Tuin Smakelijk!

 25,75 incl. btw

Tuin Smakelijk!

 25,75 incl. btw

Tuin Smakelijk! bevat ontelbare tuintips. Maar ook technieken, concrete voorbeelden en ervaringen. Zowel op kleine als op grote schaal.

Artikelnummer: 01.20.720 Categorieën: , Tags: , , , , ,

Tuin Smakelijk!

Tuin Smakelijk is een praktisch tuinboek over Permacultuur voor potten-, moes- en bostuin. Geschreven door Vera Greutink.

Ontelbare tuintips

Tuin Smakelijk! bevat ontelbare tuintips. Het bevat technieken, concrete voorbeelden en ervaringen. Vera Greutink laat zien hoe je makkelijk en op een natuurlijke manier allerlei eetbare planten kunt telen op kleine of grote schaal. Voorbeelden voor een tuin die in potten kweekt, een eenjarige groente teelt of een mooie permanente bostuin? Het staat allemaal omschreven in dit boek.

PermacultuurTUINSMAKELIJK

Permacultuur is een methode om op een natuurlijke manier tuinieren, waarin je met de natuur meewerkt. Dit loopt als een rode draad door dit boek heen. De bodem wordt met respect behandelt. Spitten blijft achterwege en eetbare planten worden in kleurrijke poloculturen geteeld. Hierdoor creëer je een gezonde en productieve tuin waarin bodem en planten een netuurlijkevenwicht vinden. Ze zijn weerbaarder en blijven gezonder. Deze werkbesparende technieken maken het tuinieren plezieriger en ook voor de drukke, moderne mens haalbaar.

Een boek in drie delen

In dit zeer complete boek tref je drie delen:
In het eerste deel. Moestuinieren in potten en bakken, gaat Vera in op de basis van potgrond, hoe je je eigen beste mix maakt, hoe je je potten verzorgd en ze de beste kansen geeft.
Het tweede deel. Een permacultuur moestuin, gaat in op welbekende eenjarigen – de meest bekende en geliefde moestuingroenten. Vera zien hoe je door slim te werk te gaan veel werk kunt besparen en veel kunt oogsten. Ook aandacht voor wisselteelt en polycultuur en het telen van zaden.
Het derde deel gaat over de bostuin, in feite een tuin met veel vaste planten, die jaarlijks weer hun oogst geven. Gildes, lagen, geveltuin, bessenhaag en meer komen aan bod.

Vera Greutink

Vera had haar eerste groentetuin (compleet met teeltplan) toen ze tien was. En haar leven lang is tuinieren haar passie en vak geweest. In 1999 maakte zij kennis met permacultuur: een manier van tuinieren die “zo logisch is dat je niet snapt waarom dit niet de standaard is” aldus Vera.

Vera geeft cursussen, ontwerpt tuinen in opdracht en is een veelgevraagd artikelschrijfster en columniste in tuintijdschriften. Zo publiceert ze regelmatig in Groei en Bloei en Tuinseizoenen en Tuinen van Ede.

Recensies

Collega’s roemen Vera’s kennis en kunde:
“Vera weet als geen ander hoe je theorie van permacultuur direct omzet in de praktijk.” Peter Bauwens –  Kwekerij De Nieuwe Tuin en auteur van o.a. De nieuwe moestuin.

“De verfrissende helderheid die ik ken van Vera’s manier van lesgeven, kenmerkt ook dit boek van haar” Fransjan de Waard – auteur van Tuinen van overvloed en filmmaker van o.a. Bodemboeren.

Tip:

Wilt u meer boeken over dit onderwerp en natuurlijk tuinieren kijk dan eens hier>>

Fermenteren

In permacultuur gooi je niks weg, want afval is voedsel. Om dat groene materiaal weer terug in de bodem te krijgen adviseer ik u, om te gaan fermenteren. Bijvoorbeeld in een keukenemmer of kliko. Bacteriën, schimmels en gisten zullen dan in een zuurstof arme omgeving de tuin en keukenresten “voor verteren” tot een rijke bodemvoeding. U leest er hier meer over.

 

 

Extra informatie

Gewicht 0,8 kg
Afmetingen 22 × 20 × 2 cm
Leverancier

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Tuin Smakelijk!” te beoordelen