Composthulp

 9,65 41,82 incl. btw

Composthulp

 9,65 41,82 incl. btw

Composthulp versnelt de omzetting van tuin- en keukenafval in waardevolle mest en onderdrukt de negatieve micro-organismen.

Composthulp

Composthulp versnelt het composteringsproces van uw tuin- en keukenafval op een gezonde, veilige en 100% natuurlijke manier.

Rijke compost

Als u composthulp toevoegt aan uw compost, dan krijgt u een product dat heel waardevol is voor de bodem. De Effectieve Micro-organismen in de composthulp beschermen namelijk de voedingsstoffen die al aanwezig zijn en bouwen daarnaast een veelvoud aan enzymen, antioxidanten, sporenelementen op. Omdat EM geen zuurstof nodig heeft om het organische materiaal te composteren, loopt de temperatuur niet op. Dat betekent dat er geen verbranding plaatsvindt en de voedingsstoffen niet via gas ontsnappen. Het resulteert in snel, rottingsvrij composteren zonder hoge temperaturen. Er is geen omzetting nodig. De kiemkracht van de aanwezige zaden vermindert aanzienlijk.

Regenwormen

Nuttige bodemorganismen zoals regenwormen vinden optimale leefomstandigheden in EM-compost. Samen met de effectieve micro-organismen zorgen ze voor een snelle omzetting van het organische materiaal in humusrijke, voedselrijke meststof. De composthulp voorkomt ook een vieze geur en een te groot aantal vliegen in de zomermaanden.

Gebruik

Na elke grotere vulling (vanaf ¼ m³)
Met vochtig materiaal (groenteschillen, gemaaid gras, enz.): 500 ml tot 10 liter water per 1 m³ .
Met droog materiaal (heggenknipsel, bladeren enz.): 500 ml tot 20 liter water per 1 m³ over de compost.
Na gebruik het materiaal mengen en een beetje aandrukken en grote tussenruimten vermijden. Is het basismateriaal erg grof? Dan kunt u het het beste een beetje versnipperen.

1 liter is voldoende voor 2 m³ compost; Gebruik verdund met water na elke grotere vulling. Voor een optimaal effect van de compostverzorging legt u de compost op natuurlijke grond zodat regenwormen en andere bodemorganismen kunnen doordringen. Zorg dat u de compost beschermt tegen regen en direct zonlicht.
Wanneer het materiaal aards is, een aromatische geur heeft en slechts enkele regenwormen bevat, kunt u uw rijke compost als meststof in de tuin gebruiken.

Geschikt voor biologische landbouw, getest door ABCERT AG.

Extra voedingsstoffen toevoegen?

U kunt ook nog extra voedingsstoffen en EM (Microferm) aan de compost toevoegen. Dit doet u door het af en toe te besproeien met Microferm. Het effect van de compostverzorging wordt verder verbeterd met EM Super Cera C poeder,  Dit product beïnvloedt de leefomstandigheden voor alle micro-organismen en levende wezens in de bodem positief.  U kunt afgewerkte EM-compost voor verwerking mengen met EM Super Cera C-granulaat.

Verpakking

Verkrijgbaar in een liter fles verpakking en in een 5 liter Bag in Box verpakking. Op aanvraag ook in een 5 liter Jerry Can verpakking. Indien u 5 liter Jerry Can (zelfde prijs als de Bag in Box verpakking) wilt bestellen, stuur dan een mail naar info@deduurzametuin.nl

 

Extra informatie

Gewicht 1 kg
Afmetingen 8 × 8 × 22 cm
Inhoud

,

Leverancier

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Composthulp” te beoordelen
Andere suggesties…
 • Aeroplus 6000
  Opties selecteren

  Aeroplus 6000

   279,00 335,00 incl. btw
 • Bokashi starter
  Opties selecteren

  Bokashi Starter

   6,55 30,95 incl. btw
 • Foto van een Bokashi Kliko verkrijgbaar bij DeDuurzameTuin.nl
  Opties selecteren

  Bokashi container

   185,00 265,00 incl. btw
 • Wormentoren
  Opties selecteren

  Wormentoren

   104,50 incl. btw