WiFi irrigatiekit voor potplanten

 53,90 incl. btw

WiFi irrigatiekit voor potplanten

 53,90 incl. btw

WiFi irrigatiekit voor potplanten automatisch water te geven. Het is een complete set. Werkt met gratis te installeren Control Master App

Wifi irrigatiekit voor potplanten

Wifi irrigatiekit voor potplanten voor het automatisch water geven van 10 potten met planten op uw terras, vlonder of balkon. Een weekje op vakantie? Geen probleem, de irrigatiekit zorgt dat uw planten er nog piekfijn bij staan als u terug komt.

Werkt met de gratis app ControlMaster.

Beheer en controleer de irrigatie van uw potplanten overal en altijd met deze RainPoint wifi irrigatiekit. Werkt met de gratis app ControlMaster.

Complete kit voor binnen en buiten gebruik

Deze complete kit is zeer geschikt om 10 potplanten binnen of op uw balkon of terras automatisch water te geven. Hij werkt zonder kraan, maar gewoon met een emmer of fles water. Met behulp van de app stelt u eenvoudig irrigatieschema’s in. Ook handmatig irrigeren via de app is mogelijk. Vergeten om uw planten water te geven, is dus verleden tijd.

Makkelijk in te stellen

Zorg voor stroomvoorziening van de irrigatiepomp met de bijgeleverde USB kabel en plaats 4X AA batterijen als back-up. Nu kunt u de kit verbinden met uw wifi netwerk. Vervolgens maakt u de waterslang op maat en installeert u de micro-druppelaars bij de planten met het bijgeleverde aansluitmateriaal.

Compleet pakket

Kenmerken
-De complete kit bestaat uit een wifi waterpomp, 10 meter flexibele waterslang, 10 Micro-druppelaars, verbindingsstukken voor de waterslang, USB kabel, en een waterfilter.
-Handmatige bediening mogelijk op de waterpomp en met de app.
-Automatische irrigatieschema’s instelbaar met de app.
-Irrigatietijd instelbaar met de app.
-Heeft geen kraan nodig. Werkt met een fles of een emmer water (handig met de bijgeleverde clip voor een emmer), of RainBlock
-De irrigatieschema’s zijn overal en altijd met de app in te stellen.
-Waarschuwing in de app als er geen watertoevoer is.
-Nederlandstalige gebruiksaanwijzing.

Regenton

De wifi pomp is ook te gebruiken vanuit een regenton en vanuit een Rainblock. Dan hebt u voorlopig voldoende water.

Aansluiten en installeren

Op de pomp treft u 2 knoppen met 2 groene lampjes aan.
De knop aan de linkerkant is de wifi knop. Deze knop dient u ingedrukt te houden totdat het lampje snel knippert om de pomp met uw wifi en de app te verbinden.

-Als het groene lampje erboven snel knippert (interval 0,5 sec.) vóór een poging om te verbinden, dan is de USB kabel correct verbonden en is de pomp klaar om met uw wifi en met de app te worden verbonden

-Als het lampje (nog steeds) snel knippert ná een poging om te verbinden is die poging mislukt.

-Wanneer het groene lampje langzaam knippert (interval 1,5 sec.) is de USB kabel correct verbonden en is de pomp bezig zich te verbinden met uw wifi netwerk en de app.

Handig

-Als het groene lampje blijft branden is de USB kabel correct verbonden en is het gelukt om de pomp zowel te verbinden met de app als met uw wifi.
-Wanneer het lampje 0,5 sec. aan gaat en vervolgens 3 sec. uit wordt er voor de stroomvoorziening van de batterijen gebruik gemaakt.
-Als het lampje 3 sec. aan gaat en vervolgens 0,5 sec. uit moet u de batterijen n vervangen. U ziet de batterijstatus overigens ook in de app.

En vervolgens

U gebruikt de rechterknop om handmatig te irrigeren (dit kan ook met de app). Zodra u op de knop drukt begint het water geven, en als u nogmaals op de knop drukt, dan stopt het water geven.
-Als het lampje boven deze knop constant brandt, is de pomp bezig met water geven.
-Als het lampje snel knippert (interval 0,5 sec.) is er geen water beschikbaar (dit wordt ook weergegeven in de app).

Installatie van de waterpomp in het wifi netwerk

Download de gratis app Control Master en maak een account aan. Plaats vervolgens 4X AA batterijen in het batterijvak van de waterpomp en zorg dat de pomp met de bijgeleverde USB kabel is aangesloten en van stroom wordt voorzien. De batterijen dienen als back up voor de stroomvoorziening.

Let op!

Let op: als de pomp niet is aangesloten met de USB kabel, dan kunt u geen automatische irrigatieschema’s instellen/veranderen en is het niet mogelijk de pomp te bedienen met de app! De vooraf ingestelde irrigatieschema’s worden wel uitgevoerd als de pomp niet is aangesloten met de USB kabel. De pomp werkt in dit geval op de batterijen.
Nadat de batterijen zijn geïnstalleerd knippert het lampje boven de wifi knop (0,5 sec. aan en 3 sec. uit). Druk nu op de wifi knop totdat het lampje snel gaat knipperen (interval 0,5 sec.).

En dan

-Ga nu naar de Home pagina in de app en druk op het “+” symbool rechts boven.
-Klik nu op “Smart Irrigation” links boven in het scherm.
-Nu klikt u op het symbool van de grijze wifi waterpomp.
-Klik nu op “Bevestig licht in de flitser”.
-Vul nu de naam van uw wifi netwerk met het wachtwoord in.
-De waterpomp zal nu een verbinding met uw wifi netwerk gaan maken.
-Klik nu op “Doorgaan”.
-Nu kunt u het interval om te irrigeren en hoe lang u wenst te irrigeren instellen.

Zie voor de voortgang de volgende 8 screenshots:

Rainpoint WiFi irrigatiekit voor potplanten 1Rainpoint WiFi irrigatiekit voor potplanten 2Rainpoint WiFi irrigatiekit voor potplanten 3Rainpoint WiFi irrigatiekit voor potplanten 4
Rainpoint WiFi irrigatiekit voor potplanten 5Rainpoint WiFi irrigatiekit voor potplanten 6Rainpoint WiFi irrigatiekit voor potplanten 7Rainpoint WiFi irrigatiekit voor potplanten 8

Instellen interval

-Klik op “How often” om het interval van de irrigatie in te stellen. Een paar voorbeelden: 00 D 01 H betekent dat u ieder uur wenst te irrigeren, 01 D 00 H betekent dat u iedere dag wenst te irrigeren en 04 D 12 H betekent dat u om de 4 dagen en 12 uur wenst te irrigeren. De kortste interval die u kunt instellen is ieder uur irrigeren en de langste interval die u kunt instellen is om de 7 dagen irrigeren. Alle dagen en uren ertussen kunt u zelf kiezen.

Veel mogelijkheden

-Klik nu op “How long” om de gewenste tijdsduur van het irrigeren in te stellen. De kortste periode die u in kunt instellen is 6 sec. en de langste periode is 30 min. Iedere tijdsduur ertussen kunt u zelf kiezen.
-Klik nu onderin het scherm op het vinkje bij “Auto Run” en uw automatische irrigatieschema is actief. Het scherm kleurt nu groen. In dit scherm ziet u hoe lang het nog duurt voordat de irrigatie begint en ziet u ook de batterijstatus van de waterpomp.

Handmatig kan ook

Door op “Switch” te klikken bedient u de waterpomp handmatig. Opnieuw op “Switch” drukken schakelt het handmatige irrigeren weer uit (handmatige irrigatie kunt u ook met de rechterknop op de waterpomp inschakelen).
Let op: iedere keer als u het interval van de irrigatie verandert bij “How often” zal de waterpomp automatisch 10 sec. irrigeren.
-Als de pomp geen watertoevoer heeft, dan staat in de app de tekst “! No water”.

Aansluiten van de waterpomp

De waterpomp heeft aan de rechterzijkant 2 aansluitingen voor de waterslang.
-De bovenste aansluiting is “in”. Maak een stuk waterslang op de gewenste maat en druk het bijgeleverde metalen filter in de slang. Hang daarna de slang met het filter in een fles of een emmer met water. Onderin de doos zit een plastic clip die u kunt gebruiken om de waterpomp aan een emmer te bevestigen. Druk het andere uiteinde van de slang op de “in” aansluiting van de waterpomp.

Schoon water

Gebruik altijd schoon water en gebruik ook altijd het metalen filter om beschadiging van de pomp te voorkomen!
-De onderste aansluiting op de zijkant van de waterpomp is de “Out”. Hier vandaan gaat u de waterslang aanleggen om uw planten te irrigeren. Gebruik het bijgeleverde aansluitmateriaal om iedere plant van een microdruppelaar te voorzien. Door het uiteinde van de slang in heet water te houden is het eenvoudiger om de slang over de druppelaars en het aansluitmateriaal te schuiven.

Tips en waarschuwingen

-Zorg ervoor dat de pomp nooit kan bevriezen.
-Voeg eventueel Microferm aan het water toe om de potgrond tijdens het water geven van bodemleven te voorzien.

Extra informatie

Gewicht 1 kg
Afmetingen 40 × 30 × 12 cm
Artikelnummer

Leverancier

Verpakking

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.

Andere suggesties…