pH meter vloeistoffen

 48,00 incl. btw

pH meter vloeistoffen

 48,00 incl. btw

pH meter vloeistoffen meet de pH van vloeistoffen zoals water en vloeibare meststoffen. Deze pH meter wordt veelal gebruikt bij het meten van de pH waarde in vloeibare meststoffen maar ook om de pH van kraanwater te meten  of bijvoorbeeld putwater, rivierwater en slootwater.

 

pH meter vloeistoffen,

pH meter vloeistoffen meet de pH van vloeistoffen zoals water en vloeibare meststoffen.

Deze pH meter wordt veelal gebruikt bij het meten van de pH waarde in vloeibare meststoffen maar ook om de pH van kraanwater te meten  of bijvoorbeeld putwater, rivierwater en slootwater.

Deze pH meter is ideaal voor het testen van de waterkwaliteit,

Controle van waterzuiverheid, afvalwater, hydrocultuur, horticultuur, acquarium, zwembad en zwemvijver.

Deze handzame en professionele pH meter is ideaal voor het testen van de waterkwaliteit in het algemeen. Het controleren van de zuiverheid van water en het controleren van afvalwater. Ook geschikt voor het meten van watercultuur (hydrocultuur), hydroponische toepassingen, laboratoriumgebruik en gebruik voor wetenschappelijke doeleinden.

Zwembaden en zwemvijvers,

Het testen van het water in een zwembad, spa en aquarium. Ook voor het meten i.v.m. ecologische toepassingen, waterbehandeling etc.

pH waarde van 0-14.

De meter is ontwikkeld om een pH waarde van 0~14 te kunnen meten.

Functies:

Deze pH meter voor vloeistoffen beschikt over de volgende geavanceerde functies:

 • automatische calibratie (pH4, pH7 en pH10),
 • volledig waterdicht,
 • automatische temperatuur compensatie (ATC),
 • dubbele weergave in de display (pH en temp.),
 • omschakelbaar tussen °C en °F,
 • vasthouden van de meetgegevens,
 • lege batterij indicator,
 • automatische uitschakeling.

Inhoud van de verpakking:

De doos bevat de pH meter, vier 1,5V (LR44) batterijtjes, drie buffer oplossingen (pH4, pH7 en pH 10) en de handleiding.

Hoe deze professionele pH meter te gebruiken met zijn uitstekende elektrode:

Deze pH meter heeft automatische temperatuurcompensatie (ATC) voor nauwkeurige metingen.

Plaats de meegeleverde batterijen in de meter conform de handleiding. Verwijder het beschermkapje aan de onderkant van de meter waar de elektrode zich bevindt. Dompel de elektrode in de vloeistof die u wenst te testen en druk op de the on/off toets. Roer met de meter voorzichtig in de vloeistof om een betrouwbaar meetresultaat te verkrijgen. Het LCD schermpje toont nu zowel de pH waarde als de temperatuur van de vloeistof. Druk op de HLD (Hold) toets om de meetresultaten vast te houden. De tekst “Hold” zal verschijnen. Druk opnieuw op de HLD toets om deze functie uit te zetten.

Uitschakelen:

Om de meter uit te schakelen drukt u nog een keer op de on/off toets. Als u klaar bent met meten is het belangrijk om de elektrode goed te reinigen met gedestilleerd water en ervoor te zorgen dat het sponsje nat is voordat u het beschermkapje aan de onderkant van de meter terug plaatst.

Algemene gebruikstips:

 • Het is belangrijk dat het sponsje aan de onderkant altijd nat is als de meter niet wordt gebruikt en dat na gebruik en tussen 2 metingen de elektrode aan de onderkant goed wordt schoongemaakt met gedestilleerd water.
 • Als de pH meter gedurende 20 minuten niet wordt gebruikt volgt er automatisch uitschakeling. U kunt deze functie uitzetten.
 • De meter beschikt over Automatische Temperatuur Compensatie (ATC) en u kunt kiezen tussen de eenheden Celsius en Fahrenheit.
 • Calibratie is noodzakelijk en dient regelmatig te worden uitgevoerd. Dit proces voltrekt zich automatisch door de CAL toets in te drukken en in drie bufferoplossingen (pH4, pH7 en pH10) te calibreren. Voor meer informatie omtrent calibreren verwijzen we naar de handleiding.
 • Raak nooit de glazen uitstulping aan de onderkant aan, dit kan voor schade aan de elektrode zorgen.

EC-Waarde:

Wilt u ook de EC-waarde van vloeistoffen meten? Ik heb in de webshop ook een professionele EC meter voor Vloeistoffen. deze vindt u hier>>

Is uw zwemvijver of zwembad of vijver niet in orde? Maak het op een natuurlijke manier in orde met Effectieve micro-organismen. U vindt EM- producten hier>>

Dit is een product van PLantCare tools

 

 

 

Extra informatie

Gewicht 0,2 kg
Afmetingen 6 × 4 × 20 cm
Inhoud

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “pH meter vloeistoffen” te beoordelen
Andere suggesties…