Catefix

 51,75 1.958,00 incl. btw

Catefix

 51,75 1.958,00 incl. btw

Catefix wordt gebruikt om op een natuurlijke manier de processierups te bestrijden. Het is eenvoudig toe te passen en is uiterts effectief.

Catefix

Catefix is de duurzame oplossing in de strijd tegen de processierups. Nesten worden met Catefix eenvoudig gefixeerd. Hiermee wordt de overlast van brandharen direct weggenomen. Los daarvan voorkomt het de uitbreiding van de rupsenpopulatie. Bijkomend voordeel is dat de eiken niet worden kaalgevreten en kinderen veilig kunnen buitenspelen.

100% effectief!

Catefix is 100% effectief, werkt kosten besparend, is eenvoudig en snel aan te brengen en is volledig afbreekbaar.

Veilig

Het gefixeerde en behandelde nest blijft gedurende lange tijd aan de boom zitten en wordt door vogels, insecten en micro-organismen veilig afgebroken. De natuur lost het probleem op, zonder dat er sprake is van restafval dat vernietigt moet worden! Een efficiënte en schaalbare oplossing die kan worden uitgevoerd door elke gemeente, bestrijder en groenvoorziener!

Erkend product

In Nederland is Catefix erkend door de CTGB, in België door de FOD en in Duitsland door de BAUA Catefix is 100% Biologisch, 100% natuurlijk en 100% plantaardig.

Aan de slag in 4 simpele stappen

Stap 1

De can Catefix goed schudden voor gebruik. Gier Catefix vervolgens rechtstreeks vanuit de verpakking in uw lagedrukspuit.

Stap 2

Spray een ring rondom het nest met een overlap van circa 5 centimeter en spray vervolgens op de buitenzijde van het nest tot alle rupsen en spinsel bedekt zijn.

Stap 3

Injecteer vervolgens het product goed in het nest. Dit doet u door middel van het uiteinde van uw spuit bovenin in het nest te houden zodat alle rupsen doordrenkt worden met Catefix. De rupsen gaan vervolgens bewegen en komen tezamen met hun brandharen vast te zitten. Ook halverwege het nest goed aan de buitenzijde behandelen en tevens injecteren. Tijdens het verwerken zult u zien dat Catefix (nog in de vloeibare vorm) door het nest sijpelt. Dit is ook de bedoeling. Het nest is niet waterdicht. Het verbruik is volgens opgave gelijk aan de inhoud van het nest. Dus voor een nest van 0,5 liter inhoud heeft u ook 0,5 liter Catefix nodig.

Stap 4

Wacht 2 minuten en kijk of u daadwerkelijk alle rupsen goed in contact heeft gebracht met Catefix. Is dat niet het geval, behandel het nest dan nog een keer na. Vanaf nu hoeft u niets meer te doen. Catefix droogt in een aantal uur op. Het vormt een “glas” harde verbinding in en om het nest.

Filmpje over het gebruik van Catefix

Er is een goed filmpje beschikbaar over het gebruik van dit product.

Verpakking

U kunt Catefix in verschillende hoeveelheden bestellen. Catefix is verkrijgbaar in een verpakking van 1 liter, 2,5 liter, 5 liter en 20 liter.

Voor de professional

CatPro-1
Voor de professional (gemeenten, bestrijders, recreatie) hebben wij de CatPro-1 ontwikkeld. Deze mobiele unit is voorzien van een bijbehorende lans (5 meter). De handige uitneembare accu’s (Makita) drijven de automatische pomp aan. Dankzij de 50 meter lange slangenhaspel beschikt de Catpro-1 over een groot bereik. Inclusief uitschuifbare lans van 5,6 meter.
Richtprijs €  2.650,00 excl. BTW. Voor meer info stuur een bericht naar info@DeDuurzameTuin.nl

Overheids verklaringen

Nederland

CTGB
College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden

‘’Catefix 2020 heeft uitsluitend een fysieke werking. Het Ctgb geeft aan dat het in dat geval – overeenkomstig Eu- ropese regelgeving – niet hoeft te oordelen over veiligheid en werkzaamheid van dit middel. De handhaving voor het gebruik van toegelaten gewasbeschermingsmiddelen en biociden is belegd bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) en de Inspectie Leefomgeving en Transport. Handhaving sluit zich aan bij de opinie van het Ctgb m.b.t. het product Catefix 2020.’’

België / Belgique

FOD
Volksgezondheid,VeiligheidvandeVoedselketenenLeefmilieu· Directoraat-generaalLeefmilieu

‘’Gelet op Verordening (EU) nr. 528/2012 Van het Europees Parlement en de Raad van 22 mei 2012 betreffende het op de markt aanbieden en het gebruik van biociden (BPR) ;
Verklaart dat het product “Catefix 2020”, wegens zijn samenstelling een louter fysieke werking heeft op doelor- ganismen (eikenprocessierups), en derhalve geen biocide is in de zin van artikel 3 (1) a) van de BPR, en als dus- danig niet onderhevig is aan de registratieplicht voor biociden van artikel 3 van het koninklijk besluit van 4 april 2019 betreffende het op de markt aanbieden en gebruiken van biociden.’’

‘’Vu le règlement (UE) n° 528/2012 du Parlement européen et du Conseil du 22 mai 2012 concernant la mise à dis- position sur le marché et l’utilisation des produits biocides (RPB) ; Vu l’arrêté royal du 4 avril 2019 relatif à la mise à disposition sur le marché et à l’utilisation des produits biocides ;
Déclarons que le produit “Catefix 2020”, du fait de sa composition, a une action purement physique sur les orga- nismes cibles (chenilles processionnaires du chêne), et par conséquent n’est pas un biocide au sens de l’article 3 (1) a) du RPB et n’est soumis à l’obligation d’enregistrement des biocides prévue à l’article 3 de l’arrêté royal du 4 avril 2019 relatif à la mise à la mise à disposition sur le marché et à l’utilisation des produits biocides.’’

Deutschland

BAUA
Bundesanstalt für Arbeitsschutz und Arbeitsmedizin · Bundestelle für Chemikalien

‘’Bezüglich der Zusammensetzung und Wirkweise von „Catefix 2020“ komme ich zu dem Schluss, dass der Wirk- mechanismus des Produkts physikalisch-mechanischer Natur ist. Daher erfüllt „Catefix 2020“ nicht die Definition eines Biozidprodukts gemäß Artikel 3 (1) a) der Verordnung (EU) Nr. 528/2012 (Biozidverordnung) und fällt somit nicht in den Anwendungsbereich der Biozidverordnung. Das bedeutet, dass es in Deutschland zum Schutz von Mensch und Tier vor den Brennhaaren der Eichenprozessionsspinnerraupen verkauft und verwendet werden darf, ohne dass es biozidrechtliche Anforderungen erfüllen muss.’’

Extra informatie

Gewicht 5 kg
Afmetingen 20 × 10 × 30 cm
Artikelnummer

Inhoud

, , , , ,

Leverancier

Verpakking

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Catefix” te beoordelen
Andere suggesties…
 • Feromoon kastanjemineermot
  Opties selecteren

  Feromoonval

   16,95 24,90 incl. btw
 • Eikenprocessievlinder feromoon
  Opties selecteren

  Eikenprocessievlinder feromoon

   8,95 800,00 incl. btw
 • Rupsenval 150 cm.
  Opties selecteren

  Rupsenval 150 cm.

   59,50 595,00 incl. btw