Rietsuiker melasse

 3,05 42,75 incl. btw

Rietsuiker melasse

 3,05 42,75 incl. btw

A+ Rietsuiker melasse is een voedingsbodem voor Effectieve micro-organismen, voor het maken van EM-Actief. De rietsuikermelasse zorgt ervoor dat de Micro-organismen zich kunnen vermenigvuldigen.

EMiko Bokashi keukenemmer

EMiko Bokashi keukenemmer met 19 liter inhoud.  Voor het fermenteren van organisch keukenafval. Gemaakt van duurzaam kunststof met geïntegreerd EM-keramiek. Uniek in Nederland.

Wipe en Clean Munt Spuitfles

Wipe en Clean Munt in een spuitfles van 1 liter is klaar voor gebruik in een handige spuitfles. Wipe en Clean is een microbiële allesreiniger en bevat Effectieve Micro-organismen. Op deze manier kun je absoluut veilig en puur natuurlijk schoonmaken.

Rietsuiker melasse

Rietsuiker melasse is een voedingsbodem voor Effectieve micro-organismen, voor het maken van EM-Actief.

De rietsuiker melasse zorgt ervoor dat de Micro-organismen zich kunnen vermenigvuldigen.

Gebruik:

Te gebruiken om EM-actief te maken. Hiervoor meng je 50 ml. Rietsuikermelasse met 50 ml EM 1. Je vult aan met schoon water tot 1 liter vloeistof. Laat het mengsel een week staan bij 30 graden.

Activator:

Gebruik hiervoor bij voorkeur de EM-activator. In de activator kunnen de micro-organismen zich vermenigvuldigen en geactiveerd worden. Op het mengsel ontstaat een laagje vaste schimmels en bacteriën. Als het zoet ruikt is het mengsel geslaagd en klaar voor gebruik. U heeft nu EM.

Hoe te gebruiken:

Verdun de EM 1 op 100 met schoon water en verdeel in de tuin, middels vergieten met een gieter (1 op 500 verdunnen) of rugspuit ( 1 op 100 verdunnen).

Effectieve micro-organismen:

Het middel is overal inzetbaar, als bodemverbeteraar, als algwerend middel en schoonmaak middel. Kortom haast onbeperkte mogelijkheden. Gebruik EM nooit in combinatie met kunstmest of andere giffen. Maarliefst 80 bacteriestammen zijn nu geactiveerd.

Tip:

Rietsuiker melasse is ook te gebruiken als zoetstof of broodbeleg.

Inhoud:

Verkrijgbaar in flessen van 0,25 liter, 1 liter en in een can van 10 liter.

Rietsuikermelasse of melasse is een stroopachtig bijproduct van de productie van suiker uit suikerriet of suikerbieten.

Melasse afkomstig van suikerbieten bevat ongeveer 50% suiker, maar is door de aanwezigheid van sommige andere stoffen in onbewerkte toestand voor mensen ongenietbaar. Melasse wordt gebruikt als ingrediënt, bijvoorbeeld voor het maken van roggebrood en drop. Verder vindt het toepassingen als veevoer.

In de 16de eeuw:

In de loop van de zestiende eeuw ontdekte men dat men de melasse, nadat die weer met water was aangelengd, kon laten vergisten om vervolgens de alcohol eruit te distilleren. Aanvankelijk was dit destillaat van de melasse nogal onzuiver. Facundo Bacardi zorgde voor een betere destillatietechniek. Melasse van suikerriet werd daarmee het basisproduct van rum. Het wordt ook gebruikt voor de productie van sojasaus.

Fermenteren met Rietsuiker melasse:

Ook wordt melasse als grondstof veelvuldig gebruikt binnen de fermentatie-industrie. Voorbeelden zijn: (bakkers)gist, citroenzuur, lysine en bio-ethanol/bio-butanol. Vaak werkt men met regionaal geproduceerde melasse (in Europa is dit bietmelasse), Deze melasse is afkomstig van rietsuiker. Wereldwijd wordt zo’n 50 miljoen ton melasse geproduceerd.

Extra informatie

Gewicht N/B
Artikelnummer

Leverancier

Inhoud

Verpakking

Hoeveelheid

, ,

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Rietsuiker melasse” te beoordelen