BIO EM Thee

 5,50 11,50 incl. btw

BIO EM Thee

 5,50 11,50 incl. btw

BIO EM Thee is verkrijgbaar in Groene Thee en Zwarte Thee. Heerlijke en eerlijke thee. Drie koppen thee per dag en u hebt al gezondheidsvoordeel.

BIO EM Thee

BIO EM Thee is groene en zwarte thee van gecertificeerde biologische EM-teelt. Rechtstreekse import uit Nepal.

EM-biologische teelt

De biologische EM-thee van gecertificeerde EM-biologische teelt wordt in Nepal geteeld, met de hand geplukt en gedroogd in een zij-dal van het bekende theegebied “Darjeeling”. Dit gebeurt onder gunstige klimaat- en bodemomstandigheden. De thee kenmerkt zich door een zeer laag cafeïnegehalte van slechts 2,2-3% en is daarom zeer goed verteerbaar, zelfs voor mensen die gevoelig zijn voor cafeïne.

Verpakking

Onze Bio EM Thee is verkrijgbaar in:

  • Groene Thee in een verpakking van 100 en 250 gram.
  • Zwarte Thee in een verpakking van 100 en 250 gram.

Sinds 2007 EM-technologie

95 Lokale families hebben samen een coöperatie gevormd. Zij cultiveren de theetuin in Nepal, en gebruiken al sinds 2007 EM-technologie bij de productie. Zo kapselen zij plantenresten van het snijden en oogsten met EM in en gebruiken dat als meststof in de theetuin. Ze onderhouden machines met EM-producten en optimaliseren de volledige reiniging tijdens de verwerking van de thee ook met EM. De coöperatie is bovendien sinds 1995 biologisch gecertificeerd.

Eerlijke inkoop

Onze importeur, Peter Winkler, koopt de hele oogst tegen eerlijke prijzen in en verscheept het naar Duitsland, waar het zorgvuldig wordt gebotteld.

Voor de groene thee

De bladeren worden na het verwelken voorzichtig gestoomd, wat fermentatie voorkomt. De thee behoudt op die manier zijn groene kleur en vrijwel alle actieve ingrediënten die in het groene blad zitten.

Bereidingstip

Doe 3 theelepels in 1 liter heet water van 70-80°C (laat het water na het koken ongeveer 10 minuten afkoelen) en laat het minstens 1 minuut trekken. Vanaf een brouwtijd van 2 minuten lossen meer tannines op en kan de smaak onharmonisch maken. Een tweede infuus is mogelijk; dit kan wat langer trekken.

Voor de zwarte thee

De bladeren worden na het drogen gefermenteerd, waardoor de thee de smaak en bruine kleur krijgt.

Bereidingstip

3 theelepels per 1 liter bruisend kokend water, 3 – 5 minuten laten trekken, afhankelijk van uw smaak.

Liever Koffie?

Sinds kort hebben we ook heerlijke en eerlijke espresso Koffie en klassieke Koffie. Kijk maar eens hier>>

Vegan en Skal

Vegan

Dier vriendelijk:
Dit is een product dat gemaakt is zonder dierlijke toevoegingen. Het voldoet aan de Vegan principes.

Skal

Skal

Onze thee heeft het Vegan en het Skal label.

 

 

 

 

 

 

 

 

Waarom is groene of zwarte thee drinken gezonder dan kruidenthee zoals rooibosthee?

Groene thee en zwarte thee zijn goed voor de gezondheid en bevatten bioactieve stoffen zoals flavonoïden (antioxidanten). Groene of zwarte thee drinken verlaagt namelijk de bloeddruk en verkleint daarmee de kans op een beroerte, zo blijkt uit wetenschappelijk onderzoek. Met 3 koppen thee per dag boekt u al gezondheidsvoordeel!

Extra informatie

Gewicht 1 kg
Artikelnummer

Inhoud

, , ,

Leverancier

Verpakking

Andere suggesties…