Buginn vervangende kern Leem

 15,00 incl. btw

Buginn vervangende kern Leem

 15,00 incl. btw

Buginn vervangende kern Leem voor wilde bijen voor gebruik in een Buginn insectenhotel. Gebruik in combinatie met een kern met riet/bamboe.

Artikelnummer: 03.20.313 Categorieën: , Tags: , , , , ,

Buginn vervangende kern Leem

Leem is één van de kernen in een Buginn-bijenhotel.  Na 2 à 3 jaar moet u de kernen vervangen. Dat gaat heel eenvoudig. Het Buginn bijenhotel bevat twee kamers. Deze kamers zijn te bereiken via het paneel aan de voorzijde van het bijenhotel. Met een inbus-sleutel verwijdert u schroeven. Vervolgens haalt u het paneel er af. Nu zijn de kamers bereikbaar. De vervangende kern past precies in de kamer. In de ene kamer plaatst u de kern met leem en in de andere zet u een kern met bamboe riet.

Productgegevens

Het leem is van Nederlandse bodem, en heel geschikt voor bijen die zelf gangen graven. Het weegt 3 kilo en heeft een afmeting van 12 x 11 cm.

De Buginn

De basis voor Buginn is tweeledig. Allereerst creëert u hiermee een veilige nestgelegenheid voor wilde bijen en andere insecten, met design-‘bouwstenen’ die op grote schaal in de openbare ruimte gebruikt kunnen worden. Daarnaast wordt de stedelijke omgeving op een natuur-inclusieve manier verfraaid en verduurzaamd. Vele jaren ontwikkeling hebben geresulteerd in een product dat bruikbaarheid en design combineert.

 

TECHNISCHE GEGEVENS Buginn Bijenhotel

Algemene gegevens bijenhotel
Lengte:      387 mm.
Breedte:    216 mm.
Hoogte:     187 mm.
Kleur:         Grijs.
Gewicht:    25 kg.

Kernen:
Hout:         FSC gekeurd (hard)hout voorgeboord op diverse diameters.
Bamboe:   FSC gekeurd bamboe van lokale afkomst.
Riet:          In diverse doorsnedes, gericht op type insect.
Leem:        Uit EU bodem, gericht op zelfgravende of knagende insecten.

 

Nesten

Wilde bijen nestelen op heel verschillende plekken, dat verschilt per soort. De meeste soorten wilde bijen maken een nest in (zand)grond. Soms graven ze gewoon verticaal naar beneden. Andere soorten graven horizontaal in een talud of dijk. Weer andere kauwen zelf een nestholte uit in verrot hout, of gebruiken oude kevergangen in dood hout. Maar ook holtes in stenen muren of holle rietstengels worden afhankelijk van de soort als nestlocatie gekozen. Ze werken de nesten op verschillende manieren af. Harsbijen bouwen hun eigen kleine broedcelletje van leem en hars. De behangersbij gebruikt stukjes blad. De wolbij heeft een voorkeur voor harige vezels van planten en zijdebijen gebruiken een zelfgemaakte vloeistof die na opdroging een zijdeachtige glans heeft.

Extra informatie

Gewicht 3 kg
Afmetingen 12 × 12 × 11 cm
Inhoud

Leverancier

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Buginn vervangende kern Leem” te beoordelen
Andere suggesties…