EM Bokashi Vijverballen (4 stuks)

19.95

EM Bokashi Vijverballen (4 stuks)

19.95

EM Bokashi Vijverballen

EM Bokashi Vijverballen verbeteren de waterkwaliteit en het watermilieu.

Werking:

EM Bokashi vijverballen behoren tot de biologische waterverbeteringsmiddelen. Ze voorkomen alggroei en zorgen voor een goed leefklimaat voor de beplanting en de vissen.

De met Effectieve Micro-organismen gefermenteerde vijverballen zijn een combinatie van Kleimineralen, Bokashi, Microferm, EM-keramiekpoeder en Rietsuikermelasse (A+).

Beschrijving

EM Bokashi Vijverballen

EM Bokashi Vijverballen verbeteren de waterkwaliteit en het watermilieu.

Werking:

EM Bokashi vijverballen behoren tot de biologische waterverbeteringsmiddelen. Ze voorkomen alggroei en zorgen voor een goed leefklimaat voor de beplanting en de vissen.

De met Effectieve Micro-organismen gefermenteerde vijverballen zijn een combinatie van Kleimineralen, Bokashistarter, Microferm, EM-keramiekpoeder en Rietsuikermelasse (A+).

Gebruik:

Nadat u de Bokashi-vijverballen in de vijver gegooid hebt, zinken ze naar de bodem waar ze langzaam oplossen. De vijverballen werken in op verschillende onderdelen van uw vijver, maar hoofdzakelijk op de bodem. Zo zien we een reductie van het bodemsediment optreden. Door dit proces verbetert de waterkwaliteit aanzienlijk. Bovendien kan er zich in de vijver een microbiele flora ontwikkelen, wat de vitaliteit en gezondheid van de vissen sterk bevordert.

Hoeveel gebruik je?

Gebruiksaanwijzing: 1 vijverbal per m2 bodemoppervlakte.

Inhoud:

In 1 verpakking zitten 4 EM Bokashi vijverballen.

Samenstelling:

  • EM-A,
  • kleimineralen
  • Gefermenteerde zemelen
  • EM-X keramiekpoeder

Gebruik bij lagere temperatuur:

De ervaring leert dat bij temperaturen beneden de 6 graden Effectieve Micro-organismen toch hun werk doen. Vergelijk de werking van EM in voedsel dat met EM is bereid ook langer houdbaar is in de koelkast. Het zal enig effect hebben als u bij lagere temperaturen begint. Maar het kan op korte termijn niet resulteren in het optimale gewenste effect. Het resultaat zal pas zichtbaar worden als de temperaturen stijgen.

Zelf Bokashi vijverballen maken?

Gebruik voor het maken van 200 Bokashi vijverballen:

*25 kilo Kleimineralen

*3 zakken van 2 kilo Bokashi starter

*30 gram Super Cera C EM keramiek poeder

*1 liter Rietsuiker melasse

*2 liter Microferm

Verdun de Microferm zonodig met water en meng alles goed met elkaar. Hierna begint het zware werk. De ballen moeten gemaakt worden. Nadat alle ballen gemaakt zijn is het verstandig om de ballen 6 weken te laten rusten. Hierdoor kunnen de Micro-organismen zich goed in de ballen ontwikkelen. Hierna zijn de ballen klaar om in de vijver te gebruiken. Natuurlijk kan het ook in openbaar water. Hier zijn ook al erg goede resultaten geboekt.

Vijverballen in een zwemvijver?

Het gebruik en de werking is gelijk aan een gewone vijver 1 bal per m2 wateroppervlakte (waterdiepte 1 meter). Er wordt ook gerekend met 1 bal per m3 water voor diepere vijvers en zwemvijvers.

 

Extra informatie

Gewicht 2 kg
Afmetingen 25 × 25 × 5 cm
Artikelnummer

Leverancier

Inhoud

Verpakking

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “EM Bokashi Vijverballen (4 stuks)” te beoordelen