Professionele pH en Vochtmeter met lange sonde

 82,95 incl. btw

Professionele pH en Vochtmeter met lange sonde

 82,95 incl. btw

Professionele pH en Vochtmeter met lange sonde om de pH- en vochtwaarde van verschillende soorten grond te meten. Pen heeft lengte van 30 cm.

Artikelnummer: 08.20.176 Categorieën: , , , Tags: , , ,

Professionele pH- en vochtmeter met lange sonde

De pH-waarde van de bodem is een zeer belangrijke factor bij het kweken van kwalitatief hoogwaardige gewassen. De meeste gewassen kunnen niet overleven in grond die te zuur of te basisch is. Daarom is de juiste pH-waarde essentieel voor een optimaal resultaat. Deze professionele pH- en vochtmeter met lange sonde is een meetapparaat om de pH- en vochtwaarde van verschillende soorten grond te meten. Deze pH grondmeter heeft een extra lange sonde van 30 cm, en is daardoor zeer geschikt voor grote containerplanten of om diep in de volle grond te meten.

Meetbereik

Het meetbereik van de pH is 3 – 8 en voor het vochtgehalte 10% -80%.

Gebruik

Dit meetapparaat dient om de pH- en vochtwaarde van verschillende soorten grond te meten met een extra lange sonde (30 cm) die zeer geschikt is voor grote containerplanten of diep in de volle grond te kunnen meten.

Bereik

Het meetbereik van de pH = 3 – 8 en voor het vochtgehalte 10% – 80%.
Nauwkeurigheid: ± 0,2 pH – en daarmee geschikt voor veldproeven in de landbouw en in de kas.

Bedrijfstemperatuur

Tussen de 5°C en de 50°C.

Kalibratie

Verwijder oxidatie van de metalen ringen door licht te polijsten.

Gebruiksaanwijzing voor deze professionele pH grond- en vochtmeter

1. Verwijder eerst alle obstakels in de grond waarin u gaat meten zoals oppervlaktegrond, gras, bladeren, kiezels, takjes, enz. Als de grond droog is of veel kunstmest bevat, maak de grond dan eerst flink nat en wacht dan 30 min. voordat u gaat meten (of meet 30 min. na een flinke regenbui).
2. Maak het metalen oppervlak grondig schoon met de groene kant van een pannensponsje voordat u gaat meten. Als u de meter voor de eerste keer in gebruik neemt, is het aan te raden de meter eerst een paar keer in de grond te steken voordat u het resultaat afleest om olieachtige onzuiverheden van het metalen oppervlak te verwijderen en een betrouwbaar meetresultaat te verkrijgen.

Wacht 10 minuten

3. Steek de meter in de grond zodat het metalen gedeelte zich volledig onder het grondoppervlak bevindt en druk de grond met uw vingers stevig tegen het metalen gedeelte van de meter aan. Wacht nu 10 min. om het meetresultaat (voor zowel pH als het vochtgehalte) af te kunnen lezen. Om een betrouwbaar meetresultaat te verkrijgen raden wij u aan een aantal metingen te verrichten en het gemiddelde meetresultaat te berekenen.
4. Druk op de witte knop om het vochtgehalte af te kunnen lezen.
5. Maak na gebruik de meter met een zachte doek goed schoon.

Tips en waarschuwingen

– Als de grond hard is, maakt u eerst de grond los voordat u gaat meten. Drukt u nooit met geweld de meter in de grond.
– Laat de meter nooit langer dan een uur in de grond staan om beschadiging van de metalen ringen te voorkomen.
– Berg de meter na gebruik goed schoon en droog op.
– Gebruik de meter nooit om in vloeistoffen te meten. De meter is daar niet voor geschikt en u riskeert schade aan de meter die niet onder de garantie valt.
– Probeer nooit de metalen punt te verwijderen. Als de metalen punt uit zichzelf los is gekomen kunt u die rechtsom (met de klok mee) vastdraaien.
– Gebruik de meter niet in de buurt van magnetische en metalen objecten. De meetresultaten zijn dan onbetrouwbaar.
– Vermijd het aanraken van het metalen gedeelte met uw vingers. Vingerafdrukken op het metaal kunnen zorgen voor een minder nauwkeurig meetresultaat.

Deze pH en vochtmeter is ook verkrijgbaar met een korte sonde.

Extra informatie

Gewicht 1 kg
Afmetingen 37 × 4 × 4 cm
Inhoud

Leverancier

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.