Design Bokashi Keukenemmer

 82,55 129,85 incl. btw

Design Bokashi Keukenemmer

 82,55 129,85 incl. btw

Deze Bokashi emmer heeft een mooi design. Het wordt ook wel de Design Bokashi emmer genoemd.

 

Design Bokashi Keukenemmer, met gratis Bokashi starter

Deze Design Bokashi Keukenemmer heeft een mooi vormgeving. Met gratis 1 kilo Bokashi starter kan je gelijk aan de gang. Met de Bokashi-emmer kun je je overgebleven voeding en keukenresten direct in je keuken recyclen. Het maakt een voedingsrijk materiaal voor uw bodem. De Bokashi-emmer zorgt voor een anaërobe fermentatie van de keukenresten, allemaal zonder geur en zonder vliegen! De gevormde Bokashi levert een gunstige bijdrage aan de bodem. Verspil niet meer, recycleer!

1 of 2 stuks?

Nu is deze Design Bokashi Keukenemmer in fraaie Vanille kleur ook verkrijgbaar als set. Dus u kunt nu deze fraaie design Bokashi keukenemmer per stuk of als set van twee stuks bestellen. Tijdens de rustperiode kunt u dan gelijk door met de tweede emmer. U verspilt dus geen keukenresten meer.

App:

Wat kunnen we vandaag zonder App’s en onze mobiele telefoon. Soms lijkt het erop dat we niets meer kunnen zonder. Zo ook deze Bokashi emmer heeft een handige app. Met de Skaza app, kunt u kijken naar filmpjes en uw fermentatie proces volgen en vergelijken. De Skaza app is beschikbaar voor Apple en Android telefoons.

Voordelen:

Fraai vorm gegeven Bokashi emmer. Eenvoudig in gebruik. Mooi verpakt in een kartonnen bewaartrommel. Het kraantje om het vrijkomend vocht (microferm) af te tappen is eenvoudig in gebruik. De binnenemmer is eenvoudig te verwijderen. De emmer heeft een uniek afsluitsysteem. Een inklapbaar deksel sluit het materiaal luchtdicht af. Het werkt echt super schoon. deze meer misstaat zeker niet in elke keuken.

9,6 liter inhoud:

Deze Bokashi emmer heeft een inhoud van maar liefst 9,6 liter. Hierdoor is b=hij eenvoudig in gebruik en wordt de emmer niet te zwaar. De binnenemmer is eenvoudig te reinigen, zoals alle onderdelen van deze Bokashi emmer.

Waarom Bokashi?

Het maken van Bokashi in deze emmer heeft veel voordelen. Je gooit geen etensresten weg. Alle organische keukenresten zijn geschikt om in de emmer te fermenteren. Alleen rottende keukenresten liever niet gebruiken in de Bokashi emmer.

Hoe werkt het?

Op de bodem, van de binnenemmer, doe je een weinig Bokashi starter. Deze bokashi starter wordt meegeleverd in een zak van 2 kilo. Zonodig kunt u de Bokashi starter ook hier extra bij bestellen. Op de bokashi starter doe je een laagje van circa 5 cm. klein gesneden keukenresten. je dekt het af met een klein beetje Bokashi- starter. Vervolgens duw je het goed aan. Het bijgeleverde deksel klap je uit en duw je voorzichtig in de emmer omlaag, tot aan het materiaal. Zodra u weer wat keukenresten heeft doet u het materiaal op de al aanwezige keukenresten in de emmer. Uiteraard verwijdert u eerst het inklapbare deksel. Steeds een klein beetje Bokashi starter toevoegen. Om de dag kijkt u of er vocht in de emmer zit. U draait hiervoor de dop van de emmer af en giet de vloeistof in een bakje. Het is belangrijk om dit vocht regelmatig uit de emmer te verwijderen en te gebruiken.

Vocht:

Het vrijkomende vocht tapt u dus af in een bakje. Dit vocht is een paar dagen houdbaar. U gebruikt dit vocht door het te verdunnen met water. De mooiste verhouding is 1 op 100. Hierdoor is het mooi verdund . Dit vocht, ookwel micro-ferm genoemd is rijk aan geactiveerde bacteriestammen. Deze bacteriestammen kunnen in de tuin verspoten worden. Hier zorgen voor structuur verbetering in de bodem en maken ze de bodem gezond. Eventueel een scheutje in de afvoer van het aanrecht, zorgt ervoor dat de afvoer mooi schoon blijft.

Fermenteren:

In deze Bokashi emmer ben je dus eigenlijk aan het fermenteren. Het fermenteren met behulp van bacterie in een zuurstof arme omgeving, zorgt ervoor dat de keukenresten worden voorverteerd.  Hierdoor is het materiaal uiteindelijk goed opneembaar door het bodemleven in uw tuin. De voorsorteerde keukenresten zijn een prima voedingsbron voor ander bodemleven. Samen zorgen ze ervoor dat uw tuin gezond wordt en blijft. Bovendien wordt het opgenomen CO2 vastgelegd in de bodem van uw tuin.

Als de emmer vol zit:

Als de Bokashi emmer vol zit, laat u de emmer nog 1 a 2 weken staan. Hierdoor kan ook het laatst toegevoegde materiaal fermenteren. Na deze rust periode kunt u het materiaal in de tuin verwerken. U graaft een gat in de tuin en kiepert de inhoud van de emmer in het gat. U dekt het gat af met de uitkomende grond. Na enkele weken is het materiaal opgenomen door het bodemleven en zie je er niets meer van terug. Uw bodem wordt gezond en de structuur wordt geoptimaliseerd. Hierdoor wordt de grond in uw tuin ziekte resistent, waardoor de planten in uw tuin ook ziekte resistent worden.

Inhoud van de verpakking: (gratis 1 kilo Bokashi starter)

Bokashi emmer type “design”, een binnenemmer, een vast deksel en een inklapbaar deksel voor op de binnenemmer. U treft ook een maatschepje aan en een gebruiksaanwijzing. Met het handvat tilt u de emmer eenvoudig op. Sustainable kunststof.

Onze bokashi emmers zijn gemaakt van gerecycled kunststof van Skaza.

Extra informatie

Gewicht 4 kg
Afmetingen 30 × 30 × 45 cm
Inhoud

,

Andere suggesties…