Bio-Kultura Plantaardige voedingskorrel

 13,95 incl. btw

Bio-Kultura Plantaardige voedingskorrel

 13,95 incl. btw

Bio-Kultura Plantaardige voedingskorrel voor gebruik in potten en siertuin. Maar ook in Moestuin en geschikt voor daktuinen en kamerplanten.

Bio-Kultura Plantaardige voedingskorrel

Bio-Kultura Plantaardige voedingskorrel?

Laten we allereerst een duidelijk statement maken: ‘Bedenk vooraf goed waar en waarom u een korrel gebruikt’. Omdat korrels vaak puur en alleen voeding afgeven en het stuk rondom verbetering van bodemleven, waterhuishouding en structuur overslaan. En juist dat is zo belangrijk voor uw planten. De voeding die beschikbaar komt via de korrels spoelt grotendeels uit en wordt maar voor een klein percentage benut. Daarom kun je over het algemeen stellen dat het werken met compost essentieel is in de tuin, want dan bent u bezig met het gehele welzijn van de bodem en dus ook van uw planten.

Waarom dan toch deze Bio-Kultura Plantaardige voedingskorrel?

Op een kwekerij wordt een grote hoeveelheid planten in potten gekweekt voor de verkoop. De plant staat dan niet meer met haar wortels in de volle grond. Een pot brengt beperkingen met zich mee, zelfs al staat de plant in mooie potgrond waar leven, voeding en structuur in zit. De plant kan zich daar goed in ontwikkelen, maar de mogelijkheden zijn wel begrenst. Op de kwekerij voedt men daarom gedurende het seizoen wel wat bij, en dat gaat met deze korrel. Als de plant niet verkocht wordt, poot de kweker hem het seizoen erop over naar een grotere pot. Dan krijgt de plant dus weer nieuwe potgrond. Bent u nou niet van plan de (kamer)planten te verpotten, dan is het toevoegen van korrels erg handig en belangrijk.

Kiest u dan voor deze korrels, omdat…

  • Ze zijn samengesteld uit uitsluitend plantaardige ingrediënten (voornamelijk zeewieren).
  • De korrels zeer gedoseerd en lang voedingsstoffen afgeven.
  • De NPK verhouding niet hoog is (7,5 – 2 – 4)
  • Ze geheel organisch zijn.
  • Deze korrels wel wat voor het bodemleven doen (schimmels).
  • 750 gram per emmer

Gebruik van de Bio-Kultura Plantaardige voedingskorrel

Eén á twee keer per jaar kunt u de planten in pot van een klein handje (max. 10 gram = ongeveer een eetlepel per 5 liter potgrond) korrels voorzien. Na het strooien is het verstandig om de plant water te geven. Hierdoor wordt de korrel snel opgenomen en ontstaan er ‘schimmelsporen’. Deze zijn erg belangrijk en goed voor de plant, geen reden tot paniek dus!

Het moment waarop u de korrel gebruikt, bepaalt u voornamelijk door goed naar de plant te kijken. Vaak ziet u het wanneer deze wat extra voeding nodig heeft. Daarnaast kunt u er voor kiezen de plant bij het oppotten direct van wat korrels te voorzien. En daarna halverwege het jaar nogmaals.

Ook voor het gazon!

De korrel is ook zeer goed te gebruiken voor uw gazon. Omdat de korrel langzaam stikstof afgeeft, kan het gras namelijk voeding pakken wanneer het dat wil. U zorgt er dan voor dat het gras breedte groei creëert en geen hoogte groei. Dat laatste zorgt voor open plekken (en meer mos) en meer moeten maaien. Wanneer u uw gazon maait, laat dan ook lekker het maaisel liggen op het gazon, dat is namelijk organisch materiaal dat snel verteert. Dan bent u gelijk lekker bezig met uw bodem. De korrel strooit u een keer op het gazon in het voorjaar en het najaar (per keer 1KG op 35m2).

Moestuin

Deze plantaardige voedingskorrel is ook prima voor de border of moestuin. Dit doet u dan puur om extra voeding in de bodem te brengen voor de groei. Maar nogmaals, voor de volle grond kiest u beter voor onze mestcompost of tuinaarde.

Daktuin

Deze korrel is ook uitermate geschikt voor sedum vegetatie. Op de daktuin prima uit te strooien.  Speciale sedum mest vindt u hier

Dosering

2 keer per jaar.

Pot en bak 10 gram/ eetlepel op 5 liter potgrond

Moestuin, 1 kilo per 20 m2

Siertuin, border, gazon, 1 kilo op 35 m2

Daktuin, 1 kilo voor 20 m2

 

Extra informatie

Gewicht 0,750 kg
Afmetingen 6 × 6 × 10 cm
Inhoud

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.

Andere suggesties…