Gele Haver

7.75

Gele Haver

7.75

Gele haver is een traditioneel paardengraan wat al sinds eeuwen aan paarden gevoerd wordt. Haver is een rustgever. Voor balans en rust bij alle grazers.

Artikelnummer: 10.20.246 Categorieën: , Tags: , , ,

Beschrijving

Gele Haver

Gele Haver van Bio-Ron is een aanvullend voeder voor dieren. Voor al in te zetten bij paarden, ezels geiten en schapen. Haver is een traditioneel paardengraan wat al sinds eeuwen aan paarden gevoerd wordt. Puur gebaseerd op ervaring voerde men al haver en gerst aan paarden voor het mogelijk was te analyseren welke inhoudsstoffen er nu precies in zitten.
In tegenstelling tot wat nogal eens beweerd wordt is haver een rustgever, in de kruidenleer wordt Avena Sativa / groene haver ingezet om overprikkelde individuen tot rust te brengen.

Waardevol

Haver staat in de 5 elementenleer in het element “vuur” en kan daarom bij een individueel dier wat in een gegeven moment al overdreven in het element “vuur” hangt het vuur teveel aanwakkeren. Maar als ditzelfde dier beter in balans komt is haver juist een heel geschikt graan om te voeren. Haver is een waardevol graan voor alle soorten paarden.

Kippen?

Normaal gezien laten kippen de haver tot het laatste liggen? Maar toen wij onze vrij lopende kippen een handje van onze nieuwe  haver aanboden was dit in no time tot de laatste graankorrel verdwenen. De dieren vertellen het ons.

Haver en paarden horen bij elkaar, aldus Ron

Wie paard zegt zegt haver, althans dat was vroeger zo.
Toen ik nog in sinterklaas geloofde deden we naast een wortel uiteraard ook een handje haver in onze schoen voor de schoorsteen.
In de winter kregen we s’morgens warme havermoutpap, ik was er gek op, had het blijkbaar nodig.
Op de lagere school had ik een vriendje wiens vader dravers had, uiteraard speelden we vaak in het hooi en verstopten ons ook wel eens in de haverkist.

Tegenwoordig zijn er nog maar weinig mensen die pure haver aan hun paarden voeren en dat is eigenlijk heel jammer gezien de vele goede eigenschappen die het heeft tav de gezondheid en vitaliteit van paarden.

Ik zou er een heel lang verhaal van kunnen maken maar geef jullie liever deze link tip naar het Ellen Collinson haverdieet om paarden die kwakkelen weer helemaal fit en gezond te krijgen.
Deze Engelse dame is een oude paardenrot en authoriteit op het gebied van voeding / kruiden en kan het veel beter uitleggen;)

Veel leesplezier,  https://www.collinsonherbs.com/kopia-protein-and-performance

Verpakking:

Gele haver is verkrijgbaar in een 4 kilo verpakking.

Variatie:

Gezond en gevarieerd eten is ook voor grazers erg belangrijk. Probeer daarom ook eens onze andere diervoeders zoals Proferm.

Extra informatie

Gewicht 4 kg
Afmetingen 20 × 8 × 30 cm
Inhoud

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Gele Haver” te beoordelen