Bokashi Starter

7.2027.50

Bokashi Starter

7.2027.50

Bokashi starter

Bokashi starter gebruikt u samen met uw keukenresten en klein tuinmateriaal, in de Bokashi keukenemmer of kliko.

Hoe werkt de Bokashi starter?

U fermenteert laagsgewijs (lasagne methode) in uw emmer of container. Het eindresultaat is  een prima bodemverbeteraar, zonder hinderlijke luchtjes.

Wat is Bokashi starter?

Bokashi starter bestaat uit tarwezemelen waarop Effectieve micro-organismen zijn ge-ent. De starter is ook te gebruiken bij het oppotten van planten en bloemen en als bodemvoeding.

Hoe gebruik je Bokashi starter?

Op de bodem strooit u, een weinig, hoeveelheid Bokashi starter. Hierop brengt u, uw keukenresten aan. De keukenresten snijdt u eerst klein. Nadat de keukenresten of tuinresten in de emmer of kliko zijn gedaan, strooi u het materiaal af met Bokashi starter. Daarna het product goed aandrukken. Bij de keukenset wordt een “stampertje” bijgeleverd. In de praktijk wordt in de kliko vaak een tegel op het materiaal gelegd. Hierdoor wordt het materiaal goed verdicht, waardoor er nagenoeg geen zuurstof tussen het materiaal zit. Nadat de emmer of kliko vol zit, laat u de emmer nog 2 weken staan. U graaft dan een gat in de tuin, waarin u de emmer leeg stort en afdekt met vrijkomende grond.

Wissen

Beschrijving

Bokashi starter

Bokashi starter gebruikt u samen met uw keukenresten en klein tuinmateriaal, in de Bokashi keukenemmer of kliko.

Hoe werkt de Bokashi starter?

U fermenteert laagsgewijs (lasagne methode) in uw emmer of container. Het eindresultaat is  een prima bodemverbeteraar, zonder hinderlijke luchtjes.

Wat is Bokashi starter?

De starter bestaat uit tarwezemelen waarop Effectieve micro-organismen zijn ge-ent. De starter is ook te gebruiken bij het oppotten van planten en bloemen en als bodemvoeding.

Hoe gebruik je Bokashi starter?

Op de bodem strooit u 20 ml. hoeveelheid starter. Hierop brengt u, uw keukenresten aan. De keukenresten snijdt u eerst klein. Nadat de keukenresten of tuinresten in de emmer of kliko zijn gedaan, strooi u, nogmaals 20 ml bokashistarter. Daarna het materiaal goed aandrukken. Bij de keukenset wordt een “stampertje” geleverd, zodat u eenvoudig het materiaal kunt aanstampen. In de Bokashi kliko vaak een tegel op het materiaal gelegd. Hierdoor wordt het materiaal goed verdicht, waardoor er nagenoeg geen zuurstof tussen het materiaal zit. Nadat de emmer of kliko vol zit, laat u de emmer nog 2 weken staan. U graaft dan een gat in de tuin, waarin u de emmer leeg stort en afdekt met vrijkomende grond.

Tip!

Vergeet niet met enige regelmaat de emmer, of kliko, af te tappen. Het vrijkomende vocht is een erg waardevol product dat 1:100 verdund in de tuin kan worden gegoten. U kunt er ook de kamerplanten mee voeden.

Onkruid zaden?

Tijdens het fermentatie proces komen melkzuurbacteriën vrij. Deze melkzuurbacteriën zullen eventueel aanwezige zaden uitschakelen, waardoor ze niet meer zullen ontkiemen als het product in de tuin wordt verwerkt.

Verpakking:

Inhoud: 2 kilo per zak.
Ook verkrijgbaar in doos met 4 zakken

Keukenemmer:

Dit product gebruikt u in combinatie met een keukenemmer, waarin u keukenresten kunt fermenteren.

Er zijn diverse uitvoeringen: Emmerset, keukenemmer, Bokashi emmer en een Bokashi kliko.

 

Extra informatie

Gewicht 2 kg
Afmetingen 30 × 30 × 6 cm
Artikelnummer

Leverancier

Verpakking

Hoeveelheid

,

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Bokashi Starter” te beoordelen
Andere suggesties…