Biologische Potgrond Bio-Kultura

 8,15 505,00 incl. btw

Biologische Potgrond Bio-Kultura

 8,15 505,00 incl. btw

Biologische potgrond van Bio-Kultura bestaat puur en alleen uit organische grondstoffen. Geschikt voor potplanten, kamerplanten en perkplanten.

Wissen

Biologische Potgrond Bio-Kultura,

Biologische potgrond van Bio-Kultura bestaat puur en alleen uit organische grondstoffen.

Verpakking:

De biologische potgrond van Bio-Kultura wordt verkocht in zakken van 40 liter en in big bags van 1m3 en 2m3.

Bestanddelen van Biologische Potgrond Bio-Kultura,

De hoofdbestanddelen zijn; biologische organische mestcompost, kokosvezels, boomschorscompost, een plantaardige voedingskorrel, vulkanisch steenstof (vele mineralen en spoorelementen) en veenmos*. Het tuinturf (laagveen) gehalte, wat in de meeste potgronden het hoofdbestanddeel is, is om ecologische redenen vervangen. Ook maken wij geen gebruik van bloedmeel, verenmeel, beendermeel en meer van dit soort producten. Ook al zijn deze producten wel toegestaan om op professioneel gebied mee te werken in de biologische teelt en kweek, vinden wij dat deze producten niet in een biologische potgrond horen te zitten.

Voordelen:

De biologische potgrond van Bio-Kultura heeft een aantal voordelen. De potgrond geeft langdurig zijn voedingstoffen vrij gedurende één groeiseizoen waardoor het in de meeste gevallen niet nodig is om een bijbemesting te geven. Deze grond heeft tevens een hoog humusgehalte waardoor hij na één jaar ook nog zijn waarde heeft voor de tuin. De potgrond blijft goed haar vocht vasthouden en reguleren, dit in tegenstelling tot potgronden welke bestaan uit tuinturf. Ook is de potgrond luchtig van structuur, wat zorgt voor een mooie en goede wortelpruik ontwikkeling. Al deze aspecten hebben we bij ontwikkeling van de potgrond onderstreept als zeer belangrijk.

Waarom?

Wij vinden dat een plant in een zo goed mogelijke basis (de grond) moet staan. Zo kan de plant zelf bepalen wanneer wat belangrijk is. Allereerst een goede wortelpruik ontwikkeling, daarna de groei bovengronds en daarna de bloei. Ga je zaken zoals bloei voortrekken, gaat dit altijd ten koste van andere ontwikkelingen en zal de plant dus per definitie een achterstand in ontwikkeling opleveren. Daarnaast wil je niet meerdere keren per jaar een voedingsgift moeten doen en is het heel fijn als de grond wat droger dat je deze ook weer mooi nat krijgt. Al deze zaken zijn dus ook erg belangrijk op onze eigen kwekerij en geven de planten een goede start en basis maar daarnaast ook een reductie voor ons qua werk.

Tuin- en kamerplanten;

De biologische potgrond van Bio-Kultura is uitermate geschikt voor het op- en verpotten van tuin- en kamerplanten.

Veenmos?

* Het gebruik van veenmos is natuurlijk ecologisch ook niet de beste oplossing maar wij hebben er nog geen kwalitatief goede vervanging voor gevonden. Het veenmos wordt gewonnen in de zeer natte gebieden. De winning gebeurt horizontaal en gaat enkele centimeters diep. Het veenmos heeft een hoge lucht en watercapaciteit en tevens is veenmos relatief jong en heeft daardoor een hoge composteringssnelheid. Aangezien het in zeer natte gebieden gewonnen wordt, is er herstellingsvermogen aanwezig. Tuinturf is laagveen en wordt gewonnen onder het hoogveen, dit hoeft niet zeer diep te zijn. Het spreekt dat laagveen een langere ontstaansgeschiedenis heeft. Potgronden bestaan meestal als hoofdbestanddeel uit turf, dit hebben wij uit de potgrond gelaten en er andere bestanddelen voor opgenomen.

Extra informatie

Gewicht 12 kg
Afmetingen Niet beschikbaar
Verpakking

Artikelnummer

Hoeveelheid

, , , , , , , , , , , , , , ,

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Biologische Potgrond Bio-Kultura” te beoordelen
Andere suggesties…
  • Mestcompost Bio-Kultura
    Opties selecteren

    Mestcompost Bio-Kultura

     6,55 405,00 incl. btw