Gratis verzenden vanaf 50 euro (binnen Nederland)
Graszaad 3

13.00123.50

Graszaadmengsel, Paardengras, paarden en grazers, biologisch gras, gazon, weide
Graszaadmengsel, Paardengras, paarden en grazers, biologisch gras, gazon, weide

Graszaad 3

13.00123.50

Bio-Ron biologisch graszaadmengsel 3

Geschikt voor zowel gazon als graasweide.

Vergroot de plantendiversiteit, wat meer keuze voor de grazende dieren oplevert zodat zij selectief kunnen eten.

Goed voor bodemvruchtbaarheid door toevoeging van klavers als natuurlijke stikstofbinders.

Bevat 5 grassoorten en 2 klaversoorten:

  • 30 % timotee
  • 22 % beemdlang
  • 15 % roodzwenk
  • 12 % raaigras
  • 15 % festolium
  • 2 % witte klaver
  • 4 % rode klaver

 

Wissen

Bio-Ron biologisch graszaadmengsel 3

Of u nu kiest voor het inzaaien van een gazonnetje of een hele weide, dit Bio-Ron biologische graszaadmengsel staan garant voor een mooie, gezonde grasmat. De verschillende soorten biologische grassen en klavers zorgen voor de benodigde bio-diversiteit om een natuurlijk, weerbaar en duurzaam gazon/weiland aan te leggen.

Gazon

De Bio-Ron biologische graszaadmengsels zijn voornamelijk samengesteld met oog op de voedingswaarde voor paarden en andere grazers. Desondanks kan het toch van grote waarde zijn voor iedereen die oog heeft voor een duurzame en biologische tuin.

Want de positieve impact van het overstappen naar biologische grasmengsels is veel groter dan alleen de voedingswaarde van het gras. Door alsmede te stoppen met het gebruik van kunstmest zullen de productiegrassen langzaam verdwijnen en kunnen deze biologische grassen zich vestigen. Om daarbij te helpen zijn er enkele klaversoorten aan het zadenmengsel toegevoegd. Dat zijn natuurlijke stikstofbinders en ondersteunen de bodemvruchtbaarheid op biologische wijze. Dat draagt bij aan de algehele plantenrijkdom, wat weer goed is voor de insecten en daarmee ook voor bijvoorbeeld de vogels.

Kortom: hiermee maakt u weer een stapje naar een gezonde, zelf onderhoudende bodem, die goed is voor plant en dier.

Paarden en grazers

Het uitgangspunt van de graszaadmengsels is het aanbieden van een grote verscheidenheid aan biologische voeding voor de paarden. Als de dieren zelf kunnen kiezen, dan eten zij precies dát wat ze nodig hebben om gezond te blijven. Wanneer hun gezondheid uit balans raakt zoeken zij vanzelf de planten uit die nodig zijn om de balans weer te herstellen. Het gemis aan biodiversiteit staat dus in verband met gezondheidsproblemen.

Naast de diversiteit neemt ook de kwaliteit toe door het gebruik van de Bio-Ron graszaadmengsel. Bij veel gebruikte productiegrassen kan de groei zo snel gaan dat het rijpingsproces niet volledig kan worden afgerond. Aminozuren kunnen zich niet voldoende ontwikkelen, wat tot onvolwaardige eiwitten leidt. Het geeft wel een hoge kwantiteit, maar met discutabele kwaliteit.

Door gebruik te maken van deze biologische grassen en tevens van natuurlijk, extensief onderhoud, kunnen uw paarden en andere grazers verzekerd zijn van een voeding met een rijke structuur, ontwikkelde eiwitten, suikers en essentiële sporenelementen.

Om de biologische voeding voor uw paarden compleet te maken, bieden wij ook bokashi voor paarden aan.

Op website van Bio-Ron kunt u aanvullende informatie vinden over bodem- en weidebeheer en over de biologische graszaadmengsels als paardenvoer. Verder staat er ook het idee van een ‘Paddock Paradise’ beschreven. Een duurzame vorm van paardenhouderij die goed is voor zowel de paarden én de platen én de bodem.

Extra informatie

Gewicht 1 kg
Afmetingen 8 x 20 x 30 cm
Hoeveelheid

, , ,

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Graszaad 3” te beoordelen