Alle ouderen naar buiten!

24.95 incl. btw

Alle ouderen naar buiten!

24.95 incl. btw

Alle ouderen naar buiten!’ laat zorgprofessionals, mantelzorgers en familieleden zien hoe het kan zijn om ouderen (met dementie) de natuur te laten ervaren.

Alle ouderen naar buiten!

Alle ouderen naar buiten! Een boek dat schrijft over de natuur als groen medicijn! Geschreven door Jasper de Ruiter en Marieke Dijksman.

Samenvatting

Alle ouderen naar buiten!’ laat zorgprofessionals, mantelzorgers en familieleden zien hoe eenvoudig het kan zijn om ouderen (met dementie) de natuur te laten ervaren.

Buiten zijn en genieten van de natuur is gezond voor lichaam én geest. Toch komt meer dan de helft van ouderen maar één keer per week buiten. Het is hoog tijd om die ontwikkeling te stoppen! Kipknuffelen, moestuinieren, buiten gymnastieken, bloemen plukken, ouderen vinden het heerlijk om naar buiten te gaan.

Alle ouderen naar buiten! is het natuuractiviteiten-doeboek met tips en inspiratie voor iedereen met interesse in en ervaring met groene dagbesteding en ouderenzorg.

Het boek biedt:

 • Tips voor buitenactiviteiten
 • Spelideeën
 • Activiteiten om zintuigen te stimuleren
 • De lekkerste recepten
 • Natuurcreaties voor buiten en binnen
 • Natuur kaarten.

De auteurs:

Marieke DijksmaMarieke Dijksman

Marieke Dijksman is werkzaam bij Vogelbescherming Nederland, onder meer als hoofdredacteur van het kindertijdschrift Vogels Junior. Voor verschillende tijdschriften schrijft ze verhalen over kinderen en natuur. Jasper de Ruiter en Marieke Dijksman maakten eerder samen het succesvolle boek Alle kinderen naar buiten! alleouderennaarbuiten.nl

Jasper de RuiterJasper de Ruiter

Jasper de Ruiter is bekend als natuurillustrator van onder meer verschillende herkenningskaarten. Als eigenaar van De Speurzoekers stimuleert hij jong en oud de natuur zelf te ontdekken, door spannende opdrachten, leerzame producten en workshops.

Productinformatie:

Auteur(s): Jasper de Ruiter en Marieke Dijksman
Druk: 1
Pagina’s: 160
Formaat: 24 x 19 cm
Uitvoering: hardcover, full colour
Verschijningsjaar: 2018
Gewicht: 1036 gram

De smaak te pakken?

Dan is het leuk om wellicht weer te gaan tuinieren. Je eigen groenten kweken en zaaien. Het is een leuk tijdverdrijf en je kweekt je groeten die je zelf lekker vindt. Ik kan dan het boek “kleine eetbare tuin met vaste planten” van harte aanbevelen.

Duurzaam?

Wil je alles gelijk goed, gezond en duurzaam beetpakken? Dan is het boek De Duurzame Tuin van Sjaak Willemstein een aanrader.

 

Extra informatie

Gewicht 1.026 kg
Afmetingen 24 × 19 × 2 cm
Leverancier

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Alle ouderen naar buiten!” te beoordelen
Andere suggesties…
 • De duurzame tuin (boek)
  In winkelmand

  De Duurzame Tuin

  24.95 incl. btw