Franky’s Flora Lavagruis

 5,00 360,00 incl. btw

Franky’s Flora Lavagruis

 5,00 360,00 incl. btw

Franky’s Flora Lavagruis is een bodemverbeteraar, bomvol sporenelementen in en grovere structuur dan de Lavameel Franky. Het stimuleert het bodemleven, waaronder de Mycorrhiza schimmels, hierdoor worden de mineralen beter opgenomen door de planten en bomen die in deze grond groeien.

Franky’s Flora Lavagruis

Franky’s Flora Lavagruis is eigenlijk hetzelfde product als Franky’s Flora Lavameel. Maar de naam verraadt al iets. Meel is een fijnere lavavorm dan Lavagruis Franky. Het voordeel van gruis is dat het langer zijn werk blijft doen, zelfs wel tot 3 á 4 jaar. Gebruik je het bijvoorbeeld om Heermoes te bestrijden dan zou ik lavagruis aan willen adviseren.

Gebruik

Omdat lavagruis bomvol met sporenelementen zit, zal lavagruis Franky deze sporenelementen afgeven aan uw bodem. Het is dus een zeer geschikt product voor uw groente- en moestuin. Maar ook uw gazon en siertuin en kuipplanten kunnen baadt hebben met een beetje lavagruis.

Hoe herken je een bodem met weinig sporenelementen

Een bodem met sporenelementen gebrek kan je natuurlijk herkennen door met allerlei metertjes en grondonderzoeken aan de gang te gaan. Maar we kunnen ook kijken met onze ogen. Je kunt aan de vegetatie die vanzelf op uw bodem groeit zien of er een gebrek is aan sporenelementen. Een typische plant die dan volop zal groeien is de heermoes, ook wel paardenstaart genoemd. Zie je deze planten in je tuin staan, dan kan het strooien met lavagruis geen kwaad. Gebruik dan ongeveer 500 gram per m2 tuin.

Hoeveel lavagruis gebruiken?

Bij een gezonde bodem kan je lavagruis gebruiken om de planten wat sterker te maken. Hierdoor zijn ze minder gevoelig voor aantastingen en slakken. Je gebruikt dan 250-500 gram per m2. Dat is genoeg voor je groentetuin en gazon. In je siertuin strooi je jaarlijks in het voorjaar 100-200 gram per m2. Wil je het gebruiken in je kuipplanten? dan is 10-50 gram per 10 liter kuip voldoende.

Tip

Gebruik deze lavagruis gelijktijdig met onze wormenmest. De schimmels (Mycorrhiza) in de wormenmest zullen gelijk een samenwerking aangaan met de lavagruis. Hierdoor wordt het voor de planten mogelijk om via de wortels alle voedingsstoffen op te nemen. De schimmels krijgen suikers van de planten via de wortels en geven mineralen terug aan de plant. Iedereen blij en gezond! Strooi het gruis op een niet al te zonnige dag en sproeit u daarna, na met water. Zo wordt het lavagruis direct opgenomen en komt het beschikbaar aan uw bodem.

Lavagruis in het kort:

 • Bemesting voor het gazon en de tuin ok de moestuin,
 • Mos bestrijder in het gazon,
 • Helpt schimmelziektes te voorkomen,
 • Maakt de plant sterker en weerbaarder tegen de Buxusmot, slakken en luizen,
 • Is een milieuvriendelijke manier om de bodem te verbeteren,
 • Geschikt voor de biologische teelt.

Lavagruis Franky is beschikbaar in de volgende verpakkingen:

 • 1 liter verpakking van ongeveer 1,2 kilo in een emmer,
 • 2,5 liter verpakking van ongeveer 3 kilo in een emmer,
 • 5 liter verpakking van ongeveer 6 kilo in een emmer,
 • 16 liter verpakking van ongeveer 20 kilo in een papieren zak,
 • 835 liter verpakt in een bigbag van ongeveer 1000 kilo.

 

Extra informatie

Gewicht N/B
Artikelnummer

Hoeveelheid

Inhoud

, , , , ,

Kleur

Leverancier

Verpakking

Andere suggesties…