Caffè Casolo Classic

 11,50 22,00 incl. btw

Caffè Casolo Classic

 11,50 22,00 incl. btw

Caffè Casolo Classic een heerlijke en eerlijke koffie in een mengsel 50% Arabica en 50% Robusta koffiebonen in bonen en gemalen variant.

Artikelnummer: 01.21.718 Categorieën: , , , Tags: , , ,

Caffè Casolo Classic

Caffè Casolo Classic is een Biologisch gecertificeerde EM-koffie. Deze Caffè Casolo Classic komt via directe import uit Zuid-India, en wordt zacht gebrand in Duitsland.

Biologische koffie

Caffè Casolo is een biologische koffie gemaakt van traditioneel langdurig branden. Dit maakt het niet alleen bijzonder smakelijk, maar ook verteerbaar. De bonen komen uit Zuid-India van biologische boeren die met EM werken en de rijke vegetatie waarin ook hun koffieplanten groeien duurzaam beschermen. Want in de schaduw van oude bomen voelt de koffieplant zich het beste thuis.

Eerlijke koffie met eerlijke prijs voor de boeren

Roasters en boeren staan ​​in direct contact, zodat de koffie zonder omwegen of tussenpersonen wordt geïmporteerd. Samen wordt altijd de juiste prijs gevonden voor alle betrokkenen en is het levensonderhoud van Indiase boeren veilig gesteld.

Mengverhouding van 50/50

De variëteit Caffè Casolo “Klassik” wordt gemengd in een 50/50 verhouding van Arabica- en Robusta-bonen en is relatief licht gebrand. Dit resulteert in een koffie die ideaal is voor alle soorten bereidingen met een filter.

Hele bonen? of gemalen?

Deze koffie is zowel gemalen of in hele bonen variatie verkrijgbaar. Beide zijn verkrijgbaar in een 500 grams verpakking en een kilo verpakking.

Wat betekent Arabica koffie?

Die naam komt van een koffieplant genaamd: Coffea arabica. De arabica koffiebonen hebben niet allemaal dezelfde smaak, want binnen de arabica soort heb je verschillende variëteiten. Kenmerkend voor de Arabica bonen is het evenwichtige aroma en de complexe vol-aromatische smaak.

Wat is het verschil in koffiebonen?

De smaak van Arabica bonen is aromatisch zacht met zoete tonen en wordt vaak ervaren als zoet of zuur. Koffie van 100% Arabica bonen wordt door veel consumenten gezien als lekkere koffie door de verfijnde smaak. De smaak van Robusta bonen zijn stevig en krachtig en daarbij ook meer bitter.

Hoe herken je goede koffie?

Een perfecte koffie heeft een aantrekkelijk crèmelaag met een hazelnootbruine kleur. In de crèmelaag is een marmer of tijgerstructuur te herkennen. Bij het drinken moet de creme fluweelachtig aanvoelen. en de smaak moet vol zijn.

Een Espresso variant?

We hebben ook een Espresso variant van deze koffie bonen. 75% Robusta en 25% Arabia. Deze vindt u hier>>

Extra informatie

Gewicht 1 kg
Inhoud

, , ,

Leverancier

Verpakking

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Caffè Casolo Classic” te beoordelen
Andere suggesties…