Buxusmot feromoon

 8,95 800,00 incl. btw

Buxusmot feromoon

 8,95 800,00 incl. btw

Buxusmot feromoon voor het monitoren en afvangen van de Buxusmot. U gebruikt hierbij de feromoonval. U doet het feromoon in het korfje in de val. In de opvangbak doet u water met zeepsop, waarin de mot vrijwel direct zal sterven. Een Feromoonval bestelt u hier>>

 

Artikelnummer: 07.20.607 Categorieën: , , Tags: , , , , , ,

Buxusmot feromoon

Buxusmot:Zo houd je de beruchte buxusmot uit je tuin: 'Je kunt het beste je ...

De Buxusmot is een vlindermot die uit de familie van de grasmotten stamt. Van origine komt deze mot voor in Oost-Azië. Inmiddels vormt hij in Nederland een ware plaag onder de Buxus planten. Hij heeft weinig natuurlijke vijanden en veel Buxusplanten hebben ondertussen het loodje gelegd.

BuxusrupsDe buxusmot natuurlijk bestrijden + gratis artikel - Buitenleven

De Buxusrups zorgt eigenlijk voor de meeste schade aan de Buxusplanten. Hij vreet zich een weg door de buxusplant, waarbij zich dikwijls oprolt in het blad. Hierdoor is hij niet zichtbaar voor vogels en kan hij ondertussen rustig de bovenkant van het blad eraf eten.

Tip:

In een strak geknipte Buxus worden de takken stug en hard. In dit type Buxusplant heeft de Buxusrups het prima naar zijn zin. Vogels kunnen niet tussen de takken komen en kunnen dus ook niet bij de rupsen. Een open en los gesnoeide Buxusplant daarentegen is veel natuurlijker en daardoor kunnen vogels ook eenvoudiger bij de rupsen.

Tip 2:

Gebruik geen zogenoemde “biologische” of “100% natuurlijke” of Biologisch afbreekbare “chemische troep” bij het bestrijden van de Buxusmot. De rupsen kunnen de gifstoffen opnemen en daardoor dood gaan. (doel 1 bereikt) maar het gevolg is dat andere insecten op de Buxusplant ook niet overleven. Hierdoor ontstaat een vacuüm, waardoor andere, vaak ongewenste gasten, uw planten verder zullen aantasten. Ook kunnen de dode, inmiddels giftige rupsen, opgegeten worden door vogels en hierdoor ook de vogels vergiftigen. En dan komt de kat weer in de problemen, omdat die dan weer de vergiftigde vogels eet. Kortom:  geen goede oplossing!

Wat dan wel?

Als u met behulp van het Buxusferomoon geconstateerd hebt dat er veel buxusmotten in de tuin zitten, zijn er twee oplossingen: Allereerst kunt u accepteren dat het zo is, waarna uw Buxusplanten zullen afsterven. Hoewel vaak blijkt dat de Buxusplant zich goed herstelt, toch geen fijn idee.

Daarom: Zorg voor natuurlijke vijanden!

Omdat de Buxusmot een invasieve exoot is, zijn er weinig natuurlijke vijanden. Een natuurrijke tuin gemaakt door een duurzame Hovenier (Willemstein Hoveniers) zorgt al voor meer vogels in de tuin. Ook kunt u nestkasten voor merels, spreeuwen, koolmezen, pimpelmezen plaatsen. De vogels in uw tuin zullen de nestkasten gebruiken en hun jongen met rupsen voeren. Daarmee voorkomt u een plaag en blijft uw tuin mooi. Nestkasten vindt u hier>>

Extra informatie

Gewicht N/B
Hoeveelheid

, , ,

Andere suggesties…