Kokos Boomband

 1,04 69,90 incl. btw

Kokos Boomband

 1,04 69,90 incl. btw

Met dit kokos boomband (7-draads, 47 gram per meter) bindt u uw bomen op natuurlijke wijze vast.  Onze favoriet, kokostouw, is vervaardigd uit 100% natuurlijke kokosvezels, en daarmee na gebruik volledig afbreekbaar.

Artikelnummer: 08.20.104 Categorieën: , , Tags: , , , ,

Kokos boombandAfbeeldingsresultaat voor knopen met kokostouw

Deze Kokos boomband wordt gebruikt in combinatie met een boompaal als bovengrondse boom verankering. Deze verankering blijft zo’n drie tot vier jaar staan. Daarna is de boom voldoende in de grond verankerd met zijn stabilisatiewortels. U kunt de paal en de band dan verwijderen. Deze kokos boomband is vervaardigd uit 100% natuurlijke kokosvezels . Dit is milieuvriendelijk, soepel en makkelijk te verwerken.

Waar zet u de boompaal neer?

De boompaal moet minimaal een halve meter in de grond worden verankerd op 20 tot 30 cm van de boom, aan de zijde van de meest voorkomende windrichting. De boom ‘waait’ dan van de paal af. Doet u dit niet, dan waait de boom vaak tegen de paal aan en ontstaan beschadigingen.  Als u een boom met een kale wortelpruik plant, plaats dan de boompalen vóór het planten, om schade aan de wortels te voorkomen. Plaatst de boomband om de boom en spijker de uiteinden aan de boompaal.

De voorkeur heeft drie stuks kniepalen. Hierdoor kan de boomband meegroeien met de dikte van de boom. Let wel op dat de boombanden niet te strak worden bevestigd.  Enige speling stimuleert de beworteling en uiteindelijk een vlotte verankering. Controleer de band en de palen minimaal eens per jaar om eventueel te verstellen als er knelling optreedt. Deze boomband is 100% natuurlijk afbreekbaar.

Productinformatie

U kunt het kokos ook gebruiken als touw. Het is een 100% natuurlijk product, stevig en uiteindelijk afbreekbaar. Het zit op een rol van 75 meter lengte, maar u kunt het ook per meter te bestellen.

Knopen met KokostouwAfbeeldingsresultaat voor knopen met kokostouw

Doordat dit touw gevlochten is en bestaat uit een aantal strengen is het touw prima te gebruiken om bomen mee vast te zetten, maar het heeft vele mogelijkheden. Laat uw fantasie maar gaan…

Liever jute?

We hebben ook 100% natuurlijk boomband van jute, deze vindt u hier>>

 

 

Extra informatie

Hoeveelheid

,

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Kokos Boomband” te beoordelen
Andere suggesties…