabiel product met een lange houdbaarheid.

Bokashi voor vleeseters is dus een prettig te voeren, essentieel onderdeel van de voeding die overeenkomt met de natuurlijke inhoud van de maag van een gezond prooidier.

Praktijkervaringen van gebruikers

Bio-Ron verzamelt al 3 jaar  de resultaten van gebruikers van deze biologische bokashi. In alle gevallen blijkt het een belangrijk onderdeel van het dieet, wat bij geen enkele vleeseter zou mogen ontbreken. Bij gezonde dieren, jonge dieren, zieke en of oudere dieren geven de gebruikers enkel enthousiaste en tevreden reacties. Ook is ontdekt dat bij de combinatie van bokashi en veendrenk een symbiotische werking ontstaat.
De beide producten ondersteunen elkaar.

Doseringen en/of het gebruik in kuren vindt u op de fles of klik hier.

Extra informatie

Gewicht 0.5 kg
Artikelnummer

Hoeveelheid

, , ,

Verpakking

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Bokashi voor Vleeseters” te beoordelen
Andere suggesties…