Bokashi keukenemmer Essential

 77,95 99,95 incl. btw

Aanbieding

Bokashi keukenemmer Essential

 77,95 99,95 incl. btw

Bokashi emmers voor het fermenteren van alle keukenresten met organische oorsprong. Maak eenvoudig van deze reststromen een mooie en gezonde bodemvoeding.

Bestel voordelig mee!

Tuinbox

Willemstein's Grote Groene Tuinbox bevat 3 kilo Zeeschelpenkalk, 3 kilo Kleimineralen, 7 kilo MestBest, MicroFerm en een gebruiksaanwijzing.

 

Bokashi keukenemmer Essential

Dit is de nieuwste Bokashi keukenemmer Essential die er zijn. Ze zijn fraai vormgegeven en passen in elke keuken. Hoewel je ze natuurlijk ook gewoon buiten neer kan zetten. Complete set bestaande uit twee Bokashi emmers, een basis en alle benodigde accessoires om uw dagelijkse organische afval te fermenteren.

De twee Bokashi-emmers hebben elk een inhoud van 15,3 liter en kunnen een grote hoeveelheid bioafval verwerken.

Waarom deze nieuwe Bokashi keukenemmer Essential?

De oude emmers voldeden en voldoen prima, maar deze zijn net even handiger. Het deksel sluit weer wat beter, de emmers hebben een “los basisstation”, waardoor een losse emmer die “in rust” is minder ruimte inneemt. Er is een vaste ruimte in het basisstation voor het bakje om het “sap” op te vangen. En de emmers zijn minder kleurrijk.

Voordelen van de Bokashi keukenemmer Essential:

Doordachte, complete, praktische en functionele set om het dagelijks beheer van keukenresten te vereenvoudigen.

Grote inhoud (2 x 15,3 L)

Grote capaciteit voor de verwerking van bioafval: u kunt de lege emmer vullen terwijl de eerste volle zijn werk doet.

Goede sluiting die garant staat voor de fermentatie(geen geur, geen insecten) van de keukenresten.

Volledig verwijderbaar voor eenvoudige reiniging. Ook vaatwasmachinebestendig.

Handgrepen voor eenvoudige verplaatsing.

Afvoerkraan geïntegreerd in elke emmer.

Handig bokashi sapreservoir ingebouwd in de basis.

Kenmerken van de Bokashi keukenemmer Essential:

Afmetingen van de emmer: L352 x B302 x H314,5 mm

Afmetingen van emmer + basis: L352 x B302 x H386,5 mm

Inhoud: 2 x 15.3L

Accessoires: deksel, handvat, lepel, stootblok, rooster, kraan met stop, basis met container.

Kleur, grijs of zwart. (donkergrijs)

Twee uitvoeringen

De nieuwe Bokashi emmers hebben een licht grijze kleur of juist een donker grijze kleur. Het Oranje deksel is dus komen te vervallen. Het maatschepje is kleiner en de stamper is weer wat groter. Doordat de emmer ovaal rond is, lijkt de emmer kleiner. De ruimte waar het sap zich verzamelt loopt nu af, naar de ruimte van het kraantje, waardoor er minder vocht in het reservoir achterblijft.

Waarom Bokashi maken?

Waarom niet? Het is een prachtig materiaal voor in de bodem van elke tuin. Het zorgt ervoor dat de bodem gevoed wordt met Effectieve Micro-organismen waardoor de bodem gezocht wordt en blijft. Een plant kan geen voedingsstoffen opnemen, zonder gebruik te maken van micro-organismen. Juist Bokashi bevat veel micro-organismen en schimmel en gisten, waardoor de bodem wordt geactiveerd. Hierdoor kunnen planten alle benodigde voedingsstoffen opnemen die ze nodig hebben. De bodem wordt ziekte resistent en de planten uiteindelijk ook.

Wat stop je in de Bokashi keukenemmer Essential?

Allereerst een klein beetje Bokashi starter. Deze starter gebruik je steeds een beetje. Circa 10 ml. per laag keukenresten van ongeveer 2 a 3 cm. Meer keukenresten in 1 keer in de emmer? Doe dan ook wat meer Bokashi starter op de keukenresten. Nu komt het belangrijkste van het fermenteren van keukenresten: Het materiaal goed verdichten. Het is echt van belang om geen zuurstof tussen het materiaal te hebben. Met de bijgeleverde stamper druk je de keukenresten goed in elkaar. Deksel van de emmer er weer op en laten staan tot de volgende lading keukenresten. Alle organissche reststromen kunt u in de emmer verwerken tot Bokashi.

Mogen er aardappelschillen en citrusvruchten in?

Ja dat mag er allemaal in. Schillen van citrusvruchten wel wat kleiner snijden. Ook gekookt eten en koffie en thee mogen in de Bokashi emmers. Op passen met vloeibare reststromen, zoals melk en soep. Probeer dat te verwijden. Evenals echt rottende producten.

En dan?

Nadat de emmer vol zit, laat u de emmer nog 2 weken staan. Ondertussen begint u in de andere emmer. Deze emmerset bestaat uit 2 emmers, 1 maatschepje en 1 opvangbakje voor het sap. Na deze twee weken kunt u het materiaal in de tuin gaan gebruiken. U doet het materiaal in een andere emmer of bloempot of bak en zet deze met de opening ( op zijn kop) tussen de planten in uw tuin. Het aanwezige bodemleven zal het materiaal uit de emmer en de bodem intrekken en verder verteren. U kunt ook een gat in de tuin graven en daarin de emmer leeg kieperen en vervolgens weer met tuinaarde afdekken. Dit is echter minder goed voor het bodemleven.

Vragen?

Belt u naar DeDuurzameTuin.nl, bereikbaar via 0643856248 of stuur uw vraag per mail naar info@DeDuurzameTuin.nl

Extra informatie

Artikelnummer

Hoeveelheid

Inhoud

Kleur

,

Verpakking

, ,

Maat

Andere suggesties…