Bio Bindbuis

 12,75 incl. btw

Bio Bindbuis

 12,75 incl. btw

Bio-bindbuis heeft dezelfde elasticiteit, sterkte en duurzaamheid als traditioneel PVC bindbuis. Het snoert uw planten niet in en is makkelijk te knopen. Het grote verschil met gewoon bindtouw: als het op de aarde terecht komt, is het na zes weken geheel opgenomen. Hierdoor zorgt u dat er geen plastic in de natuur achterblijft.

 

Artikelnummer: 08.20.116 Categorieën: , , Tags: , ,

Bio Bindbuis

Bij normaal gebruik en in vochtige omgeving breekt het niet af. Het afbraakproces begint pas in de aarde en dan is het binnen 6 maanden 100% biologisch gedegradeerd conform Europese standaard EN13432 en EN14995. BIO-Bindbuis is gemaakt van thermoplastische bioplastics (TPE-E) en is uniek doordat het materiaal zeer zacht is. Zacht maar sterk!

Nieuwe planten ondersteunen

Als uw nieuwe planten moeten gaan groeien, dan kunt u het beste een bindbuis gebruiken. Het is flexibel en makkelijk in gebruik. Het rekt mee, zodat het niet ingroeit. Met deze Bio Bindbuis spaart u het milieu, want als het op de grond komt, wordt het afgebroken. Een boom kunt u beter niet met bindbuis vastzetten. Gebruik hiervoor onze Jute boomband of Kokos boomband.

Handig verpakt

Deze bindbuis zit in een netje. De bindbuis is slim opgerold, dus als u steeds vanuit het midden een stukje eruit haalt en gebruikt, gaat het niet in de klit.

Afmeting

U kunt voorlopig vooruit: er zit 100 meter van 3 mm. dik bindbuis op de rol.

BIO-Logisch:

BIO-bindbuis heeft dezelfde elasticiteit, sterkte, soepelheid en duurzaamheid als traditionele PVC-bindbuis. Echter zodra de bio-bindbuis in de aarde valt, begint het af te breken. Het afbraakproces begint pas in de bodem waarbij het na 6 maanden 100% biologisch verteerd.

Toepassing:

U gebruikt deze Bindbuis onder andere voor het vastbinden van houtige gewassen, zoals takken en bomen, aan een frame, paal of stok. De bindbuis van is nature elastisch waardoor het materiaal meerekt. Op die manier wordt insnoering en ingroeiing van het materiaal in takken of bomen voorkomen. Na het vastbinden met bindbuis kan het groen dan ook optimaal blijven groeien. Na bevestiging gaat deze bindbuis lang genoeg mee totdat de takken of bomen stevig genoeg zijn om zelf verder te groeien. Alles stukjes die afbreken worden biologisch verteerd in de bodem.

Duurzaam:

Willemstein Hoveniers gebruikt deze Bio-Bindbuis al jaren.

 

 

 

Extra informatie

Hoeveelheid

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Bio Bindbuis” te beoordelen
Andere suggesties…