Kamille Bio kan je het beste zaaien vanaf half maart tot begin juni op regeltjes; in de regel eventueel iets uitdunnen. Kamillethee wordt gemaakt van gedroogde, half geopende bloemknoppen en werkt tegen slapeloosheid en maagkrampen. De wetenschappelijke naam is Matricaria chamomilla.
Productkenmerken
Wordt veelal medicinaal gebruikt Heeft een zuivere en koortswerende werking Kamille is een eenjarig kruid
Zaaien
Zaaitijd buiten van maart tot juni. Oogsten van mei tot oktober. Eventueel kan je onder glas al vanaf maart zaaien.
Kenmerken Kamille Bio
Het geslacht kamille (Matricaria) onderscheidt zich van het geslacht schubkamille (Anthemis) doordat bij kamille de stroschubben in het bloemhoofdje afwezig zijn. Bij de schubkamille heeft de bloembodem stroschubben, waar de naam schubkamille naar verwijst. Stroschubben zijn de vliesjes die zich op de bloembodem tussen de buisbloemen bevinden.
Wat doet kamille met je lichaam?
Kamille is een kruidenmiddel. Het werkt licht ontstekingsremmend en ontsmettend. Het heeft ook een licht ontspannend effect op maag en darmen. Het wordt gebruikt bij maag- en darmklachten, keelpijn, hoest, verkoudheid, nervositeit, mondinfecties en huidklachten.
Is kamille thee rustgevend?
Kamille thee is er voor je om tot rust te komen, te ontspannen of te ontstressen. Het is een écht wonderkruid. Naast rustgevend en kalmerend, werkt het namelijk ook ontstekingsremmend en verlichtend. Bovendien zijn de zacht bloemige en milde smaken om helemaal verliefd op te worden!
Wat doet kamillethee met je haar?
Kamille geeft bovendien glans aan je haar. Glans, zonder het haar te verzwaren. De bloem werkt als natuurlijk verzachtend middel en daardoor werkt het goed bij kroeshaar, pluis en gespleten haarpunten. Voor natuurlijk lichtblond haar wordt bovendien al eeuwenlang kamille gebruikt.
Is kamille een vitamine?
Bovendien bevat kamille de vitamines A, B en C. Daarnaast bevat kamille mineralen als kalium, calcium, magnesium, fosfor, ijzer en zwavel en bitter- en looistoffen. Bitterstoffen zijn planteninhoudstoffen met een bittere smaak.
Hoe gebruik je kamille?
Kamillebladeren kun je in de keuken onder andere gebruiken voor het zetten van een kalmerende thee. Hierbij kun je eventueel wat lindebloesem, melisse en citroen toevoegen voor wat meer smaak. De zoetheid van kamille kun je echter ook prima gebruiken voor het maken van siropen en sauzen voor bij (witte) visgerechten.
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij technologieën zoals cookies om informatie over je apparaat op te slaan en/of te raadplegen. Door in te stemmen met deze technologieën kunnen wij gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site verwerken. Als je geen toestemming geeft of uw toestemming intrekt, kan dit een nadelige invloed hebben op bepaalde functies en mogelijkheden.
Functioneel
Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt.De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door je Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een site of over verschillende sites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.