Bokashi Starter

 7,85 37,95 incl. btw

Bokashi Starter

 7,85 37,95 incl. btw

Bokashi starter gebruikt u samen met uw keukenresten en klein tuinmateriaal in de Bokashi keukenemmer of kliko. Je kunt het ook gebruiken als wortelgroei verbeteraar bij planten.

Bokashi starter

Bokashi starter gebruikt u samen met uw keukenresten en klein tuinmateriaal in de Bokashi keukenemmer of Bokashi kliko.

1 of 2 kilo verpakking?

Voor sommige klanten bleek de 2 kilo verpakking toch soms te veel. Daarom is Bokashi starter nu ook per 1 kilo verpakking verkrijgbaar. Bij het bestellen krijgt u diverse keuze mogelijkheden. Hierbij kunt u nu dus ook kiezen voor de 1 kilo verpakking.

Hoe werkt de Bokashi starter?

U fermenteert laagsgewijs (lasagne methode) in uw emmer of container. Het eindresultaat is  een prima bodemverbeteraar, zonder hinderlijke luchtjes. De Bokashi-starter is gemaakt van 100% tarwezemelen, gefermenteerd door EM®. Het verrijkt de substraten (grondmengsels) en start de fermentatie in de Bokashi-emmer.

Wat is Bokashi starter?

De starter bestaat uit tarwezemelen waarop Effectieve Micro-organismen zijn geënt. De starter is ook te gebruiken bij het oppotten van planten en bloemen en als bodemvoeding. De Bokashi starter is een 100% natuurlijk product, samengesteld uit tarwezemelen, gefermenteerd met EM® technologie. Het activeert de fermentatie in de Bokashi-emmer, zodat je je overgebleven voedsel kunt recyclen tot een rijk materiaal voor de grond en planten, allemaal zonder slechte geuren of vliegen.

Aan de slag

Op de bodem strooit u 10 ml. Bokashi starter. Hierop brengt u uw keukenresten aan, die u eerst hebt klein gesneden.  Nadat u de keukenresten of tuinresten in de emmer of kliko hebt gedaan, strooit u er nogmaals 20 ml Bokashi starter op. Daarna drukt u het materiaal goed aan. Bij de keukenset wordt een “stampertje” geleverd, om dat makkelijk te doen. In de Bokashi kliko kunt u een tegel op het materiaal leggen. Hierdoor wordt het materiaal goed verdicht, waardoor er nagenoeg geen zuurstof tussen het materiaal zit. Als de emmer of kliko vol is, laat u alles twee weken staan. U graaft hierna een gat in de tuin, waarin u de emmer leeg stort en afdekt met vrijkomende grond.

Tip!

Vergeet niet met enige regelmaat de emmer of kliko af te tappen. Het vrijkomende vocht is een erg waardevol product dat u 1:100 verdund in de tuin kunt gieten. U kunt er ook de kamerplanten mee voeden.

Onkruid zaden?

Tijdens het fermentatie proces komen melkzuurbacteriën vrij. Deze melkzuurbacteriën schakelen eventueel aanwezige zaden uit, waardoor ze niet meer ontkiemen als het product in de tuin wordt verwerkt.

Verpakking

Inhoud: 1 of 2 kilo per zak.
Ook verkrijgbaar in doos met 4 zakken van 2 kilo.

Keukenemmer

Dit product gebruikt u in combinatie met een keukenemmer, waarin u keukenresten fermenteert.

Er zijn diverse uitvoeringen: Emmerset, keukenemmer, Bokashi emmer en een Bokashi kliko.

 

Extra informatie

Gewicht 2 kg
Afmetingen 30 × 30 × 6 cm
Artikelnummer

Leverancier

Verpakking

Hoeveelheid

, , ,

Andere suggesties…