Zonnepanelenreiniger BIOnyx

 49,99 179,95 incl. btw

Zonnepanelenreiniger BIOnyx

 49,99 179,95 incl. btw

Zonnepanelenreiniger van BIOnyx voorkomt rendementsverlies tot -10% van uw zonnepanelen.

 

Artikelnummer: 09.24.105 Categorieën: , , , Tags: , ,

Zonnepanelenreiniger BIOnyx

Vraagt u zich wel eens af of u uw zonnepanelen moet reinigen?  Ja natuurlijk! Onderzoeksinstituut TNO en de Universiteit van Leuven hebben in een onderzoek aangetoond dat dit nodig is. Wilt u maximaal rendement, (wie wil dat niet?), dan is een goede werking belangrijk. Maar dan moeten de zonnepanelen wel schoon zijn. Groene aanslag, atmosferische vervuiling, vogelpoep, fijnstof en vuil hechten zich op de panelen. Door dit vuil kan minder licht de zonnecellen bereiken, waardoor de energieopbrengst afneemt. Daarom is er nu de Zonnepanelenreiniger van BIOnyx!

Zonnepanelenreiniger van BIOnyx voorkomt rendement verlies tot -10%

Nu is nog de vraag waarmee u de zonnepanelen reinigt en hoe u dat veilig en duurzaam kunt doen. Het antwoord daarop is: met BIOnyx!  Zonnepanelenreiniger van BIOnyx krast niet en tast het materiaal niet aan. U krijgt langer een schoon resultaat en daarmee een hoger rendement. Het reinigt en beschermt tegen vuil, fijnstof, vogelpoep en atmosferische en groene aanslag. BIOnyx is eenvoudig in gebruik: u hoeft het product alleen maar aan te brengen. Bovendien is dit een milieuvriendelijk product: het bevat geen parabenen, conserverings- of verdikkingsmiddelen.

Waarom is vuil zo slecht voor zonnepanelen?

Moderne zonnepanelen zijn opgebouwd uit drie interne groepjes van cellen, ook wel “strings” genoemd. Deze drie strings zijn aan elkaar gekoppeld met een zogeheten “Bypass” diode. Deze diodes zorgen ervoor dat als één interne string minder energie produceert, deze zal worden overbrugd. Zo zal het zonnepaneel voor 1/3e minder energie produceren en valt niet altijd het hele paneel of systeem uit. Omdat de bypass diode geleidelijk overbrugt en niet als een schakelaar werkt, zal vuil bij sommige merken zonnepanelen nadelige effecten hebben op de energieproductie van het gehele systeem.

Hoe reinig ik mijn zonnepanelen?

Helaas, een flinke regenbui maakt de panelen niet schoon. Het losse vuil spoelt naar de onderrand van het paneel, waardoor een rand met vuil en alg ontstaat, dat tussen het glas en het aluminium frame ophoopt. Dit randje vuil zorgt ervoor, dat de onderste interne string minder licht ontvangt en dus minder energie produceert. Dat heeft tot gevolg dat deze string in by-pass wordt gezet en daarmee verliest u 1/3 van de energieopbrengst. De regen spoelt daarnaast ander vuil, zoals fijnstof en vogelpoep, niet weg.

Ook als u reinigt met osmosewater, wordt de biofilm niet afgebroken. Daardoor keert de vervuiling weer snel terug. Reinigen met osmosewater is daarnaast niet erg duurzaam en niet goedkoop.
TNO, Universiteit van Leuven en de Zwitserse Dr. H. Häberlin hebben aangetoond, dat u de panelen moet reinigen voor optimaal resultaat en rendement. BioNyx maakt hoogwaardige biologische schoonmaakmiddelen zonder chemicaliën. De natuurlijke bestanddelen lossen vuil snel op, waardoor alles binnen- én buitenshuis in een handomdraai weer schoon en fris is én het milieu beschermd blijft!

U hoeft BIOnyx Zonnepanelenreiniger alleen aan te brengen!

Daardoor zal de atmosferische en groene aanslag, vuil, fijnstof en vogelpoep verdwijnen. Met als resultaat weer een maximaal en optimaal rendement. Schoon zonder schrobben, het krast niet, tast niets aan en is biologisch & afbreekbaar. Dus duurzaam, goed voor het milieu. Het is zelfs zo interessant dat 2de schoonmaakbeurt GRATIS is (*)!

* gemiddeld: opbrengst per jaar van € 825, 15 zonnepanelen die jaarlijks circa 3.500 kWh leveren, 2 schoonmaakbeurten.

Inhoud en samenstelling van Zonnepanelenreiniger BIOnyx

De zonnepanelenreiniger is verkrijgbaar in een verpakking van 5 liter en 20 liter. Het bevat niet-ionogene oppervlakte-actieve stoffen, amfotere oppervlakte-actieve stoffen< 5% Enzymen.

Gebruiksaanwijzing

Verdun geconcentreerde BIOnyx Zonnepanelenreiniger bij voorkeur in lauw/warm water (1:1 tot 1:3) in een vernevelaar. Breng aan op een droge of licht vochtige ondergrond. Doe verder niets. Na 2-3 dagen zijn de eerste resultaten zichtbaar. U gebruikt het bij temperaturen tussen 5°C en 25°C en bij weinig zonlicht. Als er binnen 24 uur regen verwacht wordt, dan moet u het niet gebruiken.  Herhaal 2-3 maal per jaar. Verbruik: ± 50m² met 5 liter verdund product afhankelijk van de vervuiling.

Wat maakt BIOnyx zo uniek?

  • Duurzame leefomgeving
  • Natuurlijke ingrediënten (niet genetisch gemanipuleerd)
  • Bevat geen parabenen, conserverings- of verdikkingsmiddelen
  • Eerlijke prijs en eerlijk product
  • Veilig en zuinig
  • Kennis en advies
  • Groene productie

Fan van BIOnyx?

Gebruik ook onze andere BIOnyx producten voor een veilige en schone leefomgeving. Klik hier voor meer producten van BIOnyx.

Extra informatie

Gewicht 5 kg
Afmetingen N/B
Inhoud

,

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.

Andere suggesties…