Duurzaam tuinieren

 450,00 incl. btw

Duurzaam tuinieren

 450,00 incl. btw

Lezing over Duurzaam tuinieren. Geschikt voor kleine en grote groepen. In begrijpelijke taal komen alle zaken over duurzaam tuinieren voorbij. er is ruimte voor discussie en om vragen te stellen.

Duurzaam tuinieren

Deze lezing over Duurzaam tuinieren bespreekt de meeste zaken die je tegen komt om Duurzaam te tuinieren.

Onderwerpen

De bodem wordt besproken. De bodem is het belangrijkste onderdeel bij Duurzaam Tuinieren.

Bestrating, er zijn veel mogelijkheden om een terras of pad te maken. Denk eens aan waterdoorlatende bestrating.

Regenwater, gebruik jij regenwater opnieuw? Gebruik je dan een regenton? Wadi? of Rainblock?

Beplanting, welke beplanting gebruik je? En hoe pas je ze toe.

Tuinhout, welke houtsoorten zijn er? En welke zijn prima geschikt voor de duurzame tuin?

Hergebruik van tuinresten en keukenresten in de tuin.

Composteren of toch liever fermenteren? En waarom?

Hoe werken bacteriën en bacterie dominantie.

Wie is Sjaak Willemstein?

Ik heb sinds 1985 ervaring in het duurzaam tuinieren en heb diverse prijzen daarmee gewonnen. Duurzaamste Hovenier van Nederland in 2013 en 2017. Ook ontwierp in de duurzaamste tuin van Nederland in 2014. Ik ben betrokken bij de inzending van de vakgroep “De Wilde Weelde” voor de Floriade 2012 en 2022. Lezingen en cursussen over Duurzaam Tuinieren is naast mijn webshop DeDuurzameTuin.nl mijn dagelijkse bezigheid.

Wat neem ik mee?

Ik neem een presentatie op een usb-stick mee. Daarop staat de presentatie als Power-Point en als Key-note bestand. Prettig als er een laptop en beamer aanwezig zijn. In een grote zaal is een microfoon handig en raadzaam. Verder neem ik ter verduidelijking wat producten mee. Deze producten zijn na de lezing ook te koop.

Voor wie?

De lezing wordt op verzoek aangepast aan het aanwezige publiek. Hierdoor ontstaat er een “op maat” lezing voor de bezoekers. De lezing is bedoeld voor mensen die hun tuin willen verduurzamen en levend willen maken. Handige tips en wetenswaardigheden passeren de revue. De lezing wordt gegeven in begrijpelijke taal. Gebaseerd op jarenlange praktijk ervaring en eigen studie en ontwikkeling. Het aantal bezoekers is niet

Wat is in de prijs inbegrepen?

In de prijs is inbegrepen, uiteraard de lezing zelf. Deze duurt ongeveer 2 keer 40 minuten met een pauze ertussen. Inkorten of verlengen kan in overleg. Tussentijds kunnen er vragen worden gesteld, maar soms is een vragenronde aan het eind beter in te passen.

Wat zijn de reiskosten?

In de prijs zijn de reiskosten tot 30 auto kilometers inbegrepen. Hierbuiten wordt 25 cent per kilometer in achteraf rekening gebracht. Ik ga er van uit dat een kopje koffie en water geschonken wordt. De lezingen kunnen in Nederland en België gegeven worden. De spreektaal is Nederlands. Pont- tol en parkeerkosten worden achteraf in rekening gebracht. indien een overnachting noodzakelijk is ivm. afstand of tijdstip van de lezing zal ik in overleg met u bespreken hoe met deze kosten om te gaan.

Wie gingen u voor?

Provincie Overijssel, Yuverta Groene opleidingen, Wellant College, Rotary Club Waddinxveen, NVWK Krimpenerwaard, Gardenista, Groei&Bloei, InnerWheel Waddinxveen, Examencommissie Groene opleidingen, Tuin Professionals, Diverse tuin- en moestuin verenigingen, Gemeente Gouda, Gemeente Waddinxveen, Actie Steenbreek, Vereniging Velt Gouda, Rabobank, Gemeente Arnhem, Gemeente Zutphen, Coenecoop College Waddinxveen, Diverse particulieren, etc.

 

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Duurzaam tuinieren” te beoordelen