Tuinbox

 42,50 incl. btw

Tuinbox

 42,50 incl. btw

Willemstein’s Grote Groene Tuinbox bevat 3 kilo Zeeschelpenkalk, 3 kilo Kleimineralen, 7 kilo MestBest, MicroFerm en een gebruiksaanwijzing.

 

Tuinbox

Tuinbox bevat 3 kilo Zeeschelpenkalk, 3 kilo Kleimineralen, 7 kilo MestBest, MicroFerm en een gebruiksaanwijzing.

Genoeg voor een tuin van 30m2.

De Tuinbox bevat vier verschillende natuurlijke producten om de bodem in optimale conditie te krijgen en te houden. Ideaal voor een tuin van ruim 30 m².
De producten zijn er op gericht om de chemische, fysische en biologische aspecten van de tuin te verbeteren. Deze drie processen werken onafscheidelijk samen aan een duurzame tuin. Een grotere tuin? Bestel dan meer tuinboxen.

Inhoud

Edasil Kleimineralen zorgen voor de vochtrege­ling en binding van sporenelementen.
Aegir Zeeschelpenkalk werkt aan een goede pH regulering en verhoging.
MestBest is een organische meststof en bouwt mee aan het klei-humus-complex.
Microferm zorgt voor een actief en gezond bodemleven.

Onderhoud en/of aanleg van: gazon, border en moestuin

Voor de aanleg en een natuurlijk onderhoud van het gazon, de border en moestuin zijn de producten in de Tuinbox uitermate geschikt en met verschillende mogelijkheden en combinaties toepasbaar.

• Bij aanleg van een gazon oppervlakkig inwerken.
• Bij het planten van nieuwe planten oppervlakkig inwerken en/of mengen met de aarde       van het plantgat.
* Tijdens het groeiseizoen is het goed de producten tussen de rijen groenten lichtjes in te werken.
• Verwerk de producten voordat het gaat regenen. Dit bevordert een snellere werking.
• In zandgronden kunnen grotere hoeveelheden Edasil Kleimineralen en MestBest worden verwerkt.

Richtlijn per jaar per 100m2

• 10 kg Kleimineralen
• 10 kg Zeeschelpenkalk
* 40 liter MestBest
• 1 -2 liter Microferm. Verdunnen (1 op 100) en besproeien / vernevelen in één of meerdere malen per groeiseizoen op planten en bodem. Bij voorkeur voor regen gieten, dan spoelt het de bodem makkelijker. Je kan de aanbevolen hoeveelheid verdelen over meerdere keren.

Inhoud:

De Zeeschelpenkalk zorgt ervoor dat de PH gelijk blijft in de bodem. Hierdoor ontstaan er geen PH schommelingen bij droogte of juist tijdens natte periodes. Planten en het bodemleven kunnen slecht tegen PH schommelingen.

De Kleimineralen zorgen voor een betere waterhuishouding, vooral op droge gronden zal je snel effect hiervan zien. Het vocht wordt vastgehouden en komt zo beschikbaar voor de planten die er groeien. Gebleken is, dat op kleigrond het Klei-humus complex sneller weer tot stand wordt gebracht, waardoor ook hier de waterhuishouding middels capillaire werking wordt geoptimaliseerd. Is uw tuin gelegen op Veengrond? Dan zou ik adviseren om kleimineralen te vervangen door Vulkamin. Vulkamin bevat alle benodigde sporenelementen.

Mest Best geeft bij de opstart van uw tuin en in het voorjaar een extra boost aan het bodemleven in de tuin. Hierdoor wordt het proces versneld.

Microferm is geactiveerd bodemleven, bestaande uit bacteriën, schimmels en gisten. Ze zorgen er samen voor, dat verontreinigingen worden afgebroken en worden omgezet in goed opneembare stoffen voor de planten en het overige bodemleven. Bij veelvuldig gebruik zal er een ziekteresistente bodem kunnen ontstaan, waarop ziekteresistente planten groeien. In maart opstarten met het elke 14 dagen begieten van de tuin, vanaf juni elke 4 weken de tuin begieten. Microferm zit verpakt in een 2 liter verpakking en kan je 1 op 100 verdunnen met water. U kunt ook de bestrating begieten, waardoor algvorming wordt tegengegaan.

Verpakking:

Al deze producten zitten in een handige hersluitbare box. De inhoud is genoeg voor de verzorging van 30 m² gazon, sier- of moestuin gedurende 1 jaar.

Samen zorgen deze natuurproducten voor een optimale groei van alle planten in de tuin. De producten zijn erop gericht om de chemische, fysische en biologische aspecten van de tuin te verbeteren. Deze 3 processen werken onafscheidelijk samen aan een duurzame tuin. Hierdoor heeft u naast de Tuinbox zo goed als geen andere tuinproducten meer nodig en onderhoudt u uw tuin op een 100% natuurlijke manier.

Is uw tuin al vochtig of betreft het een veengrond? Laat dan de kleimineralen vervangen door Vulkamin. Vulkamin bevat alle sporenelementen welke noodzakelijk zijn voor de bodem van uw tuin.

Extra informatie

Gewicht 15 kg
Artikelnummer

Leverancier

Inhoud

Verpakking

Maat

,

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Tuinbox” te beoordelen
Andere suggesties…